Offline verkopen stimuleren met online advertenties

Best practices voor lokale marketing met Google Ads.

Illustration of a woman looking at a map on her phone. A curvy line connects the phone to an illustration of a store with a t-shirt in the window.

Best Practices logo

De interactie van een klant met uw bedrijf kan online beginnen en in uw lokale winkel eindigen. Met deze tips kunt u uw online advertenties verbeteren en optimaliseren voor meer winkelbezoeken en verkopen.

Op deze pagina

Stap 1: Bouw uw digitale etalage

Stel een bedrijfsprofiel in om de online aanwezigheid van uw fysieke locaties op Google Zoeken en Maps te beheren.

Meer informatie over hoe u een digitale etalage bouwt

Stap 2: Toon aantrekkelijk advertentiemateriaal

Gebruik locatiegebaseerde boodschappen, gekwantificeerde promoties, korte video's en duidelijke afbeeldingen.

Star iconMet specifieke aanbiedingen zoals '15% korting' of '2 voor de prijs van 1' kunt u gebruikers overhalen uw winkels te bezoeken.

Meer informatie over hoe u aantrekkelijk advertentiemateriaal toont

Stap 3: Gebruik de juiste tools

U kunt uw doelen behalen met Slim bieden, Performance Max en advertenties met lokale voorraad.

Succesverhaal

Digitale verkopen worden steeds belangrijker voor IKEA, maar de fysieke vestigingen van het bedrijf zijn nog steeds goed voor de overgrote meerderheid van de totale verkopen. IKEA België heeft 'Slim bieden' voor winkelbezoeken geïmplementeerd om omnichannel-verkopen te optimaliseren. De meubelzaak realiseerde 361% meer opbrengst ten opzichte van het voorgaande jaar met campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes.

Meer informatie over de beschikbare tools om winkelverkopen te stimuleren

Stap 4: Meet de offline waarde van uw online advertenties

Met tools zoals conversies via winkelbezoeken, lokale acties en winkelverkoopmeting krijgt u meer inzicht in de impact van uw advertenties.

Bar chartGoogle biedt verschillende manieren om de impact van uw online advertenties op uw fysieke winkel te meten.

Meer informatie over hoe u de offline waarde van uw online advertenties meet

Mail iconWilt u geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox krijgen? Meld u aan voor de nieuwsbrief met best practices.