Over biedstrategiestatussen

De status van uw biedstrategie geeft aan of uw automatische biedstrategieën wel of niet actief zijn en waarom ze mogelijk zijn beperkt. Wanneer u uw campagnestatistieken controleert, is het nuttig om de status van uw automatische biedstrategieën te controleren, zodat u er zeker van bent dat deze worden uitgevoerd zoals u verwacht en om eventuele problemen op te lossen. In dit artikel wordt beschreven wat elke biedstrategiestatus betekent.

Voordat u begint

Als u geen automatische biedstrategieën gebruikt, kunt u meer informatie over automatisch bieden lezen om te beslissen of deze strategieën geschikt voor u zijn. Als u niet weet waar u de biedstrategiestatus kunt vinden, kunt u lezen hoe u uw biedstrategiestatus vindt.

Status van biedstrategie

Inactief

De biedstrategie is niet actief. Hier volgt een aantal redenen waarom een biedstrategie mogelijk niet actief is:

• Er zijn geen campagnes, advertentiegroepen of zoekwoorden gekoppeld aan deze strategie.
  • Alle zoekwoorden of advertenties die deze strategie gebruiken, zijn onderbroken.
  • Een vooraf betaald budget is verbruikt.

Actief

De biedstrategie is actief en er worden biedingen ingesteld om de prestaties te optimaliseren. Er zijn geen wijzigingen nodig.

Leren

Nadat u een wijziging heeft aangebracht in uw biedstrategie, duurt het enige tijd voordat Google Ads de prestatiegegevens heeft verzameld die nodig zijn voor het optimaliseren van uw biedingen. Als u wilt weten om welke van de volgende zes redenen uw biedstrategie op dit moment de status 'Leren' heeft, plaatst u de muisaanwijzer op de tekstballon (Ballon Afkeuring van de advertentie) naast de status van uw biedstrategie.

Nieuwe strategie

De biedstrategie is onlangs gemaakt of opnieuw geactiveerd. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.

Budget gewijzigd

Onlangs is het budget gewijzigd. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.

Instelling gewijzigd

Een instelling voor de biedstrategie is gewijzigd. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.

Conversie-instelling gewijzigd

U heeft onlangs het bijhouden van conversies ingesteld of uw conversiebodstatistiek gewijzigd.

Wijziging in instelling voor conversieactie

U heeft onlangs een conversieactie voor een van uw biedstrategieën toegevoegd of verwijderd, de instelling 'Opnemen in Conversies' gewijzigd of de conversie-instelling 'Aantal' gewijzigd.

Samenstelling gewijzigd

Er zijn campagnes, advertentiegroepen of zoekwoorden toegevoegd aan of verwijderd uit de biedstrategie. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.

Volgende stappen

• Wacht totdat Google Ads uw nieuwe strategie heeft geleerd. Wijzigingen van de biedstrategie-instellingen kunnen vaak de leerperiode verlengen of voorkomen dat Google Ads uw biedingen correct aanpast om uw doelen te bereiken.
  • Belangrijke statistieken kunnen gedurende deze periode variëren. U kunt daarom beter wachten met de meting van uw prestaties totdat de leerperiode voorbij is.

Beperkt

Uw biedstrategie wordt beperkt door een van de volgende vijf factoren. Als u wilt weten door welke factor uw biedstrategie wordt beperkt, plaatst u de muisaanwijzer op de tekstballon (Ballon Afkeuring van de advertentie) naast de status van uw biedstrategie.

Limieten voor biedingen

Limieten voor maximum- en/of minimumbiedingen worden door meerdere zoekwoorden bereikt. Daardoor worden uw biedingen mogelijk niet volledig geoptimaliseerd.

Volgende stap

Als uw biedstrategie niet naar wens presteert, kunt u overwegen de limiet voor het maximumbod te verhogen en/of de limiet voor het minimumbod te verlagen.

Niet genoeg gegevens

Google Ads kan uw biedingen effectiever optimaliseren met meer conversiegegevens.

Volgende stappen

• Zorg ervoor dat 'Conversies bijhouden' en rapportage correct werken. Als u offline conversies importeert, zorgt u ervoor dat u de recente conversies in Google Ads heeft geïmporteerd.
  • Als 'Conversies bijhouden' correct werkt, kunt u meer conversies genereren door meer verkeer naar de site te halen die gekoppeld is aan de strategie.

