Søkeordplanleggeren: Finn nye søkeord

Gjennomsnittlig plassering (gj.sn. plass.) blir fjernet i september 2019. Prosentverdiene i toppvisningsandel og absolutt toppvisningsandel gir et bedre bilde av hvor på søkesidene annonsene dine vises. Ved hjelp av disse nye beregningene kan du optimalisere annonseplasseringen. Finn ut mer.

Med søkeordplanleggeren kan du finne forslag til nye søkeord til kampanjene dine i Søkenettverket som er relevante for produktet ditt, tjenesten din og målgruppen din. I søkeordplanleggeren får du se historisk statistikk, for eksempel data for disse søkeordene, slik at du kan avgjøre om du skal legge dem til i kampanjene dine.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan bruke søkeordplanleggeren for å få data om søkevolum og finne nye søkeord som er relevante for bedriften din.

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Verktøy og innstillinger-ikonet øverst til høyre, og klikk deretter på Søkeordplanleggeren under «Planlegging».
  3. Skriv eller lim inn et eller flere av alternativene nedenfor i «Finn nye søkeord»-søkefeltet, og trykk på «Enter»-tasten etter hvert alternativ:
    • ord eller uttrykk som beskriver det du annonserer for
    • nettadressen til en nettside eller et helt nettsted knyttet til bedriften din
  4. Klikk på Kom i gang
  5. Gå gjennom søkeordene dine på siden med forslag til søkeord.

Målretting og filtrering av resultater

Når du bruker søkeordplanleggeren, kan du finstemme forslagene til søkeord ved å målrette eller filtrere resultatene dine.

Målrett resultater

Dette er et eksempel på hvordan målrettingsinnstillingene kan brukes: Tenk deg at du ønsker å vise annonser for hyttegrenden din på Geilo til kunder i Sveits som snakker fransk og søker på Google og nettstedene til Googles søkepartnere. Du kan endre innstillingene i Målretting-panelet ovenfor diagrammet for å få forslag til søkeord og historisk statistikk for en slik kampanje.
  • Stedsinnstillinger: Skriv inn et geografisk område i feltet. Dette kan være et land, et territorium, en region eller en by. Klikk på «Like ved» for å få forslag til steder som er i nærheten av stedet du skrev inn. Hvis du ønsker en global målretting, fjerner du eventuelle steder du tidligere har skrevet inn. Målrettingen din angis da automatisk til Alle steder.
  • Språkinnstillinger: Skriv inn et språk i feltet, eller gå gjennom listen, og velg språket du ønsker å få forslag for.
  • Nettverksinnstillinger: Velg «Google» for å få forslag for Google Søk, eller velg «Google og søkepartnere» for å få forslag for Google Søk, andre søkenettsteder (f.eks. Maps) og Googles søkepartnernettsteder (nettsteder med annonsevisning i samarbeid med Google).

Tilpass resultater etter datoperiode

Det kan lønne seg å ta en titt på kalenderen hvis du kjører en sesongbasert kampanje eller er på utkikk etter søkeord som er populære på Google Søk. Datoperiode-funksjonen kan være nyttig i denne sammenhengen. Med denne funksjonen kan du justere datoperioden for å se trender for søkevolumutvikling for bestemte tidsperioder, og få forslag til søkeord som er mer relevante i bestemte perioder av året.

Sesongbaserte trender

Tenk deg at bedriften din leverer blomster. Når du ser på søkevolumutvikling, legger du merke til at søkeordene dine var mest populære i februar, den samme måneden som det er valentinsdag. Du kan bruke datoperiode-funksjonen for å finne andre søkeord som har vært populære i den aktuelle måneden. Du trenger bare å klikke i datafeltet ovenfor diagrammet.
Du kan også bruke datoperiode-funksjonen sammen med trafikkprognosene dine. Du kan for eksempel velge å få prognoser bare for februar for å planlegge en kampanje i forbindelse med valentinsdagen.

Filtrer resultater

Du kan filtrere resultatene dine for å få bedre innsikt i hvilke søkeordforslag som har gitt gode resultater tidligere og kan være effektive også for deg. Du kan endre filtre ved å klikke på filterikonet Filter ovenfor resultattabellen, og deretter velge filteret du ønsker å endre.
Du kan filtrere resultatene dine etter søkeordtekst, gjennomsnittlig antall månedlige søk, topplasseringsbud (lavt), topplasseringsbud (høyt), konkurranse, organisk visningsandel, organisk gjennomsnittlig plassering eller annonsevisningsandel – eller du kan ekskludere søkeord du allerede har i kontoen din.

Del opp forslag til søkeord

Del opp forslagene dine til søkeord for å se hvilken innvirkning de har på bestemte segmenter. Du kan dele opp resultatene dine på følgende måter:
  • Mobiltrender: Sammenlign mobiltrender med søk på alle enheter.
  • Fordeling etter enhet: Se gjennomsnittlig antall søk per måned, fordelt på datamaskiner, mobilenheter med fullverdige nettlesere og nettbrett med fullverdige nettlesere.
  • Fordeling etter sted: Se hvor mange klikk søkeordene dine får på hvert av stedene du målretter mot.

Merk

Du må legge til og deretter bekrefte nettstedet ditt for at forslag til søkeord skal genereres fra hele nettstedet, og ikke bare fra den ene siden du har angitt. Hvis kontoen din er administrert, må kontoeieren legge til og bekrefte nettstedseierskapet. Når du har lagt til og bekreftet nettstedet ditt, kan det ta opptil en måned før forslag til søkeord genereres fra hele nettstedet.

Linker til beslektet innhold