Knytt sammen Merchant Center og Google Ads

Hvis du både har en Merchant Center-konto og en Google Ads-konto, kan du forsterke tilstedeværelsen din på nettet gjennom Google Ads-kampanjeverktøyene, som er tilpasset forhandlere, samt de databaserte Merchant Center-funksjonene. Produktinformasjonen i Merchant Center kan også brukes til å konfigurere kampanjer for dynamisk remarketing og annonser for varer i butikk – med mer.

I Sveits og EØS-land bruker du Shopping-annonser gjennom én eller flere tjenester for prissammenligning (CSS) som du velger selv. Noen CSS-er administrerer produktinformasjonen din og kampanjene dine på dine vegne, mens andre gir deg verktøy som gjør at du kan holde i tømmene selv. Finn ut mer om annonsering med tjenester for prissammenligning i Europa.

Hva er Merchant Center?

Med Merchant Center-plattformen kan du laste opp butikk- og produktinformasjon til Google og gjøre den tilgjengelig for bruk med Google Ads-kontoen din og andre Google-tjenester. Finn ut mer om Google Merchant Center.

REGISTRER DEG I GOOGLE MERCHANT CENTER

FINN EN PARTNER Å SAMARBEIDE MED (BARE I EUROPA)

Hva er Google Ads?

Google Ads er et nettbasert annonseringsprogram som gjør at du kan nå ut til nye målgrupper gjennom blant annet målretting, budgivning og søkeord. Finn ut mer om Google Ads.

Gode grunner til å knytte Google Ads til Merchant Center

Når du godkjenner tilknytningen mellom Google Ads- og Merchant Center-kontoene dine, kan produktinformasjonen din overføres direkte fra Merchant Center til Google Ads for bruk i annonsekampanjer. Avhengig av hva slags produktinformasjon du sender inn, kan du blant annet markedsføre produktene dine med Shopping-kampanjer eller drive frem bannerkampanjene dine med dynamisk remarketing.

Dette skjer hvis du knytter sammen Merchant Center og Google Ads

• Bare én Merchant Center-kontobruker kan be om at kontoene skal knyttes sammen. Nye forespørsler om kontotilknytning vises på «Tilknyttede kontoer»-siden, som du finner via Innstillinger-rullegardinmenyen i Google Ads-kontoen din.

• Når Google Ads-kontoeieren godkjenner forespørselen, deles enkelte opplysninger mellom kontoene. Produktinformasjonen fra Merchant Center blir tilgjengelig for oppretting av kampanjer i Google Ads. Visse typer Google Ads-statistikk, for eksempel antall klikk, vises i den tilknyttede Merchant Center-kontoen.

• Google Ads-kontoeiere kan når som helst fjerne tilknytningen. Det samme gjelder administrator- eller standardbrukere av Merchant Center. Ingen av partene kan gjøre endringer i den andre tilknyttede kontoen. Eieren av Merchant Center-kontoen kan for eksempel ikke sette kampanjer på pause, starte kampanjer eller endre budene i den tilknyttede Google Ads-kontoen.
  • Hvis du fjerner kontotilknytningen, vises det ikke lenger annonser i Shopping-kampanjer som er avhengige av produktinformasjon fra den aktuelle Merchant Center-kontoen. Du kan heller ikke opprette nye kampanjer i Google Ads basert på produktinformasjon fra den aktuelle Merchant Center-kontoen.

Før du begynner

Følgende krav må innfris:

• Du må ha tilgang til en Merchant Center-konto.
  • Du må ha administratortilgang til Google Ads-kontoen din for å kunne knytte sammen Google Ads- og Merchant Center-kontoen. Hvis du ikke har administratortilgang, kan du be administratoren for Google Ads-kontoen din om å gi deg tilgang, eller om å knytte sammen kontoene for deg.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Nedenfor kan du se hvordan du kan

• be om å få tilknyttet Google Ads via Merchant Center
  • Godkjenn forespørsler om tilknytning fra Merchant Center i Google Ads
  • Administrer tilknytninger mellom kontoer
  • Spor tilknytningsstatuser

Be om tilknytning til Google Ads i Merchant Center

Tilknytninger opprettes alltid fra Merchant Center. Du kan knytte flere Google Ads-kontoer sammen med én Merchant Center-konto eller én enkelt Google Ads-konto sammen med flere Merchant Center-kontoer.

