Uw nieuwe zoekwoorden verfijnen in de Zoekwoordplanner

Toegang tot de 'Zoekwoordplanner':

Met de Zoekwoordplanner kunt u nieuwe zoekwoordideeën voor uw campagnes in het zoeknetwerk ontdekken. Nadat u een lijst van zoekwoorden heeft gemaakt, kunt u de ideeën verfijnen die het relevantst voor uw campagnes zijn.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de zoekwoordenlijst kunt verfijnen om de zoekwoorden te vinden die het relevantst voor uw bedrijf zijn.

Instructies

1. Filter en verfijn op categorie

U kunt de resultaten filteren om meer inzicht te krijgen in het potentiële succes van specifieke zoekwoordideeën. Klik op het filtericoon Filter boven de tabel met resultaten om filters te bewerken. Selecteer vervolgens het filter dat u wilt bewerken.

U kunt de resultaten filteren op zoekwoordtekst, gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten, gemiddeld laag bod, gemiddeld hoog bod, concurrentie, organisch vertoningspercentage en vertoningspercentage van advertentie, en u kunt zoekwoorden uitsluiten die al aan uw account zijn toegevoegd.

U kunt de lijst ook verfijnen met categorieën die zijn gerelateerd aan uw zoekwoordideeën. Als de zoekwoorden bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan hardloopschoenen, ziet u mogelijk een categorie voor schoenkleur.

Alle categorieën zijn standaard geselecteerd. Als u uw zoekopdracht wilt verfijnen, vinkt u de selectievakjes uit naast de categorieën die u wilt verwijderen uit de lijst van zoekwoordideeën.

2. Verfijn op locatie

In het volgende voorbeeld leggen we uit hoe u de targetinginstellingen kunt gebruiken. Stel dat u advertenties voor het Cabo San Lucas-resort wilt weergeven aan klanten in Zwitserland die Frans spreken en die op Google en de sites van zoekpartners van Google zoeken. U kunt de instellingen in het venster 'Targeting' boven het diagram aanpassen om zoekwoordideeën en historische statistieken voor een dergelijke campagne weer te geven.
  • Locatie-instellingen: Geef een geografische locatie op, bijvoorbeeld een land, gebied, regio of plaats. Klik op 'In de buurt' om ideeën op te halen voor locaties in de buurt van de ingevoerde locatie. Als u de hele wereld wilt targeten, verwijdert u de locaties die u eerder heeft opgegeven. Hierdoor wordt uw targeting automatisch ingesteld op 'Alle locaties'.
  • Taalinstellingen: Geef in het vak een taal op of scroll door de lijst met talen waarvoor u ideeën kunt ophalen.
  • Netwerkinstellingen: Selecteer 'Google' om ideeën op te halen voor Google Zoeken of selecteer 'Google en zoekpartners' om ideeën op te halen voor Google Zoeken, andere Google-zoeksites en zoekpartners zoals Maps en sites van Google-zoekpartners (sites die samenwerken met Google en waarop advertenties worden weergegeven).

3. Pas aan op periode

Houd rekening met de tijd van het jaar wanneer u een seizoenscampagne uitvoert of zoekwoorden zoekt die populair zijn op Google Zoeken. De periodefunctie is hiervoor handig. Hiermee kunt u de periode aanpassen om trends in het zoekvolume tijdens specifieke perioden te bekijken en om suggesties te krijgen voor zoekwoorden die tijdens bepaalde perioden van het jaar relevanter zijn.

4. Volg seizoensgebonden trends

Stel dat uw bedrijf bloemen bezorgt. Als u naar de trends in het zoekvolume kijkt, ziet u dat uw zoekwoorden het populairst waren in februari, de maand van Valentijnsdag. U kunt de periodefunctie gebruiken om andere zoekwoorden te vinden die in die maand populair waren. Klik op het datumveld boven het diagram.
U kunt ook de periodefunctie gebruiken in combinatie met uw verkeersprognoses. Zo kunt u ervoor kiezen alleen prognoses te bekijken voor de maand februari om een Valentijnsdagcampagne te plannen voor uw bloemenbezorgingsbedrijf.

5. Splits uit in segmenten

Splits uw zoekwoordideeën uit om te zien wat de impact op specifieke segmenten is. Hier volgen alle manieren waarmee u uw resultaten kunt opsplitsen:
  • Mobiele trends: vergelijk mobiele trends met zoekopdrachten op alle apparaten.
  • Overzicht per apparaat: splits uw gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten uit voor computers, mobiele apparaten met een volledige browser en tablets met een volledige browser.
  • Overzicht per locatie: bekijk hoeveel klikken uw zoekwoorden ontvangen op elk van uw targetlocaties.

Opmerking

Als u zoekwoordideeën wilt ontvangen die zijn gegenereerd op basis van uw hele website en niet slechts de afzonderlijke pagina die u heeft opgegeven, voegt u uw site toe en verifieert u deze. Als uw account wordt beheerd, moet de accounteigenaar de site toevoegen en eigendom van de site verifiëren. Nadat u uw site heeft toegevoegd en geverifieerd, kan het tot een maand duren voordat u zoekwoordideeën ziet die zijn gegenereerd op basis van uw hele website.