Over biedstrategiestatussen

De biedstrategiestatus vermeldt op elk moment de status van uw automatische biedstrategie. Als u de campagneprestaties bekijkt, is het nuttig om de status van uw automatische biedstrategieën te controleren. Zo kunt u er zeker van zijn dat deze worden uitgevoerd zoals u verwacht en kunt u eventuele problemen oplossen. In dit artikel wordt beschreven wat elke biedstrategiestatus betekent.

Voordat u begint

Als u geen automatische biedstrategieën gebruikt, kunt u meer informatie over automatisch bieden lezen om te beslissen of deze strategieën geschikt voor u zijn. Als u niet weet waar u de biedstrategiestatus kunt vinden, kunt u lezen hoe u uw biedstrategiestatus vindt.

Status van biedstrategie

Inactief

De biedstrategie is niet actief. Hier volgt een aantal redenen waarom een biedstrategie mogelijk niet actief is:

• De campagnes zijn onderbroken of er zijn geen campagnes gekoppeld aan deze biedstrategie.
  • Alle zoekwoorden of advertenties die deze strategie gebruiken, zijn onderbroken.
  • Een vooraf betaald budget is verbruikt.

Actief

De biedstrategie is actief en er worden biedingen ingesteld om de prestaties te optimaliseren. Er zijn geen wijzigingen nodig.

Leren

Nadat u een wijziging heeft aangebracht in de biedstrategie, kunnen er kleine prestatieschommelingen optreden terwijl Google Ads uw biedingen optimaliseert. De status 'Leren' wordt mogelijk weergegeven. Plaats de muisaanwijzer op de status om te zien om welke van de volgende vijf redenen uw biedstrategie momenteel de status 'Leren' heeft.

Nieuwe strategie

De biedstrategie is onlangs gemaakt of opnieuw geactiveerd. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.

Instelling gewijzigd

Een instelling voor de biedstrategie is gewijzigd. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.

Conversie-instelling gewijzigd

U heeft onlangs conversies bijhouden ingesteld of geüpdatet.

Instelling voor conversieactie gewijzigd

U heeft onlangs een conversieactie voor een van uw biedstrategieën toegevoegd of verwijderd, de instelling 'Opnemen in Conversies' gewijzigd of de conversie-instelling 'Aantal' gewijzigd.

Samenstelling gewijzigd

Er zijn campagnes, advertentiegroepen of zoekwoorden toegevoegd aan of verwijderd uit de biedstrategie. Google Ads is bezig met aanpassen om uw biedingen te optimaliseren.

Volgende stappen

U kunt uw account gewoon gebruiken, maar houd er rekening mee dat belangrijke statistieken gedurende deze periode kunnen variëren. U kunt daarom beter wachten met de meting van uw prestaties totdat de leerperiode voorbij is.

Beperkt

Uw biedstrategie wordt beperkt door een van de volgende vier factoren. Plaats de muisaanwijzer op de status om te zien welke factor de biedstrategie beperkt.

Bodlimieten

Maximum en/of minimum bodlimieten voorkomen dat uw biedingen volledig worden geoptimaliseerd.

Voorbeeld: 95 procent van de uitgaven wordt beperkt door uw maximum bodlimiet. Dit betekent dat voor 95 procent van de uitgaven uw biedstrategie een hoger bod zou hebben ingesteld. Door de maximum bodlimiet was dit echter niet mogelijk.

Volgende stap

Als uw biedstrategie niet naar wens presteert, kunt u overwegen de maximum bodlimiet te verhogen en/of de minimum bodlimiet te verlagen.

Uitgaven met lage prioriteit

Het doelbedrag voor deze biedstrategie kan niet worden bereikt. De budgetten voor deze strategie zijn mogelijk uitgegeven door andere biedstrategieën of handmatige zoekwoordbiedingen.

Volgende stappen

• Verhoog de budgetten voor deze strategie of verlaag uw doelbedrag.
  • U kunt uw doelbesteding ook helemaal verwijderen. Google Ads past uw uitgaven dan automatisch aan het resterende budget aan.

Meer informatie over hoe u kunt voorkomen dat het gemiddelde dagbudget opraakt

Beperkt door budget

Veel van de zoekwoorden die van deze strategie gebruikmaken, zijn beperkt door het budget. Daardoor kan Google Ads biedingen mogelijk niet voldoende verhogen om uw doelen te kunnen bereiken.

Volgende stappen

• Verhoog de budgetten voor deze strategie.

Meer informatie over hoe u kunt voorkomen dat het gemiddelde dagbudget opraakt

Lage kwaliteitsscore

Veel van de zoekwoorden die aan deze biedstrategie zijn gekoppeld, hebben een lage kwaliteitsscore. Daardoor worden uw advertenties mogelijk niet vaak genoeg weergegeven om uw doelen te bereiken.

Volgende stappen

• Verwijder zoekwoorden met een lage kwaliteitsscore die aan deze strategie zijn gekoppeld.