Sånn tilknytter du den personlige Google Ads-kontoen din

1. Åpne Merchant Center-kontoen din, gå til rullegardinmenyen som er tilgjengelig via prikkeikonet, og klikk så på Kontotilknytning.
  2. Velg Google Ads
  3. Finn kunde-ID-en for Google Ads i kontoen du vil tilknytte, under «Google Ads-kontoen din». Du finner kunde-ID-en øverst på alle Google Ads-sider når du er pålogget, rett ved e-postadressen din.
  4. Klikk på Tilknytt.
Merk: Hvis du ikke har noen Google Ads-konto, kan du opprette en nå

Slik kan du tilknytte andre Google Ads-kontoer:

1. Åpne Merchant Center-kontoen din, gå til rullegardinmenyen som er tilgjengelig via prikkeikonet, og klikk så på Kontotilknytning.
  2. Velg Google Ads
  3. Klikk på «Knytt sammen kontoer», og legg inn kunde-ID-en for Google Ads for kontoen du vil tilknytte, under «Andre Google Ads-kontoer». Du finner kunde-ID-en øverst på alle Google Ads-sider når du er pålogget, rett ved e-postadressen din.
  4. Klikk på Legg til.

Godkjenn forespørsler om tilknytning i Google Ads

Når eieren av en Merchant Center-konto sender deg en forespørsel om tilknytning, blir invitasjonen oppført i tabellen på «Tilknyttede kontoer»-siden for Merchant Center i Google Ads-kontoen din.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen din.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under «Konfigurasjon».
  4. Klikk på Detaljer under «Google Merchant Center».
  5. Finn kontoen du vil tilknytte. I Status-kolonnen vises statusen Venter. Klikk på Vis detaljer i Handlinger-kolonnen, og gå gjennom informasjonen om forespørselen.
  6. For å godkjenne tilknytningen, klikk på Godkjenn. For å avvise tilknytningen, klikk på Avvis. Hvis du vil knytte disse kontoene sammen senere, må det sendes en ny forespørsel fra Merchant Center.

Administrer tilknytninger mellom kontoer

Når du har knyttet sammen Merchant Center- og Google Ads-kontoer, kan du avbryte forespørsler om tilknytning eller sende dem på nytt fra Merchant Center. Du kan også når som helst fjerne tilknytningen fra en hvilken som helst av kontoene.

I Merchant Center

Sånn kan du avbryte forespørsler om tilknytning:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på menyen tilgjengelig via prikkeikonet.
  3. Velg Tilknyttede kontoer.
  4. Google Ads-fanen står forespørselen oppført med kunde-ID-en for Google Ads-kontoen.
  5. Klikk på Avbryt forespørselen til høyre.
  6. Klikk på Fortsett når du blir bedt om det.

Sånn fjerner du tilknytningen mellom kontoer:

1. Klikk på menyen tilgjengelig via prikkeikonet.
  2. Velg Kontotilknytning.
  3. Gå til «Google Ads-kontoen din» eller «Andre Google Ads-kontoer».
  4. Gå til kontoen du vil fjerne tilknytningen til, og klikk på Fjern tilknytning.

I Google Ads

Sånn fjerner du tilknytningen mellom kontoer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen din.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under «Konfigurasjon».
  4. Klikk på Detaljer under «Google Merchant Center».
  5. Finn kontoen du vil fjerne tilknytningen til, og klikk på «Fjern tilknytning».

Spor tilknytningsstatuser i Google Ads

Nedenfor har vi oppført statusene du kan komme til å se i tabellen for tilknyttede kontoer for Merchant Center i Google Ads-kontoen din.

• Må godkjennes av deg: Eieren av denne Merchant Center-kontoen har sendt en forespørsel om tilknytning til Google Ads-kontoen din. Du kan godkjenne eller avslå denne forespørselen.
  • Tilknyttet: Google Ads-kontoen din er tilknyttet denne Merchant Center-kontoen, og remarketinglistene for appene i kontoen er aktivert.