Uw experimenten bijhouden

Nadat u een experiment heeft gestart, is het handig om te weten hoe u de prestaties ervan kunt bijhouden. Door inzicht te krijgen in de prestaties van uw experiment in vergelijking met de oorspronkelijke campagne kunt u een weloverwogen beslissing nemen of u het experiment wilt beëindigen, het experiment wilt toepassen op de oorspronkelijke campagne of het experiment wilt gebruiken om een nieuwe campagne te maken.

In dit artikel wordt beschreven hoe u de prestaties van uw experiment kunt bijhouden en interpreteren.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

De prestaties van een experiment bekijken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Experimenten.
  4. Zoek het experiment waarvoor u de prestaties wilt bekijken en klik erop.
  5. Controleer de tabel Overzicht van experiment en de scorekaart en kies Experiment toepassen of Experiment beëindigen.

Wat er op de scorekaart staat

• Prestatievergelijking: Hier worden de datums weergegeven waarvoor de prestaties van het experiment worden vergeleken met de prestaties van de oorspronkelijke campagne. Er worden alleen hele dagen tussen de start- en einddatum van uw experiment en de geselecteerde periode voor de onderstaande tabel weergegeven. Als er geen overlap is, worden de hele dagen tussen de start- en einddatum van het experiment gebruikt voor Prestatievergelijking.
  • Standaard vindt u de prestatiegegevens voor klikken, CTR, kosten, vertoningen en alle conversies, maar u kunt de gewenste prestatiestatistieken selecteren door op de pijl-omlaag naast de statistieknaam te klikken. U kunt kiezen uit de volgende statistieken:
  • Op de eerste regel onder elke statistieknaam staan de gegevens van het experiment voor die statistiek. Als er bijvoorbeeld 4K staat onder Klikken, betekent dit dat de advertenties van het experiment 4000 klikken hebben gekregen sinds het begin van het experiment.
  • Op de tweede regel staat het geschatte prestatieverschil tussen het experiment en de campagne.
    • De eerste waarde geeft het prestatieverschil aan dat het experiment heeft opgeleverd voor die statistiek in vergelijking met de originele campagne. Als er bijvoorbeeld +10% staat voor Klikken, wordt geschat dat het experiment 10% meer klikken heeft gekregen dan de originele campagne. Als er nog niet voldoende gegevens beschikbaar zijn voor de originele campagne en/of het experiment, staat er '--'.
    • De 2e waarde geeft aan dat als u een zekerheidsinterval van 95% heeft gekozen, dit het mogelijke bereik is voor het prestatieverschil dat tussen het experiment en de oorspronkelijke campagne kan bestaan. Als er bijvoorbeeld [+8%, +12%] staat, betekent dit dat er een toename van 8% tot 12% in de experimentprestaties kan zijn in vergelijking met de campagne. Als er nog niet voldoende gegevens beschikbaar zijn voor de originele campagne en/of het experiment, staat er '--'. Met dynamische zekerheidsrapporten kunt u uw eigen zekerheidsintervallen kiezen (80% is het standaard zekerheidsinterval) en meer inzicht krijgen in uw experimentstatistieken.
    • Als het resultaat statistisch significant is, wordt er ook een blauw sterretje weergegeven.

Tip

Plaats de cursor op deze tweede regel voor gedetailleerdere uitleg van de getoonde informatie. U kunt de volgende informatie bekijken:

Statistische significantie: U kunt controleren of de gegevens statistisch significant zijn.
  • Statistisch significant: Dit betekent dat de p-waarde lager dan of gelijk aan 5% is. Met andere woorden: de gegevens zijn waarschijnlijk niet toevallig, en het experiment blijft waarschijnlijk presteren met vergelijkbare resultaten wanneer dit wordt geconverteerd naar een campagne.
  • Niet statistisch significant: Dit betekent dat de p-waarde groter dan of gelijk aan 5% is. Hier volgen enkele mogelijke redenen waarom de gegevens als niet statistisch significant worden beschouwd.
    • Het experiment loopt nog niet lang genoeg.
    • De campagne heeft onvoldoende verkeer.
    • De verkeerssplitsing was te klein en het experiment ontvangt niet genoeg verkeer.
    • De wijzigingen die u heeft aangebracht, leiden niet tot een statistisch significante wijziging in de prestaties.
  • Ongeacht of wordt aangegeven dat de gegevens statistisch significant zijn, wordt er een uitleg zoals de volgende getoond om aan te geven hoe waarschijnlijk het is dat de prestatiegegevens het resultaat zijn van toevallige factoren: 'Er is een kans van 0,2% (p-waarde) op deze prestaties (of een groter prestatieverschil) vanwege willekeurigheid. Hoe kleiner de p-waarde, hoe belangrijker het resultaat'.
  • Zekerheidsinterval: Er wordt ook meer informatie gegeven over het zekerheidsinterval voor het prestatieverschil, met een uitleg zoals de volgende: 'Er is 95% kans dat het experiment een +10% tot +20% verschil voor deze statistiek oplevert in vergelijking met de originele campagne'.
  • Ten slotte vindt u de werkelijke gegevens voor die statistiek voor het experiment en de originele campagne.

Wat u op de scorekaart kunt doen

• Op de scorekaart kunt u de getoonde statistiek wijzigen via het dropdownmenu naast de statistiek.
  • Als u de scorekaart voor een advertentiegroep in het experiment wilt controleren, klikt u op een advertentiegroep in de onderstaande tabel.
  • Als u details wilt bekijken, zoals de naam en het budget van een campagne, plaatst u de cursor op de bijbehorende cel in de tabel.

Inzicht in het tijdreeksdiagram

In het tijdreeksdiagram worden de prestaties van maximaal 2 statistieken in uw experiment getoond. Ook wordt getoond hoe deze in de loop van de tijd zijn veranderd in zowel behandelde als controlecampagnes. Met dit diagram kunt u de effecten van uw experimenten op een bepaalde statistiek vergelijken en meer te weten komen over de prestaties van deze statistiek in de loop van de tijd.

Een experiment toepassen of beëindigen

Als u een experiment wilt toepassen op een campagne of een experiment om welke reden dan ook wilt beëindigen, klikt u op de knop Toepassen of Beëindigen rechtsonder op de kaart Overzicht van experiment boven het tijdreeksdiagram.