Om budstrategistatusser

Din budstrategistatus fortæller dig, hvor godt din automatiske budstrategi klarer sig på et givent tidspunkt. Når du tjekker resultaterne for din kampagne, er det en god idé at gennemgå statussen for dine automatiske budstrategier for at sikre, at de fungerer efter hensigten, og så du kan løse eventuelle problemer. I denne artikel kan du læse om, hvad hver enkelt budstrategistatus betyder.

Før du begynder

Hvis du ikke bruger automatiske budstrategier, kan du læse om automatisk budgivning for at vurdere, om nogen af strategierne passer til dig. Hvis du ikke ved, hvor du kan se statussen for din budstrategi, kan du få flere oplysninger i Find din budstrategistatus.

Budstrategistatusser

Inaktiv

Budstrategien er ikke aktiv. Her er nogle mulige årsager til, at en budstrategi er inaktiv:

• Kampagner er sat på pause, eller der er ikke knyttet nogen kampagner til denne budstrategi.
  • Alle de søgeord eller annoncer, der bruger denne strategi, er sat på pause.
  • Et forudbetalt budget er opbrugt.

Aktiv

Budstrategien er aktiv og angiver bud for at optimere effektiviteten. Det er ikke nødvendigt at foretage ændringer.

Indlæring

Når du ændrer din budstrategi, kan der være mindre udsving i effektiviteten, mens Google Ads optimerer dine bud. I dette tilfælde vises statussen "Indlæring" muligvis. Du kan holde markøren over budstrategiens status for at se, hvilken af følgende fire ændringer der er årsag til, at din budstrategi i øjeblikket har statussen "Indlæring".
  • Ny strategi: Budstrategien er blevet oprettet eller genaktiveret for nylig. Google Ads er i gang med at justere for at optimere dine bud.
  • Ændring af indstilling: En indstilling for budstrategien er blevet ændret. Google Ads er i gang med at justere for at optimere dine bud.
  • Ændring af handlingssæt for konverteringer: Du har for nylig tilføjet eller fjernet en konverteringshandling, der er relateret til en af dine budstrategier, ændret indstillingen "Inkluder i 'Konverteringer'" eller ændret indstillingen for optælling af konverteringer.
  • Ændring af sammensætning: Kampagner, annoncegrupper eller søgeord er blevet tilføjet eller fjernet fra budstrategien. Google Ads er i gang med at justere for at optimere dine bud.

Næste trin

Fortsæt med at bruge din konto som sædvanlig, men vær opmærksom på, at vigtige metrics kan variere i denne periode, så det er en god idé at vente med at måle effektiviteten, til indlæringsperioden er forbi.

Begrænset

Din budstrategi er begrænset af en af de følgende tre faktorer. Du kan holde markøren over statussen i kolonnen Status for at se, hvilken faktor der begrænser din budstrategi.

Beholdning

Dine budstrategier er begrænset af den tilgængelige søgevolumen. Dine annoncer er kun kvalificerede til at blive vist ved et begrænset antal søgninger.

Næste trin

Hvis din budstrategi er begrænset af beholdningen, kan du udvide din målretning ved at tilføje relevante søgeord, dynamiske søgeannoncer, bredt matchende søgeord eller andre former for målretning.

Budgrænser

Maksimum- og/eller minimumbudgrænser forhindrer dine bud i at blive fuldt optimerede.
For eksempel er 95 % af forbruget begrænset af din maksimumbudgrænse. Dette betyder, at for 95 % af forbruget ville din budstrategi have angivet et højere bud, men dette blev forhindret på grund af den maksimale budgrænse.

Næste trin

Hvis din budstrategi ikke er så effektiv som ønsket, kan det være en god idé at hæve maksimumbudgrænsen og/eller sænke minimumbudgrænsen.

Begrænset budget

Mange af de søgeord, som denne strategi bruges til, er begrænset af budgettet. Som følge heraf kan Google Ads muligvis ikke hæve buddene nok til at kunne nå dine mål.

Næste trin

Hæv de budgetter, der er knyttet til denne strategi. Se, hvordan du optimerer dit gennemsnitlige daglige budget.

