Kauppiaskeskus- ja Google Ads -tilien linkittäminen

Kun käytät sekä Kauppiaskeskus- että Google Ads ‑tiliä, voit hyödyntää Google Adsin jälleenmyyntipainotteisia kampanjatyökaluja ja Kauppiaskeskuksen monipuolista dataa sekä parantaa niiden avulla näkyvyyttäsi internetissä. Voit myös käyttää Kauppiaskeskuksen tuotedataa kampanjoiden määrittämiseen dynaamista uudelleenmarkkinointia, Paikallisten tuotteiden mainoksia ja muita ominaisuuksia varten.

Huom. Maissa, joissa CSS-ohjelma on saatavilla, näytät Shopping-mainoksia ja maksuttomia hakutuloksia yhden tai useamman valitsemasi hintavertailupalvelun kautta. Osa hintavertailupalveluista hoitaa tuotetietoja ja kampanjoita puolestasi. Toiset taas tarjoavat työkaluja, joilla voit hoitaa tuotetietoja ja kampanjoita itse. Katso lisätietoja hintavertailupalveluiden käyttämisestä mainonnassa

Mitä tapahtuu, kun Kauppiaskeskus ja Google Ads linkitetään?

Kun hyväksyt Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tiliesi linkittämisen, voit hyödyntää Kauppiaskeskuksen tuotetietoja Google Adsin mainoskampanjoissa. Voit käyttää lähettämiäsi erityyppisiä tuotetietoja esimerkiksi Shopping-kampanjoiden luomiseen tuotteidesi mainontaa varten tai dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin hyödyntämiseen Display-verkoston kampanjoissasi.

• Vain Kauppiaskeskus-tilin käyttäjä voi pyytää tilien linkittämistä. Uudet tilien linkityspyynnöt näkyvät Google Ads ‑tilisi Linkitetyt tilit ‑sivulla, joka sijaitsee avattavan Työkalut ja asetukset ‑valikon Asetukset-osassa. Voit linkittää enintään 100 Google Ads ‑tiliä Kauppiaskeskus-tileihin.

• Kun Google Ads ‑tilin omistaja hyväksyy pyynnön, joitakin tietoja jaetaan tilien välillä. Kauppiaskeskuksen tuotetiedot ovat käytettävissä Google Adsissa kampanjan luontia varten. Jotkin Google Adsin tilastot, kuten klikkaukset, näkyvät linkitetyllä Kauppiaskeskus-tilillä.

• Google Ads ‑tilin omistajat sekä Kauppiaskeskus-tilin käyttäjät ja järjestelmänvalvojat voivat poistaa linkityksen milloin tahansa. Kumpikaan osapuoli ei voi tehdä muutoksia toiseen linkitettyyn tiliin. Kauppiaskeskus-tilin omistaja ei voi esimerkiksi keskeyttää tai käynnistää kampanjoita tai tehdä muutoksia hintatarjouksiin linkitetyllä Google Ads ‑tilillä.
  • Jos poistat tilien linkityksen, mainokset lakkaavat näkymästä Shopping-kampanjoissa, joiden tuotetiedot haetaan Kauppiaskeskus-tililtä. Tämän jälkeen et voi myöskään luoda uusia kampanjoita Google Adsissa kyseisen Kauppiaskeskus-tilin tuotetietojen pohjalta.

Ohjeet

Tarvitset Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet, jotta voit linkittää Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tilit. Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia, voit pyytää Google Ads ‑tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle käyttöoikeudet tai linkittämään tilit puolestasi.

Vaihe 1: Pyydä linkitystä Google Adsiin Kauppiaskeskuksessa

Linkitykset on aloitettava aina Kauppiaskeskuksesta. Voit linkittää useita Google Ads ‑tilejä yhteen Kauppiaskeskus-tiliin tai linkittää yhden Google Ads ‑tilin useisiin Kauppiaskeskus-tileihin.

Omaan Google Ads ‑tiliin linkittäminen:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililläsi työkalukuvaketta  ja valitse sitten Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  2. Valitse Google Ads
  3. Etsi kohdasta "Oma Google Ads ‑tili" linkitettävän tilin Google Ads ‑asiakastunnus. Kun olet kirjautuneena sisään, näet asiakastunnuksen jokaisen Google Ads ‑sivun yläosassa sähköpostiosoitteesi vieressä.
  4. Valitse Toiminnot-kohdasta Linkitä.

Muihin Google Ads ‑tileihin linkittäminen:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililläsi työkalukuvaketta  ja valitse sitten Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  2. Valitse Google Ads
  3. Valitse kohdasta Muut Google Ads ‑tilit Linkitä tili ja lisää linkitettävän tilin Google Ads ‑asiakastunnus. Kun olet kirjautuneena sisään, näet asiakastunnuksen jokaisen Google Ads ‑sivun yläosassa sähköpostiosoitteesi vieressä.
  4. Valitse Lähetä linkityspyyntö.

Vaihe 2: Hyväksy linkityspyyntö Google Adsissa

Kun Kauppiaskeskus-tililtä lähetetään linkityspyyntöjä, ne näkyvät Google Adsissa Kauppiaskeskuksen Linkitetyt tilit ‑sivun taulukossa.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Kauppiaskeskus ‑kohdasta Tiedot.
  5. Etsi tili, jonka haluat linkittää. Tila-sarakkeessa näkyy Odottaa. Valitse Toiminnot-sarakkeesta Näytä tiedot ja tarkista pyynnön tiedot.
  6. Jos haluat hyväksyä linkityksen, valitse Hyväksy. Jos haluat hylätä linkityksen, valitse Hylkää. Jos haluat linkittää nämä tilit myöhemmin, lähetä uusi linkityspyyntö Kauppiasportaalista.

Tilien välisten linkitysten hallinta

Kun olet linkittänyt Kauppiaskeskus- ja Google Ads ‑tilit, voit peruuttaa linkityspyyntöjä tai lähettää niitä uudelleen Kauppiaskeskuksesta tai poistaa milloin tahansa minkä tahansa tilin linkityksen joko Kauppiaskeskuksesta tai Google Adsista.

Linkityspyynnön peruuttaminen

Kauppiaskeskuksessa:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililläsi työkalukuvaketta  ja valitse sitten Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  3. Kun siirryt Google Ads ‑välilehdelle, näet linkityspyynnön ja siihen liittyvän Google Ads ‑tilin asiakastunnuksen.
  4. Klikkaa oikealta Peruuta pyyntö.
  5. Valitse pyydettäessä Jatka.

Tilien linkityksen poistaminen

Kauppiaskeskuksessa:
  1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililläsi työkalukuvaketta  ja valitse sitten Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  2. Siirry kohtaan "Oma Google Ads ‑tili" tai "Muut Google Ads ‑tilit".
  3. Siirry tilille, jonka linkityksen haluat poistaa, ja klikkaa Poista linkitys.

Google Adsissa:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Kauppiaskeskus ‑kohdasta Tiedot.
  5. Etsi tili, jonka linkityksen haluat poistaa, ja klikkaa Poista linkitys.

Linkitysten tilojen seuraaminen

Saatat nähdä Google Ads ‑tililläsi nämä linkitettyjen tilien taulukot:

• Tarvitsee hyväksyntäsi: Tämän Kauppiaskeskus-tilin omistaja on pyytänyt linkitystä Google Ads ‑tiliisi. Voit hyväksyä tai hylätä pyynnöt.
  • Linkitetty: Google Ads ‑tilisi on linkitetty tämän Kauppiaskeskus-tilin kanssa, ja tilin sovellusten uudelleenmarkkinointiluettelot on aktivoitu.