Verkeerd geconfigureerd (biedstrategie voor maximaliseren met gedeeld budget)

Bieden op basis van 'Klikken maximaliseren', Bieden op basis van 'Aantal conversies maximaliseren' en Bieden op basis van 'Conversiewaarde maximaliseren' zijn automatische biedstrategieën waarmee u uw prestaties kunt maximaliseren (klikken, conversies en conversiewaarde) voor het gemiddelde dagbudget. Als deze strategieën een budget delen met een andere biedstrategie, wordt mogelijk de biedstrategiestatus 'Verkeerd geconfigureerd' weergegeven. U kunt dit voorkomen door ervoor te zorgen dat alle campagnes binnen het gedeelde budget gebruikmaken van dezelfde biedstrategie. Hieronder volgt een lijst met plekken waar de status 'Verkeerd geconfigureerd' kan worden weergegeven en hoe u dit probleem kunt oplossen.

Standaard biedstrategie (op campagneniveau) is verkeerd geconfigureerd

Als uw standaard biedstrategie de status 'Verkeerd geconfigureerd' heeft, deelt de campagne een budget met campagnes die andere biedstrategieën gebruiken. Verwijder het gedeelde budget uit de campagne of voeg alle campagnes binnen het gedeelde budget toe aan één portfoliobiedstrategie.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar het rapport 'Biedstrategie'. Meer informatie over waar u het rapport 'Biedstrategie' kunt vinden
  3. Klik op Oplossen.
  4. U krijgt de campagnetabel te zien en er wordt automatisch gefilterd op alle campagnes binnen het gedeelde budget.
  5. Selecteer alle campagnes door het vakje bovenaan de kolom 'Campagne' aan te vinken.
  6. Klik op Bewerken en vervolgens op 'Biedstrategie wijzigen'.
  7. Voeg via het dropdownmenu alle campagnes aan één portfoliobiedstrategie toe door een van de onderstaande opties te selecteren:
    • Klikken maximaliseren
    • Aantal conversies maximaliseren
    • Conversiewaarde maximaliseren
  8. Klik op Een portfoliostrategie gebruiken en selecteer vervolgens 'Nieuwe portfoliostrategie maken'. Stel een naam en opties in op basis van de gekozen strategie.
  9. Klik op Toepassen.
Opmerking: U kunt ook het gedeelde budget verwijderen uit de campagne. Meer informatie over hoe u een gedeeld budget verwijdert

Portfoliobiedstrategie is verkeerd geconfigureerd

Als uw portfoliobiedstrategie de status 'Verkeerd geconfigureerd' heeft, deelt de biedstrategie budgetten met campagnes die andere biedstrategieën gebruiken. Verwijder die campagnes uit de gedeelde budgetten of voeg ze toe aan de portfoliobiedstrategie.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar het rapport 'Biedstrategie'. Meer informatie over waar u het rapport 'Biedstrategie' kunt vinden
  3. Klik op Oplossen.
  4. U krijgt de campagnetabel te zien en er wordt automatisch gefilterd op alle campagnes binnen het gedeelde budget.
  5. Selecteer alle campagnes door het vakje bovenaan de kolom 'Campagne' aan te vinken.
  6. Klik op Bewerken en vervolgens op 'Biedstrategie wijzigen'.
  7. Voeg via het dropdownmenu alle campagnes aan één portfoliobiedstrategie toe door een van de onderstaande opties te selecteren:
    • Klikken maximaliseren
    • Aantal conversies maximaliseren
    • Conversiewaarde maximaliseren
  8. Klik op Een portfoliostrategie gebruiken en selecteer vervolgens 'Bestaande portfoliostrategie gebruiken'. Selecteer de oorspronkelijke portfoliostrategie die de status 'Verkeerd geconfigureerd' had.
  9. Klik op Toepassen.

Opmerking: U kunt ook het gedeelde budget verwijderen uit de campagne. Meer informatie over hoe u een gedeeld budget verwijdert

Verkeerd geconfigureerd (conversie-instelling)

Geautomatiseerde, op conversies gebaseerde biedstrategieën: 'Doelkosten per actie' (CPA), 'Doelrendement op advertentie-uitgaven' (ROAS), 'Aantal conversies maximaliseren' of 'Verbeterde kosten per klik' (ECPC) met campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes gebruiken uw conversiegeschiedenis om biedingen nauwkeurig te optimaliseren bij elke veiling. Als u echter niet de juiste conversieacties heeft ingesteld, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de nauwkeurigheid van de automatische biedingen van uw strategie, waardoor het aantal conversies kan worden beperkt.

Hieronder volgen enkele redenen waarom uw instellingen voor het bijhouden van conversies de prestaties van uw biedstrategieën kunnen beperken. Wij leggen uit wat u kunt doen om elk probleem te verhelpen.

'Conversies bijhouden' ontbreekt

Uw biedstrategie target conversies, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Opmerking: Als u dit probleem ondervindt wanneer u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, moet het worden opgelost in het Google Ads-manageraccount.

Volgende stappen

Stel conversies bijhouden in als u dit nog niet heeft gedaan.

Als u al conversies bijhoudt, controleert u de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën.

