Konfigurer «Maksimer antall klikk» i standard Shopping-kampanjer

Denne artikkelen omhandler standard Shopping-kampanjer. For å få mest mulig ut av Google Ads-AI og vise annonser i alle Google-tjenester kan du prøve Performance Max-kampanjer i stedet.

Hvis du ønsker å få flest mulig klikk for budsjettet ditt, bør du bruke «Maksimer antall klikk»-budstrategien i Shopping-kampanjene dine. Du angir et budsjett, og Google Ads-systemet gjør resten.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan konfigurere «Maksimer antall klikk» i standard Shopping-kampanjer.

Før du begynner

Hvis du er usikker på hvilken automatisk budstrategi du skal bruke i Shopping-kampanjen, kan du først finne ut mer om automatisk budgivning i Shopping-kampanjer.

Veiledning

Trinn 1: Konfigurer en «Maksimer antall klikk»-budstrategi i kontoen din

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Budsjetter og budgivning-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Budstrategier.
  4. Opprett en budstrategi ved å klikke på -knappen og velge «Maksimer antall klikk»-budstrategien. Konfigurer budstrategien din med de tilgjengelige alternativene for «Maksimer antall klikk».

Trinn 2: Bruk budstrategien i kampanjen din

Finn ut hvordan du bruker budstrategien i kampanjen din.

Tips: Juster «Maksimer antall klikk» for mobilenheter

Når «Maksimer antall klikk»-funksjonen øker og reduserer budene dine, tas det ikke hensyn til forskjeller mellom klikk fra mobilenheter og klikk fra nettbrett eller stasjonære enheter. Ettersom mobilenheter ofte har en annen konverteringsfrekvens enn stasjonære enheter og nettbrett, bør du vurdere å angi en mobilbudjustering for å få bedre kontroll over når annonsene dine vises på mobilenheter. Med «Maksimer antall klikk»-funksjonen innlemmes mobilbudjusteringen din blant funksjonens egne budjusteringer. Finn ut mer om hvordan du angir justeringer av bud for mobil.

Tips: Angi maksimumsbud

Med «Maksimer antall klikk»-funksjonen justeres budene dine for at du skal få flest mulig klikk for budsjettet ditt. Du kan sørge for at du aldri betaler mer enn ønskelig for et klikk, ved å angi en CPC-budgrense. Vær oppmerksom på at hvis CPC-budgrensene dine er for lave, er det ikke sikkert at budstrategien kan bidra til at du når målene dine. Finn ut mer om hvordan du angir CPC-budgrenser.

Overvåk resultatene

Når du har aktivert «Maksimer antall klikk»-budstrategien i en kampanje, kan du begynne å overvåke resultatene du oppnår med budstrategien. Her er noen tips for overvåking av resultater:

• Se på antall klikk for å kontrollere at du får flere klikk for budsjettet ditt enn tidligere. Vær imidlertid oppmerksom på at en før-og-etter-sammenligning ikke gir det mest nøyaktige bildet, ettersom klikk kan variere naturlig over tid.
  • Sørg for at du har nok data til å evaluere strategiens resultater. Ideelt sett bør du la strategien rulle og gå i noen dager eller uker før du vurderer resultatene.
  • Husk at en rekke faktorer kan påvirke resultatene over tid. Antallet klikk du kan oppnå med budsjettet ditt, kan for eksempel bli påvirket av ferier, helger, spesielle arrangementer, endringer i produktinformasjonen din og konkurrentene i auksjonen.
  • Vurder klikkandelen din. Hvis klikkandelen er svært høy, mottar du muligens all trafikk du kan motta, og «Maksimer antall klikk»-budstrategien kan sannsynligvis ikke bidra til betydelig høyere trafikk.