Kauppiaskeskuksen ja Google Adsin linkittäminen

Kun käytät sekä Kauppiaskeskus- että Google Ads ‑tiliä, voit hyödyntää Google Adsin jälleenmyyntipainotteisia kampanjatyökaluja ja Kauppiaskeskuksen monipuolista dataa ja parantaa niiden avulla näkyvyyttäsi verkossa. Kauppiaskeskuksen tuotetietoja voi käyttää myös määrittämään kampanjoita dynaamista uudelleenmarkkinointia, paikallisten tuotteiden mainoksia ja muita ominaisuuksia varten.

Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvissa maissa ja Sveitsissä Shopping-mainoksia käytetään valitsemiesi Comparison Shopping Services (CSS) ‑palveluiden kautta. Osa CSS-palveluista hoitaa tuotedataa ja kampanjoita puolestasi, toiset taas toimittavat käyttöösi työkaluja, joilla voit hoitaa tuotedataa ja kampanjoita itse. Lue lisää Comparison Shopping Services ‑palveluiden käyttämisestä mainonnassa Euroopassa.

Mikä Kauppiaskeskus on?

Kauppiaskeskus on alusta, jonka avulla voit toimittaa kauppa- ja tuotetietosi Googlelle, jolloin ne ovat käytettävissä Google Ads ‑tililläsi ja muissa Googlen palveluissa. Lue lisää Google Kauppiaskeskuksesta.

REKISTERÖIDY GOOGLE KAUPPIASKESKUKSEEN

ETSI YHTEISTYÖKUMPPANI (VAIN EUROOPPA)

Mikä Google Ads on?

Google Ads on verkkomainostusohjelma, jonka avulla voit tavoittaa uusia yleisöjä käyttämällä muun muassa kohdistusta, hintatarjouksia ja avainsanoja. Lue lisää Google Adsista.

Miksi Google Ads kannattaa linkittää Kauppiaskeskukseen?

Kun hyväksyt Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tiliesi linkittämisen, voit hyödyntää Kauppiaskeskuksen tuotetietoja Google Adsin mainoskampanjoissa. Voit käyttää lähettämiäsi erityyppisiä tuotetietoja esimerkiksi Shopping-kampanjoiden luomiseen tuotteidesi mainontaa varten tai dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin hyödyntämiseen Display-verkoston kampanjoissasi.

Mitä tapahtuu, kun Kauppiaskeskus ja Google Adsin linkitetään?

• Vain Kauppiaskeskus-tilin käyttäjä voi pyytää tilien linkittämistä. Uusi tilien linkittämispyyntö Google Ads ‑tilisi Linkitetyt tilit ‑sivulla, joka sijaitsee avattavassa Asetukset-valikossa.

• Kun Google Ads ‑tilin omistaja hyväksyy pyynnön, joitakin tietoja jaetaan tilien välillä. Kauppiaskeskuksen tuotetiedot ovat käytettävissä Googlen Adsin kampanjan luontia varten. Jotkin Google Adsin tilastot, kuten klikkaukset, näkyvät linkitetyllä Kauppiaskeskus-tilillä.

• Google Ads ‑tilin omistajat sekä Kauppiaskeskus-tilin käyttäjät ja järjestelmänvalvojat voivat poistaa linkityksen milloin tahansa. Kumpikaan osapuoli ei voi tehdä muutoksia toiselle linkitetylle tilille. Kauppiaskeskus-tilin omistaja ei voi esimerkiksi keskeyttää tai käynnistää kampanjoita tai tehdä muutoksia hintatarjouksiin linkitetyllä Google Ads ‑tilillä.
  • Jos poistat tilien linkityksen, mainokset lakkaavat näkymästä Shopping-kampanjoissa, joiden tuotetiedot haetaan Kauppiasportaali-tililtä. Tämän jälkeen et voi myöskään luoda uusia kampanjoita Google Adsissa tämän Kauppiaskeskus-tilin tuotetietojen pohjalta.