Forkert konfigureret (maksimér budstrategi med delt budget)

Budgivning til maksimering af antal klik, Budgivning til maksimering af antal konverteringer og Maksimér konverteringsværdi er automatiske budstrategier, der hjælper med at maksimere din effektivitet (antal klik, konverteringer og konverteringsværdi), mens du bruger det gennemsnitlige daglige budget. Hvis disse strategier deler et budget med en anden budstrategi, kan din budstrategistatus blive vist som forkert konfigureret. For at forhindre dette bør alle kampagner med det samme delte budget anvende den samme porteføljebudstrategi. Nedenfor finder du en liste over, hvor statussen "Forkert konfigureret" kan blive vist, og hvad du kan gøre for at løse problemerne.

Standardbudstrategien (på kampagneniveau) er konfigureret forkert

Hvis din standardbudstrategi vises som forkert konfigureret, betyder det, at kampagnen deler et budget med kampagner, der ikke alle bruger samme porteføljebudstrategi. For at løse dette problem skal du fjerne det delte budget fra kampagnen eller føje alle kampagner i det delte budget til én enkelt porteføljebudstrategi.
  1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Gå til rapporten Budstrategi. Få flere oplysninger om, hvordan du finder rapporten Budstrategi.
  3. Klik på Løs problemet.
  4. "Løs problemet" bringer dig til tabellen Kampagner og filtrerer automatisk alle kampagnerne i dit delte budget.
  5. Vælg alle dine kampagner ved at markere afkrydsningsfeltet øverst i kolonnen "Kampagne".
  6. Klik på Rediger, og vælg derefter "Skift budstrategi".
  7. På rullemenuen skal du føje dine kampagner til en enkelt porteføljebudstrategi ved at vælge enten:
    • Maksimér antal klik
    • Maksimér antal konverteringer
    • Maksimér konverteringsværdi
  8. Klik på Brug en porteføljestrategi, og vælg derefter "Opret ny porteføljestrategi". Angiv et navn og valgmuligheder ud fra den valgte strategi.
  9. Klik på Anvend.
Bemærk! Der kan være flere delte budgetter i en porteføljebudstrategi, men alle kampagner, der har delt det samme budget, skal bruge den samme porteføljebudstrategi. Du kan også vælge at fjerne det delte budget fra kampagnen. Få flere oplysninger om, hvordan du fjerner et delt budget.

Porteføljebudstrategien er forkert konfigureret

Hvis din porteføljebudstrategi vises som forkert konfigureret, betyder det, at din budstrategi deler budgetter med kampagner, der bruger andre budstrategier. Fjern disse kampagner fra deres delte budgetter, eller føj dem til din porteføljebudstrategi.
  1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Gå til rapporten Budstrategi. Få flere oplysninger om, hvordan du finder rapporten Budstrategi.
  3. Klik på Løs problemet.
  4. "Løs problemet" bringer dig til kampagnetabellen og filtrerer automatisk alle kampagnerne i dit delte budget.
  5. Vælg alle dine kampagner ved at markere afkrydsningsfeltet øverst i kolonnen "Kampagne".
  6. Klik på Rediger, og vælg derefter "Skift budstrategi".
  7. På rullemenuen skal du føje dine kampagner til en enkelt porteføljebudstrategi ved at vælge enten:
    • Maksimér antal klik
    • Maksimér antal konverteringer
    • Maksimér konverteringsværdi
  8. Klik på Brug en porteføljestrategi, og vælg derefter "Brug eksisterende porteføljestrategi". Vælg den oprindelige porteføljestrategi, der blev markeret som "Forkert konfigureret".
  9. Klik på Anvend.
Bemærk! Du kan også vælge at fjerne det delte budget fra kampagnen. Få flere oplysninger om, hvordan du fjerner et delt budget.

Forkert konfigureret (konverteringsindstilling)

Med automatiske, konverteringsbaserede budstrategier såsom målpris pr. handling (tCPA, target cost-per-action), mål for annonceafkast (tROAS, target return on ad spend) eller "Maksimér antal konverteringer" optimeres buddene præcist på hver eneste auktion ud fra din konverteringshistorik. Hvis du ikke har konfigureret de rigtige konverteringshandlinger, kan det dog påvirke nøjagtigheden af de automatiske bud i din strategi, så antallet af konverteringer begrænses.

Herunder finder du nogle mulige årsager til, at dine indstillinger for konverteringssporing kan begrænse effektiviteten af dine budstrategier, og løsninger til, hvad du kan gøre for at fjerne problemerne.

Bemærk! Hvis du bruger konverteringssporing på tværs af konti, og du oplever disse problemer, skal du løse problemerne på Google Ads-managerkontoen.

