Finstem de nye søkeordene i søkeordplanleggeren

Slik får du tilgang til søkeordplanleggeren:

Med søkeordplanleggeren kan du finne nye forslag til søkeord for søkekampanjene dine. Når du har opprettet en søkeordliste, er det neste trinnet å finstemme forslagene som er mest relevante for kampanjene dine.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan avgrense søkeordlisten din for å finne de søkeordene som er mest relevante for bedriften din.

Veiledning

1. Filtrer og finstem resultatene etter kategori

Du kan filtrere resultatene dine for å få bedre innsikt i hvilke forslag til søkeord som har gitt gode resultater tidligere og kan være effektive også for deg. Du kan endre filtre ved å klikke på filterikonet Filter ovenfor resultattabellen, og deretter velge filteret du ønsker å endre.

Du kan filtrere resultatene dine etter søkeordtekst, gjennomsnittlig antall månedlige søk, topplasseringsbud (lavt), topplasseringsbud (høyt), konkurranse, organisk visningsandel eller annonsevisningsandel – eller du kan ekskludere søkeord du allerede har i kontoen din.

Du kan også finstemme listen din ved å bruke kategorier som er relatert til forslagene dine til søkeord. Hvis for eksempel søkeordene dine er relatert til joggesko, kan det hende du ser en kategori for skofarge.

Alle kategoriene er valgt som standard. Hvis du vil avgrense søket, fjerner du avmerkingen ved siden av kategoriene du vil fjerne fra listen over forslag til søkeord.

2.Avgrens forslagene etter sted

Dette er et eksempel på hvordan målrettingsinnstillingene kan brukes: Tenk deg at du ønsker å vise annonser for hyttegrenden din på Geilo til kunder i Sveits som snakker fransk og søker på Google og nettstedene til Googles søkepartnere. Du kan endre innstillingene i Målretting-panelet ovenfor diagrammet for å få forslag til søkeord og historisk statistikk for en slik kampanje.
  • Stedsinnstillinger: Skriv inn et geografisk område i feltet. Dette kan være et land, et territorium, en region eller en by. Klikk på «Like ved» for å få forslag til steder som er i nærheten av stedet du skrev inn. Hvis du ønsker en global målretting, fjerner du eventuelle steder du tidligere har skrevet inn. Målrettingen din angis da automatisk til Alle steder.
  • Språkinnstillinger: Skriv inn et språk i feltet, eller gå gjennom listen, og velg språket du ønsker å få forslag for.
  • Nettverksinnstillinger: Velg «Google» for å få forslag for Google Søk, eller velg «Google og søkepartnere» for å få forslag for Google Søk, andre søkenettsteder (f.eks. Maps) og Googles søkepartnernettsteder (nettsteder med annonsevisning i samarbeid med Google).

3. Tilpass forslagene etter datoperiode

Det kan lønne seg å ta en titt på kalenderen hvis du kjører en sesongbasert kampanje eller er på utkikk etter søkeord som er populære på Google Søk. Datoperiode-funksjonen kan være nyttig i denne sammenhengen. Med denne funksjonen kan du justere datoperioden for å se trender for søkevolumutvikling for bestemte tidsperioder, og få forslag til søkeord som er mer relevante i bestemte perioder av året.

4. Match forslagene med sesongbetonte trender

Tenk deg at bedriften din leverer blomster. Når du ser på søkevolumutvikling, legger du merke til at søkeordene dine var mest populære i februar, den samme måneden som det er valentinsdag. Du kan bruke datoperiode-funksjonen for å finne andre søkeord som har vært populære i den aktuelle måneden. Du trenger bare å klikke i datafeltet ovenfor diagrammet.
Du kan også bruke datoperiode-funksjonen sammen med trafikkprognosene dine. Du kan for eksempel velge å få prognoser bare for februar for å planlegge en kampanje i forbindelse med valentinsdagen.

5. Del opp forslagene i segmenter

Del opp forslagene dine til søkeord for å se hvilken innvirkning de har på bestemte segmenter. Du kan dele opp resultatene dine på følgende måter:
  • Mobiltrender: Sammenlign mobiltrender med søk på alle enheter.
  • Fordeling etter enhet: Se gjennomsnittlig antall søk per måned, fordelt på datamaskiner, mobilenheter med fullverdige nettlesere og nettbrett med fullverdige nettlesere.
  • Fordeling etter sted: Se hvor mange klikk søkeordene dine får på hvert av stedene du målretter mot.

Merknad

Du må legge til og deretter bekrefte nettstedet ditt for at forslag til søkeord skal genereres fra hele nettstedet, og ikke bare fra den ene siden du har angitt. Hvis kontoen din er administrert, må kontoeieren legge til og bekrefte nettstedseierskapet. Når du har lagt til og bekreftet nettstedet ditt, kan det ta opptil en måned før forslag til søkeord genereres fra hele nettstedet.

Linker til beslektet innhold