Uusien avainsanojen tarkentaminen Avainsanojen suunnittelijalla

Avainsanojen suunnittelijan käyttäminen:

Avainsanojen suunnittelijan avulla voit löytää uusia avainsanaideoita Hakukampanjoillesi. Kun olet luonut avainsanaluettelon, seuraava askel on tarkentaa ideoita, jotka ovat kampanjoidesi kannalta osuvimpia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit rajata avainsanaluetteloasi ja löytää yrityksellesi sopivimmat avainsanat.

Ohjeet

1. Suodata ja tarkenna kategorian mukaan

Suodattamalla tuloksia voit saada paremman käsityksen tiettyjen avainsanaideoiden mahdollisesta toimivuudesta. Muokkaa suodattimia klikkaamalla tulostaulukon yläpuolella olevaa suodatinkuvaketta Suodata ja valitse sitten suodatin, jota haluat muokata.

Voit suodattaa tuloksesi seuraavien tietojen perusteella: avainsanateksti, kuukausittaisten hakujen keskiarvo, sivun yläosan hintatarjoukset (alimmat), sivun yläosan hintatarjoukset (ylimmät), kilpailu, orgaanisten impressioprosentti ja mainoksen impressioprosentti. Voit myös sulkea tililläsi jo olevat avainsanat pois tuloksista.

Lisäksi voit tarkentaa luetteloa avainsanaideoihisi liittyvien kategorioiden avulla. Jos avainsanasi liittyvät esimerkiksi juoksukenkiin, saatat nähdä kategorian nimeltä "kenkien väri".

Kaikki kategoriat on valittu oletuksena. Rajaa hakuasi poistamalla niiden kategorioiden valinta, joita et halua sisällyttää avainsanaideoiden luetteloosi.

2. Rajaa sijainnin mukaan

Seuraava esimerkki valaisee, miten kohdistusasetuksia käytetään. Oletetaan, että haluat näyttää luksushotellisi mainoksia ruotsalaisille asiakkaille, jotka puhuvat suomea sekä tekevät hakuja Googlessa ja Googlen hakukumppanien sivustoilla. Muokkaamalla asetuksia kaavion yläpuolella olevasta Kohdistus-paneelista voit saada avainsanaideoita ja historiatilastoja tällaista kampanjaa varten.
  • Sijaintiasetukset: Kirjoita kenttään maantieteellinen sijainti, kuten maa, alue tai kaupunki. Klikkaa Lähellä-linkkiä saadaksesi ideoita sijainneista, jotka ovat lähellä määrittämääsi sijaintia. Jos haluat käyttää maailmanlaajuista kohdistusta, poista kaikki aiemmin määritetyt sijainnit. Tällöin kohdistukseksi määräytyy automaattisesti Kaikki sijainnit.
  • Kieliasetukset: Kirjoita kenttään kieli tai vieritä niiden kielten luetteloa, joille voit saada ideoita.
  • Verkoston asetukset: Valitse "Google", jos haluat Google Hakua koskevia ideoita. Valitse "Google ja hakukumppanit", jos haluat ideoita, jotka koskevat Google Hakua, muita Googlen hakusivustoja (kuten Maps) ja Googlen hakukumppaneiden sivustoja (eli sivustoja, jotka näyttävät mainoksia yhteistyössä Googlen kanssa).

3. Muokkaa ajanjakson mukaan

Kalenterin seuraamisesta voi olla hyötyä, jos sinulla on kausikampanja tai etsit avainsanoja, jotka ovat nousussa Google Haussa. Tällöin kannattaa käyttää ajanjakso-ominaisuutta. Sen avulla voit muuttaa ajanjaksoa ja tutkia hakutulostrendejä tiettyinä ajanjaksoina sekä saada ehdotuksia avainsanoista, jotka ovat osuvampia tiettyinä aikoina vuodesta.

4. Huomioi kausitrendit

Oletetaan, että yrityksesi toimittaa kukkia. Tarkastellessasi hakutulostrendejä huomaat, että avainsanasi olivat suosituimpia helmikuussa, jolloin vietetään myös ystävänpäivää. Ajanjakso-ominaisuuden avulla voit löytää muita avainsanoja, jotka olivat suosittuja kyseisen kuukauden aikana. Klikkaa tällöin kaavion yläpuolella olevaa päivämääräkenttää.
Voit käyttää ajanjakso-ominaisuutta myös liikenne-ennusteiden yhteydessä. Jos esimerkiksi suunnittelet ystävänpäivän kukkalähetyskampanjaa, voit hakea ennusteet pelkästään helmikuulle.

5. Erittele ideat segmentteihin

Erittelemällä avainsanaideasi voit nähdä niiden vaikutuksen tiettyihin segmentteihin. Voit eritellä tuloksia seuraavilla tavoilla:
  • Mobiilitrendit: Vertaile mobiililaitteilla tehtyjen hakujen trendejä kaikilla laitteilla tehtyihin hakuihin.
  • Erittely laitteen mukaan: Erittele keskimääräiset kuukausittaiset haut sen mukaan, onko ne tehty tietokoneella, kaikilla toiminnoilla varustettua selainta käyttävällä mobiililaitteella vai kaikilla toiminnoilla varustettua selainta käyttävällä tabletilla.
  • Erittely sijainnin mukaan: Katso avainsanojesi tuottamien klikkausten määrät kullakin kohdistusalueella.

Huomioitavaa

Jos haluat, että avainsanaideoita luodaan yksittäisen sivun sijaan koko verkkosivustoltasi, lisää ensin sivustosi ja vahvista se. Jos tiliäsi hallinnoidaan, tilin omistajan on lisättävä sivusto ja vahvistettava sen omistajuus. Sivuston lisäämisen ja vahvistamisen jälkeen voi kulua kuukausi, että näet koko verkkosivustosi perusteella luodut avainsanaideat.