'Klikken maximaliseren' instellen voor standaard Shopping-campagnes

In dit artikel worden standaard Shopping-campagnes behandeld. Als u het beste van de AI van Google Ads wilt benutten en advertenties wilt weergeven op alle Google-services, kunt u in plaats daarvan Performance Max-campagnes gebruiken.

Als u zo veel mogelijk klikken voor uw budget wilt krijgen, gebruikt u de automatische biedstrategie Klikken maximaliseren voor uw Shopping-campagne. U stelt een budget in en Google Ads doet de rest.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Klikken maximaliseren kunt instellen voor uw standaard Shopping-campagne.

Voordat u begint

Als u niet weet welke automatische biedstrategie u moet kiezen voor uw Shopping-campagne, doet u er goed aan eerst meer over automatisch bieden voor Shopping-campagnes te lezen.

Instructies

Stap 1: stel een biedstrategie van het type 'Klikken maximaliseren' in uw account in

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Budgetten en biedingen.
  3. Klik op Biedstrategieën.
  4. Als u een biedstrategie wilt maken, klikt u op de knop en selecteert u de biedstrategie 'Klikken maximaliseren'. Configureer de biedstrategie aan de hand van de beschikbare opties voor 'Klikken maximaliseren'.

Stap 2: pas de biedstrategie toe op uw campagne

Meer informatie over hoe u de biedstrategie toepast op uw campagne.

Tip: 'Klikken maximaliseren' aanpassen voor mobiele apparaten

Wanneer bij 'Klikken maximaliseren' uw biedingen worden verhoogd of verlaagd, wordt er geen rekening gehouden met het verschil tussen klikken op mobiele apparaten en klikken op desktops of tablets. Het conversiepercentage voor mobiele apparaten is vaak anders dan die voor desktops en tablets. U kunt er daarom voor kiezen een bodaanpassing voor mobiel in te stellen. Hiermee heeft u meer controle over wanneer uw advertenties op mobiele apparaten worden weergegeven. 'Klikken maximaliseren' combineert uw bodaanpassing voor mobiel met de eigen bodaanpassingen. Meer informatie over hoe u bodaanpassingen voor mobiel instelt.

Tip: Maximum biedingen instellen

Klikken maximaliseren past uw biedingen aan om zo veel mogelijk klikken te realiseren voor uw budget. Als u een limiet voor CPC-biedingen instelt, zorgt u ervoor dat u nooit méér betaalt voor een klik dan u eigenlijk wilt. Houd er wel rekening mee dat als de limieten voor uw CPC-biedingen te laag zijn, uw biedstrategie u niet meer kan helpen uw doel te bereiken. Meer informatie over hoe u CPC-bodlimieten instelt.

Prestaties bijhouden

Nadat u de biedstrategie 'Klikken maximaliseren' heeft toegepast op uw campagne, kunt u de prestaties van de biedstrategie volgen. Hier volgen enkele tips voor het bijhouden van de prestaties:

• Kijk naar het aantal klikken om te zien of u inderdaad meer klikken krijgt voor uw budget dan voorheen. Bedenk wel dat een voor/na-vergelijking niet altijd even nauwkeurig is, aangezien het aantal klikken nu eenmaal fluctueert.
  • Zorg dat u voldoende gegevens heeft om de prestaties van de strategie te beoordelen. Geef de strategie als het even kan een paar dagen of weken de tijd om tot prestaties te komen.
  • Houd er rekening mee dat de resultaten over een periode door allerlei factoren kunnen worden beïnvloed. Feestdagen, weekends, speciale evenementen, wijzigingen in uw productgegevens en de concurrentie bij veilingen zijn allemaal zaken die van invloed kunnen zijn op het aantal klikken dat u met uw budget kunt behalen.
  • Houd rekening met uw klikaandeel. Als uw klikaandeel erg hoog is, krijgt u misschien al alle mogelijke verkeer, en levert de biedstrategie 'Klikken maximaliseren' nauwelijks nog extra verkeer op.