Uw nieuwe zoekwoorden verfijnen in de Zoekwoordplanner

Toegang tot de 'Zoekwoordplanner':

Met de Zoekwoordplanner kunt u nieuwe zoekwoordideeën ontdekken waarmee u een zoekwoordenlijst voor uw campagnes in het zoeknetwerk kunt opstellen. Hierna kunt u de ideeën verfijnen die het relevantst voor uw campagnes zijn.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de zoekwoordenlijst kunt verfijnen om de zoekwoorden te vinden die het relevantst voor uw bedrijf zijn.

Instructies

Met de optie 'Nieuwe zoekwoorden ontdekken' van de Zoekwoordplanner kunt u het volgende doen:

Filteren en verfijnen op categorie

U kunt de resultaten filteren om meer inzicht te krijgen in het potentiële succes van specifieke zoekwoordideeën. Klik op het filtericoon Filter boven de tabel met resultaten om filters te bewerken. Selecteer vervolgens het filter dat u wilt bewerken.

U kunt uw resultaten filteren op het volgende:

• Zoekwoordtekst
  • Gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten
  • Bod voor bovenaan de pagina (laag bereik)
  • Bod voor bovenaan de pagina (hoog bereik)
  • Concurrentie
  • Organisch vertoningspercentage
  • Vertoningspercentage van advertentie

U kunt bovendien zoekwoorden uitsluiten die al in uw account aanwezig zijn.

U kunt de lijst ook verfijnen met categorieën die zijn gerelateerd aan uw zoekwoordideeën. Als de zoekwoorden bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan hardloopschoenen, ziet u mogelijk een categorie voor schoenkleur.

Alle categorieën zijn standaard geselecteerd. Als u uw zoekopdracht wilt verfijnen, vinkt u de selectievakjes uit naast de categorieën die u wilt verwijderen uit de lijst van zoekwoordideeën.

Verfijnen op locatie

We geven een voorbeeld dat inzicht biedt in het gebruik van targetinginstellingen. Stel dat u advertenties voor het Cabo San Lucas-resort wilt laten zien aan klanten in Zwitserland die Frans spreken en die op Google en de sites van Google-zoekpartners zoeken. U kunt de instellingen in het venster Targeting boven het diagram aanpassen om zoekwoordideeën en historische statistieken voor een dergelijke campagne te bekijken.
  • Locatie-instellingen: Geef een geografische locatie op, bijvoorbeeld een land, gebied, regio of plaats. Klik op 'In de buurt' om ideeën op te halen voor locaties in de buurt van de ingevoerde locatie. Als u de hele wereld wilt targeten, verwijdert u de locaties die u eerder heeft opgegeven. Hierdoor wordt de targeting automatisch ingesteld op Alle locaties.
  • Taalinstellingen: Geef in het vak een taal op of scroll door de lijst van talen waarvoor u ideeën kunt ophalen.
  • Netwerkinstellingen: Selecteer 'Google' om ideeën op te halen voor Google Zoeken of selecteer 'Google en zoekpartners' om ideeën op te halen voor Google Zoeken, andere Google-zoeksites zoals Maps en sites van Google-zoekpartners (sites die samenwerken met Google om advertenties weer te geven).

Aanpassen op periode

Houd rekening met de tijd van het jaar wanneer u een seizoenscampagne laat lopen of zoekwoorden zoekt die populair zijn op Google Zoeken. De periodefunctie is hiervoor handig. Hiermee kunt u de periode aanpassen om trends in het zoekvolume tijdens specifieke perioden te bekijken en om suggesties te krijgen voor zoekwoorden die tijdens bepaalde perioden van het jaar relevanter zijn.

Seizoensgebonden trends volgen

Stel dat uw bedrijf bloemen bezorgt. Als u naar de trends in het zoekvolume kijkt, ziet u dat uw zoekwoorden het populairst waren in februari, de maand van Valentijnsdag. U kunt de periodefunctie gebruiken om andere zoekwoorden te vinden die in die maand populair waren. Klik op het datumveld boven het diagram.
U kunt ook de periodefunctie gebruiken in combinatie met uw verkeersprognoses. U kunt bijvoorbeeld besluiten alleen prognoses te bekijken voor februari zodat u een Valentijnsdagcampagne kunt plannen voor uw bloemenbezorgingsbedrijf.

Uitsplitsen in segmenten

Splits de zoekwoordideeën uit om de impact op specifieke segmenten te bekijken. Via het paginamenu Zoekwoordideeën kunt u de resultaten op verschillende manieren opsplitsen:
  • Uitsplitsing op platforms: splits de gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten uit voor computers, mobiele apparaten met een browser met complete functionaliteit en tablets met een browser met complete functionaliteit.
  • Uitsplitsing op locaties: bekijk hoeveel klikken uw zoekwoorden krijgen op elke targetlocatie die u heeft.

Opmerking

Als u zoekwoordideeën wilt ontvangen die zijn gegenereerd op basis van uw hele website en niet slechts de afzonderlijke pagina die u heeft opgegeven, voegt u uw site toe en verifieert u deze. Als uw account wordt beheerd, moet de accounteigenaar de site toevoegen en eigendom van de site verifiëren. Nadat u uw site heeft toegevoegd en geverifieerd, kan het tot een maand duren voordat u zoekwoordideeën ziet die zijn gegenereerd op basis van uw hele website.