Konfigurera Maximera klick för Shopping-kampanjer

Om du vill få så många klick som möjligt för din budget ska du använda den automatiska budstrategin Maximera klick för din Shopping-kampanj. Du anger en budget och Google Ads gör resten.

I den här artikeln förklarar vi hur du anger Maximera klick för din Shopping-kampanj.

Innan du börjar

Om du är osäker på vilken automatisk budstrategi du ska använda med din Shopping-kampanj kan du först läsa om automatisk budgivning för Shopping-kampanjer.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Steg 1: Ange budstrategin Maximera klick i kontot

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på menyn med tre punkter uppe i det högra hörnet.
  3. I avsnittet Delat bibliotek klickar du på Portföljbudstrategier.
  4. Om du vill skapa en budstrategi klickar du på knappen + och väljer budstrategin Maximera klick. Konfigurera budstrategin baserat på de alternativ som finns tillgängliga för Maximera klick

Steg 2: Använd budstrategin för din kampanj

Läs om hur du använder budstrategin på din kampanj.

Tips: Anpassa Maximera klick för mobila enheter

När budstrategin Maximera klick höjer och sänker dina bud tas ingen hänsyn till skillnader mellan klick från mobila enheter och klick från datorer eller surfplattor. Eftersom konverteringsfrekvensen för mobila enheter ofta skiljer sig från den för datorer och surfplattor kan det vara bra att ställa in en mobilbudsjustering, så att du får bättre kontroll över när dina annonser visas på mobila enheter. Maximera klick tar hänsyn till din mobilbudsjustering utöver sina egna budjusteringar. Läs mer om hur du anger mobilbudsjusteringar.

Tips: Ange högsta bud

Maximera klick justerar automatiskt buden för att generera så många klick som möjligt med din budget. Du kan se till att du aldrig betalar mer än du vill för ett klick genom att ange en budgräns för kostnad per klick (CPC). Observera att budstrategin kanske inte kan hjälpa dig nå ditt mål om budgränsen för kostnad per klick (CPC) är för låg. Läs mer om att ange budgränser för kostnad per klick (CPC).

Bevaka resultat

När du använder budstrategin Maximera klick för din kampanj kan du börja bevaka budstrategins resultat. Här följer några tips för att bevaka resultat:

• Titta på antalet klick för att verifiera att du får fler klick för din budget än du fick tidigare. Tänk dock på att en jämförelse av antalet klick före och efter användningen av budstrategin inte alltid är korrekt, eftersom antalet klick naturligt kan öka eller minska med tiden.
  • Se till att du har tillräckligt med data för att utvärdera strategins resultat. Det bästa är att ge strategin några dagar eller veckor för att komma igång.
  • Tänk på att ett antal faktorer kan påverka dina resultat under en tidsperiod. Till exempel kan antalet klick som du kan få med din budget påverkas av helgdagar, helger, särskilda händelser, ändringar av din produktdata och dina konkurrenter i auktionen.
  • Tänk på din klickandel. Om din klickandel är hög kanske du redan får all tillgänglig trafik och budstrategin Maximera klick kanske inte genererar avsevärt mer trafik.