Konfigurera Maximera klick för vanliga Shopping-kampanjer

I den här artikeln beskriver vi vanliga Shopping-kampanjer. Om du vill få ut mesta möjliga av Google Ads AI och visa annonser i alla Googles tjänster kan du prova Performance Max-kampanjer i stället.

Om du vill få så många klick som möjligt för din budget ska du använda den automatiska budstrategin Maximera klick för din Shopping-kampanj. Du anger en budget och Google Ads gör resten.

I den här artikeln förklarar vi hur du ställer in Maximera klick för din vanliga Shopping-kampanj.

Innan du börjar

Om du är osäker på vilken automatisk budstrategi du ska använda med din Shopping-kampanj kan du först läsa om automatisk budgivning för Shopping-kampanjer.

Anvisningar

Steg 1: Ange budstrategin Maximera klick i kontot

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier.
  4. Om du vill skapa en budstrategi klickar du på knappen och väljer budstrategin Maximera klick. Konfigurera budstrategin baserat på de alternativ som finns tillgängliga för Maximera klick

Steg 2: Använd budstrategin för din kampanj

Läs om hur du använder budstrategin på din kampanj.

Tips: Anpassa Maximera klick för mobila enheter

När budstrategin Maximera klick höjer och sänker dina bud tas ingen hänsyn till skillnader mellan klick från mobila enheter och klick från datorer eller surfplattor. Eftersom konverteringsfrekvensen för mobila enheter ofta skiljer sig från den för datorer och surfplattor kan det vara bra att ställa in en mobilbudsjustering, så att du får bättre kontroll över när dina annonser visas på mobila enheter. Maximera klick tar hänsyn till din mobilbudsjustering utöver sina egna budjusteringar. Läs mer om hur du anger mobilbudsjusteringar.

Tips: Ange högsta bud

Maximera klick justerar buden för att generera så många klick som möjligt med din budget. Du kan se till att du aldrig betalar mer än du vill för ett klick genom att ange en budgräns för kostnad per klick (CPC). Observera att budstrategin kanske inte kan hjälpa dig nå ditt mål om budgränsen för kostnad per klick (CPC) är för låg. Läs mer om att ange budgränser för kostnad per klick (CPC).

Bevaka resultat

När du använder budstrategin Maximera klick för din kampanj kan du börja bevaka budstrategins resultat. Här följer några tips för att bevaka resultat:

• Titta på antalet klick för att verifiera att du får fler klick för din budget än du fick tidigare. Tänk dock på att en jämförelse av resultatet före och efter inte alltid är korrekt, eftersom antalet klick kan öka eller minska naturligt med tiden.
  • Se till att du har tillräckligt med data för att utvärdera strategins resultat. Helst bör du låta strategin börja fungera i ett par dagar eller veckor.
  • Tänk på att ett antal faktorer kan påverka resultatet under en period. Till exempel kan antalet klick som du kan få med din budget påverkas av helgdagar, helger, särskilda händelser, ändringar av din produktdata och dina konkurrenter i auktionen.
  • Tänk på din klickandel. Om din klickandel är hög kanske du redan får all tillgänglig trafik och budstrategin Maximera klick kanske inte genererar avsevärt mer trafik.