Meer informatie over hoe u meer verkeer naar uw website trekt.

Uitgaven met lage prioriteit

Het doelbedrag voor deze biedstrategie kan niet worden bereikt. De budgetten voor deze strategie zijn mogelijk uitgegeven door andere biedstrategieën of handmatige zoekwoordbiedingen.

Volgende stappen

• Verhoog de budgetten voor deze strategie of verlaag uw doelbedrag.
  • U kunt uw doelbesteding ook helemaal verwijderen. Google Ads past uw uitgaven dan automatisch aan het resterende budget aan.

Meer informatie over hoe u kunt voorkomen dat het dagbudget opraakt.

Budget beperkt

Veel van de zoekwoorden die van deze strategie gebruikmaken, zijn beperkt door het budget. Daardoor kan Google Ads biedingen mogelijk niet voldoende verhogen om uw doelen te kunnen bereiken.

Volgende stappen

• Verhoog de budgetten voor deze strategie.
  • U kunt ook de instellingen van de strategie wijzigen zodat biedingen worden verhoogd bij een beperkt budget. Dit is echter niet aan te raden, omdat hierdoor de biedstrategie minder effectief wordt.

Meer informatie over hoe u kunt voorkomen dat het dagbudget opraakt.

Lage kwaliteitsscore

Veel van de zoekwoorden die aan deze biedstrategie zijn gekoppeld, hebben een lage kwaliteitsscore. Daardoor worden uw advertenties mogelijk niet vaak genoeg weergegeven om uw doelen te bereiken.

Volgende stappen

• Verwijder zoekwoorden met een lage kwaliteitsscore die aan deze strategie zijn gekoppeld.
  • U kunt ook de instellingen van de strategie wijzigen zodat biedingen worden verhoogd voor zoekwoorden met een lage kwaliteitsscore. Dit is echter niet aan te raden. Het kan duur zijn om zoekwoorden met een lage kwaliteitsscore op een hoge positie in een veiling te krijgen. Bovendien heeft u geen garantie dat u uw doelen bereikt.

Verkeerd geconfigureerd (conversie-instelling)

Geautomatiseerde, op conversies gebaseerde biedstrategieën: 'Doelkosten per actie' (CPA), 'Doelrendement op advertentie-uitgaven' (ROAS), 'Aantal conversies maximaliseren', of 'Verbeterde kosten per klik' (ECPC) met campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes gebruiken uw conversiegeschiedenis om biedingen nauwkeurig te optimaliseren bij elke veiling. Als u echter niet de juiste conversieacties heeft ingesteld, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de nauwkeurigheid van de automatische biedingen van uw strategie, waardoor het aantal conversies kan worden beperkt.

Hieronder volgen enkele redenen waarom uw instellingen voor het bijhouden van conversies de prestaties van uw biedstrategieën kunnen beperken en leest u wat u kunt doen om elk probleem te verhelpen.

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

'Conversies bijhouden' ontbreekt

Uw biedstrategie target conversies, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Opmerking: Als u dit probleem ondervindt wanneer u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, moet het worden opgelost in het Google Ads-manageraccount.

Volgende stappen

Stel het bijhouden van conversies in als u dit nog niet heeft gedaan.

Als u al conversies bijhoudt, controleert u de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën.

Controleren of uw conversieactie is ingeschakeld

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Ga naar uw conversieactie en controleer de status, die in de kolom links van de kolom Naam wordt vermeld.

• Als uw conversieactie is ingeschakeld, ziet u een groene stip.
    • Als uw conversieactie is uitgeschakeld, ziet u een rode X. Als u de conversieactie wilt inschakelen, klikt u op het pictogram en kiest u Ingeschakeld

Controleren of de instelling 'Opnemen in Conversies' is ingeschakeld

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Klik op de naam van uw conversieactie en ga naar de instelling 'Opnemen in Conversies' bijna onder aan de lijst van instellingen.

• Als er 'Ja' staat bij 'Opnemen in Conversies', is er geen wijziging nodig.
    • Als er 'Nee' staat bij 'Opnemen in Conversies', wijzigt u de instelling in 'Ja' en klikt u op Opslaan.

Meer informatie over de instelling 'Opnemen in Conversies'

Ontbrekende conversieacties voor app-installaties

Uw biedstrategie target app-installaties, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Opmerking: Als u dit probleem ondervindt wanneer u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, moet het worden opgelost in het Google Ads-manageraccount.