Controleren of uw conversieactie is ingeschakeld

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon en klik vervolgens onder 'Meting' op Conversies.
  3. Zoek de betreffende conversieactie in de lijst die wordt weergegeven en selecteer deze. Controleer het statusicoon.
    • Als de conversieactie is ingeschakeld, ziet u een groene stip.
    • Als de conversieactie is verwijderd, ziet u een rode X. Klik op Bewerken en kies Inschakelen om de conversieactie in te schakelen.

Controleren of de instelling 'Opnemen in Conversies' is ingeschakeld

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon en klik vervolgens onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de betreffende conversieactie en ga naar de kolom 'Opnemen in Conversies'.
    • Als er 'Ja' staat bij 'Opnemen in Conversies', is er geen wijziging nodig.
    • Als er 'Nee' staat bij 'Opnemen in Conversies', moet u de instelling wijzigen in 'Ja'.

Meer informatie over de instelling 'Opnemen in Conversies'

Ontbrekende conversieacties voor app-installaties

Uw biedstrategie target app-installaties, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Opmerking: Als u dit probleem ondervindt wanneer u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, moet het worden opgelost in het Google Ads-manageraccount.

Volgende stappen

Stel een conversieactie voor app-installaties in voor Android of iOS als u dit nog niet heeft gedaan.

Als u al conversies voor mobiele apps bijhoudt, controleert u de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën.

Controleren of uw conversieactie is ingeschakeld

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon en klik vervolgens onder 'Meting' op Conversies.
  3. Selecteer de betreffende conversieactie en controleer de status.
    • Als de conversieactie is ingeschakeld, ziet u een groene stip.
    • Als de conversieactie is verwijderd, ziet u een rode X. Klik op Bewerken en kies Inschakelen om de conversieactie in te schakelen.

Controleren of de instelling 'Opnemen in Conversies' is ingeschakeld

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon en klik vervolgens onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de betreffende conversieactie en ga naar de kolom 'Opnemen in Conversies'.
    • Als er 'Ja' staat bij 'Opnemen in Conversies', is er geen wijziging nodig.
    • Als er 'Nee' staat bij 'Opnemen in Conversies', moet u de instelling wijzigen in 'Ja'.

Meer informatie over de instelling 'Opnemen in Conversies'

Ontbrekende conversieacties voor telefoongesprekken

Uw biedstrategie target telefoongesprekken via advertenties, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Opmerking: Als u dit probleem ondervindt wanneer u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, moet het worden opgelost in het Google Ads-manageraccount.

Volgende stappen

Stel conversies bijhouden in om telefoongesprekken via advertenties bij te houden als u dit nog niet heeft gedaan.

Als u al conversies bijhoudt voor telefoongesprekken via advertenties, controleert u de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën.

Controleren of uw conversieactie is ingeschakeld

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon en klik vervolgens onder 'Meting' op Conversies.
  3. Selecteer de betreffende conversieactie en controleer de status.
    • Als de conversieactie is ingeschakeld, ziet u een groene stip.
    • Als de conversieactie is verwijderd, ziet u een rode X. Klik op Bewerken en kies Inschakelen om de conversieactie in te schakelen.

Controleren of de instelling 'Opnemen in Conversies' is ingeschakeld

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon en klik vervolgens onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de betreffende conversieactie en ga naar de kolom 'Opnemen in Conversies'.
    • Als er 'Ja' staat bij 'Opnemen in Conversies', is er geen wijziging nodig.
    • Als er 'Nee' staat bij 'Opnemen in Conversies', moet u de instelling wijzigen in 'Ja'.

Meer informatie over de instelling 'Opnemen in Conversies'

Ontbrekende conversieacties voor websites

Uw biedstrategie target conversies op uw website, maar u heeft geen conversieacties die door uw biedstrategie kunnen worden gebruikt.

Opmerking: Als u dit probleem ondervindt wanneer u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, moet het worden opgelost in het Google Ads-manageraccount.

Volgende stappen

Stel conversies in voor uw website als u dit nog niet heeft gedaan.

Als u al conversies voor uw website bijhoudt, controleert u de volgende instellingen om na te gaan of uw conversiegegevens beschikbaar zijn voor uw biedstrategieën.

Controleren of uw conversieactie is ingeschakeld

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon en klik vervolgens onder 'Meting' op Conversies.
  3. Selecteer de betreffende conversieactie en controleer de status.
    • Als de conversieactie is ingeschakeld, ziet u een groene stip.
    • Als de conversieactie is verwijderd, ziet u een rode X. Klik op Bewerken en kies Inschakelen om de conversieactie in te schakelen.

Controleren of de instelling 'Opnemen in Conversies' is ingeschakeld

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon en klik vervolgens onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de naam van de betreffende conversieactie en ga naar de kolom 'Opnemen in Conversies'.
    • Als er 'Ja' staat bij 'Opnemen in Conversies', is er geen wijziging nodig.
    • Als er 'Nee' staat bij 'Opnemen in Conversies', moet u de instelling wijzigen in 'Ja'.

Meer informatie over de instelling 'Opnemen in Conversies'