Manglende konverteringshandlinger for appinstallation

Din budstrategi er målrettet mod appinstallationer, men du har ikke nogen konverteringshandlinger, som din budstrategi kan bruge.

Næste trin

Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du konfigurere en konverteringshandling for appinstallation for Android eller iOS. Hvis du allerede har konfigureret konverteringssporing til mobilapps, skal du tjekke følgende indstillinger for at sikre, at dine konverteringsdata er tilgængelige for dine budstrategier.

Bekræft, at din konverteringshandling er aktiveret

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre på din konto, og klik derefter på Konverteringer under "Måling".
  3. Vælg din konverteringshandling, og tjek dens status.
    • Hvis din konverteringshandling er aktiveret, vises der en grøn prik.
    • Hvis din konverteringshandling er fjernet, vises der et rødt X. Klik på Rediger, og vælg Aktivér for at aktivere konverteringshandlingen.

Bekræft, at indstillingen "Inkluder i 'Konverteringer'" er aktiveret

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre på din konto, og vælg Konverteringer under "Måling".
  3. Klik på navnet på konverteringshandlingen, og find kolonnen "Inkluder i 'Konverteringer'".
    • Hvis "Inkluder i 'Konverteringer'" er angivet til "Ja", skal du ikke at ændre noget.
    • Hvis "Inkluder i 'Konverteringer'" er markeret som "Nej", skal du ændre indstillingen til "Ja".

Få flere oplysninger om indstillingen "Inkluder i 'Konverteringer'"

Manglende konverteringshandlinger for telefonopkald

Din budstrategi er målrettet mod telefonopkald fra annoncer, men du har ikke nogen konverteringshandlinger, som din budstrategi kan bruge.

Næste trin

Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du konfigurere konverteringssporinger til at spore opkald fra annoncer. Hvis du allerede har konfigureret konverteringssporing til at spore opkald fra annoncer, skal du tjekke følgende indstillinger for at sikre, at dine konverteringsdata er tilgængelige for dine budstrategier:

Bekræft, at din konverteringshandling er aktiveret

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre på din konto, og klik derefter på Konverteringer under "Måling".
  3. Vælg din konverteringshandling, og tjek dens status.
    • Hvis din konverteringshandling er aktiveret, vises der en grøn prik.
    • Hvis din konverteringshandling er fjernet, vises der et rødt X. Klik på Rediger, og vælg Aktivér for at aktivere konverteringshandlingen.

Bekræft, at indstillingen "Inkluder i 'Konverteringer'" er aktiveret

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre på din konto, og klik derefter på Konverteringer under "Måling".
  3. Klik på navnet på konverteringshandlingen, og find kolonnen "Inkluder i 'Konverteringer'".
    • Hvis "Inkluder i 'Konverteringer'" er angivet til "Ja", skal du ikke at ændre noget.
    • Hvis "Inkluder i 'Konverteringer'" er markeret som "Nej", skal du ændre indstillingen til "Ja".

Få flere oplysninger om indstillingen "Inkluder i 'Konverteringer'"

Manglende konverteringshandlinger på websites

Din budstrategi er målrettet mod konverteringer på dit website, men du har ikke nogen konverteringshandlinger, som din budstrategi kan bruge.

Næste trin

Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du konfigurere konverteringssporing for dit website. Hvis du allerede har konfigureret konverteringssporing for dit website, skal du kontrollere følgende indstillinger for at sikre, at dine konverteringsdata er tilgængelige for dine budstrategier.

Bekræft, at din konverteringshandling er aktiveret

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre på din konto, og klik derefter på Konverteringer under "Måling".
  3. Vælg din konverteringshandling, og tjek dens status.
    • Hvis din konverteringshandling er aktiveret, vises der en grøn prik.
    • Hvis din konverteringshandling er fjernet, vises der et rødt X. Klik på Rediger, og vælg Aktivér for at aktivere konverteringshandlingen.

Bekræft, at indstillingen "Inkluder i 'Konverteringer'" er aktiveret

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre på din konto, og klik derefter på Konverteringer under "Måling".
  3. Klik på navnet på konverteringshandlingen, og find kolonnen "Inkluder i 'Konverteringer'".
    • Hvis "Inkluder i 'Konverteringer'" er angivet til "Ja", skal du ikke at ændre noget.
    • Hvis "Inkluder i 'Konverteringer'" er markeret som "Nej", skal du ændre indstillingen til "Ja".

Få flere oplysninger om indstillingen "Inkluder i 'Konverteringer'"