Volgende stappen

Stel een conversieactie voor app-installaties in voor Android of iOS als u dit nog niet heeft gedaan.

Als u al conversies voor mobiele apps bijhoudt, controleert u de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën.

Controleren of uw conversieactie is ingeschakeld

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Ga naar uw conversieactie en controleer de status, die in de kolom links van de kolom Naam wordt vermeld.

• Als uw conversieactie is ingeschakeld, ziet u een groene stip.
    • Als uw conversieactie is uitgeschakeld, ziet u een rode X. Als u de conversieactie wilt inschakelen, klikt u op het pictogram en kiest u Ingeschakeld.

Controleren of de instelling 'Opnemen in Conversies' is ingeschakeld

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Klik op de naam van uw conversieactie en ga naar de instelling 'Opnemen in Conversies' bijna onder aan de lijst van instellingen.

• Als er 'Ja' staat bij 'Opnemen in Conversies', is er geen wijziging nodig.
    • Als er 'Nee' staat bij 'Opnemen in Conversies', wijzigt u de instelling in 'Ja' en klikt u op Opslaan.

Meer informatie over de instelling 'Opnemen in Conversies'

Ontbrekende conversieacties voor telefoongesprekken

Uw biedstrategie target telefoongesprekken via advertenties, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Opmerking: Als u dit probleem ondervindt wanneer u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, moet het worden opgelost in het Google Ads-manageraccount.

Volgende stappen

Stel het bijhouden van conversies in om telefoongesprekken via advertenties bij te houden als u dit nog niet heeft gedaan.

Als u al conversies bijhoudt voor telefoongesprekken via advertenties, controleert u de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën.

Controleren of uw conversieactie is ingeschakeld

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Ga naar uw conversieactie en controleer de status, die in de kolom links van de kolom Naam wordt vermeld.

• Als uw conversieactie is ingeschakeld, ziet u een groene stip.
    • Als uw conversieactie is uitgeschakeld, ziet u een rode X. Als u de conversieactie wilt inschakelen, klikt u op het pictogram en kiest u Ingeschakeld.

Controleren of de instelling 'Opnemen in Conversies' is ingeschakeld

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Klik op de naam van uw conversieactie en ga naar de instelling 'Opnemen in Conversies' bijna onder aan de lijst van instellingen.

• Als er 'Ja' staat bij 'Opnemen in Conversies', is er geen wijziging nodig.
    • Als er 'Nee' staat bij 'Opnemen in Conversies', wijzigt u de instelling in 'Ja' en klikt u op Opslaan.

Meer informatie over de instelling 'Opnemen in Conversies'

Ontbrekende conversieacties voor websites

Uw biedstrategie target conversies op uw website, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Opmerking: Als u dit probleem ondervindt wanneer u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, moet het worden opgelost in het Google Ads-manageraccount.

Volgende stappen

Stel conversies in voor uw website als u dit nog niet heeft gedaan.

Als u al conversies voor uw website bijhoudt, controleert u de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën.

Controleren of uw conversieactie is ingeschakeld

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Ga naar uw conversieactie en controleer de status, die in de kolom links van de kolom Naam wordt vermeld.

• Als uw conversieactie is ingeschakeld, ziet u een groene stip.
    • Als uw conversieactie is uitgeschakeld, ziet u een rode X. Als u de conversieactie wilt inschakelen, klikt u op het pictogram en kiest u Ingeschakeld

Controleren of de instelling 'Opnemen in Conversies' is ingeschakeld

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Klik op de naam van uw conversieactie en ga naar de instelling 'Opnemen in Conversies' bijna onder aan de lijst van instellingen.

• Als er 'Ja' staat bij 'Opnemen in Conversies', is er geen wijziging nodig.
    • Als er 'Nee' staat bij 'Opnemen in Conversies', wijzigt u de instelling in 'Ja' en klikt u op Opslaan.

Meer informatie over de instelling 'Opnemen in Conversies'

Verschillend

Er wordt meer dan één status weergegeven in de periode die u bekijkt.

Volgende stap

• Kies een kortere periode om meer gedetailleerde informatie weer te geven over de statusgeschiedenis van uw biedstrategie.

Niet beschikbaar

Voor dit type strategie is nog geen status beschikbaar.