Uusien avainsanojen tarkentaminen Avainsanojen suunnittelijalla

Avainsanojen suunnittelijan käyttäminen:

Avainsanojen suunnittelijan avulla voit löytää uusia avainsanaideoita, joiden pohjalta voit luoda avainsanalistan Hakukampanjoillesi. Tämän jälkeen voit tarkentaa ideoita, jotka ovat kampanjoidesi kannalta osuvimpia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit rajata avainsanaluetteloasi ja löytää yrityksellesi sopivimmat avainsanat.

Ohjeet

Avainsanojen suunnittelijan Löydä uusia avainsanoja ‐ominaisuuden avulla voit tehdä alla olevia asioita.

1. Suodattaminen ja tarkentaminen kategorian mukaan

• Suodattamalla tuloksia voit saada paremman käsityksen tiettyjen avainsanaideoiden mahdollisesta toimivuudesta. Voit muokata suodattimia klikkaamalla tulostaulukon yläpuolelta suodatinkuvaketta Suodata ja valitsemalla suodattimen, jota haluat muokata.
  • Voit suodattaa tuloksia alla olevien asioiden mukaan.
    • Avainsanateksti
    • Kuukausittaisten hakujen keskiarvo
    • Sivun yläosan hintatarjoukset (alimmat)
    • Sivun yläosan hintatarjoukset (ylimmät)
    • Kilpailu
    • Osuus orgaanisista impressioista
    • Osuus mainosimpressioista
  • Sulje pois avainsanat, jotka löytyvät jo tililtäsi.
  • Tarkenna listaa avainsanaideoihisi liittyvien kategorioiden avulla. Jos avainsanasi liittyvät esimerkiksi juoksukenkiin, saatat nähdä kategorian nimeltä "kenkien väri".
  • Kaikki kategoriat on valittu oletuksena. Rajaa hakuasi poistamalla niiden kategorioiden valinta, joita et halua sisällyttää avainsanaideoiden luetteloosi.

2. Rajaaminen sijainnin mukaan

• Sijaintiasetukset: Lisää kenttään maantieteellinen sijainti, kuten maa, alue tai kaupunki. Klikkaa Lähellä-linkkiä saadaksesi ideoita sijainneista, jotka ovat lähellä määrittämääsi sijaintia. Jos haluat käyttää maailmanlaajuista kohdistusta, poista kaikki aiemmin lisätyt sijainnit. Tällöin kohdistuksena on automaattisesti "Kaikki sijainnit".
  • Kieliasetukset: Lisää kenttään kieli tai vieritä kielilistaa. Siitä näet kaikki kielet, joille voit saada ideoita.
  • Verkoston asetukset: Valitse "Google", jos haluat Google Hakua koskevia ideoita. Valitse "Google ja hakukumppanit", jos haluat ideoita, jotka koskevat Google Hakua, muita Googlen hakusivustoja (esim. Mapsia) ja Googlen hakukumppaneiden sivustoja (eli sivustoja, joilla näkyy Google-mainoksia).

Esimerkki:

Oletetaan, että haluat kohdistaa luksushotellisi mainoksia ruotsalaisille asiakkaille, jotka puhuvat suomea ja tekevät hakuja Googlessa ja Googlen hakukumppanien sivustoilla. Muokkaamalla asetuksia kaavion yläpuolella olevasta Kohdistus-paneelista voit saada avainsanaideoita ja historiatilastoja tällaista kampanjaa varten.

3. Räätälöinti aikavälin mukaan

Jos sinulla on kausiluonteinen kampanja tai etsit avainsanoja, jotka ovat nousussa Google Haussa, kalenterin seuraamisesta voi olla hyötyä. Aikaväli-ominaisuuden avulla voit muuttaa aikaväliä, tutkia hakutulostrendejä tietyillä aikaväleillä ja saada ehdotuksia avainsanoista, jotka ovat osuvampia tiettyinä aikoina vuodesta.

4. Kausitrendien huomiointi

Aikaväliominaisuuden avulla voit löytää muita avainsanoja, jotka ovat olleet suosittuja kyseisen kuukauden aikana. Klikkaa tällöin kaavion yläpuolella olevaa päivämääräkenttää. Voit käyttää aikaväliominaisuutta myös liikenne-ennusteiden yhteydessä.

Esimerkki:

Oletetaan, että yrityksesi toimittaa kukkia. Tutkiessasi hakutulostrendejä huomaat, että avainsanasi olivat suosituimpia helmikuussa, jolloin vietetään myös ystävänpäivää. Jos siis suunnittelet ystävänpäivän kukkalähetyskampanjaa, voit hakea ennusteet pelkästään helmikuulle.

5. Ideoiden erittely segmentteihin

Erittelemällä avainsanaideasi voit nähdä niiden vaikutuksen tiettyihin segmentteihin. Voit eritellä tulokset Avainsanaideat-sivuvalikon kautta alla olevilla tavoilla.

• Erittely alustan mukaan: Erittele keskimääräiset kuukausittaiset haut sen mukaan, onko ne tehty tietokoneella vai mobiililaitteella tai tabletilla, jossa on kaikilla toiminnoilla varustettu selain.
  • Erittely sijainnin mukaan: Katso avainsanojesi tuottamien klikkausten määrät kullakin kohdistusalueella.

Hyvä huomata

Jos haluat, että avainsanaideoita luodaan yksittäisen sivun sijaan koko verkkosivustoltasi, lisää ensin sivustosi ja vahvista se. Jos tiliäsi hallinnoidaan, tilin omistajan on lisättävä sivusto ja vahvistettava sen omistajuus. Sivuston lisäämisen ja vahvistamisen jälkeen voi kulua kuukausi, että näet koko verkkosivustosi perusteella luodut avainsanaideat.