Ennen kuin aloitat

Tarvitset

• Kauppiaskeskus-tilin käyttöoikeuden
  • Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan oikeudet Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tilien linkittämiseen – jos nämä oikeudet puuttuvat, voit pyytää Google Ads ‑tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle käyttöoikeudet tai linkittämään tilit puolestasi.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Alempana on kerrottu ohjeet siihen, miten voit

• lähettää linkityspyynnön Google Adsiin Kauppiasportaalista
  • hyväksyä Kauppiasportaalista tulleet linkityspyynnöt Google Adsissa
  • hallinnoida tilien välisiä linkityksiä
  • seurata linkitysten tiloja.

Linkityspyynnön lähettäminen Kauppiasportaalista Google Adsiin

Linkitykset on aloitettava aina Kauppiasportaalista. Voit linkittää useita Google Ads ‑tilejä yhteen Kauppiasportaali-tiliin tai linkittää yhden Google Ads ‑tilin useisiin Kauppiasportaali-tileihin.

Oman Google Ads ‑tiliin linkittäminen:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tilin kolmen pisteen kuvaketta ja valitse avattavasta valikosta Tilin linkittäminen.
  2. Valitse Google Ads
  3. Etsi kohdasta Your Google Ads Account linkitettävän tilin Google Ads ‑asiakastunnus. Kun olet kirjautuneena sisään, näet asiakastunnuksen jokaisen Google Ads ‑sivun yläosassa sähköpostiosoitteesi vieressä.
  4. Klikkaa Linkitä.
Huom. Jos sinulla ei ole Google Ads ‑tiliä, luo uusi tili nyt

Muihin Google Ads ‑tileihin linkittäminen:

1. Klikkaa Kauppiasportaali-tilin kolmen pisteen kuvaketta ja valitse avattavasta valikosta Tilin linkittäminen.
  2. Valitse Google Ads
  3. Klikkaa kohdan Muut Google Ads ‑tilit alta Linkitä tilit ja lisää linkitettävän tilin Google Ads ‑asiakastunnus. Kun olet kirjautuneena sisään, näet asiakastunnuksen jokaisen Google Ads ‑sivun yläosassa sähköpostiosoitteesi vieressä.
  4. Valitse Lisää.

Linkityspyyntöjen hyväksyminen Google Adsissa

Kun Kauppiasportaali-tililtä lähetetään linkityspyyntöjä, ne näkyvät AdWordsissa Kauppiasportaalin Linkitetyt tilit ‑sivun taulukossa.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Kauppiasportaali ‑kohdasta Tiedot.
  5. Etsi tili, jonka haluat linkittää. Tila-sarakkeessa lukee tämän jälkeen Odottaa. Valitse Toiminnot-sarakkeesta Näytä tiedot ja tarkista pyyntöä koskevat tiedot.
  6. Jos haluat hyväksyä linkityksen, klikkaa Hyväksy. Jos haluat hylätä linkityksen, klikkaa Hylkää. Jos haluat linkittää nämä tilit myöhemmin, lähetä uusi linkityspyyntö Kauppiasportaalista.

Tilien välisten linkitysten hallinnointi

Kun olet linkittänyt Kauppiasportaali- ja Google Ads ‑tilit, voit peruuttaa linkityspyyntöjä tai lähettää niitä uudelleen Kauppiasportaalista tai poistaa milloin tahansa minkä tahansa tilin linkityksen joko Kauppiasportaalista tai Google Adsista.

Kauppiasportaalissa

Linkityspyynnön peruuttaminen:

1. Kirjaudu Kauppiasportaali-tilillesi.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Linkitetyt tilit.
  4. Kun siirryt Google Ads ‑välilehdelle, näet linkityspyynnön ja siihen liittyvän Google Ads ‑tilin asiakastunnuksen.
  5. Klikkaa oikealta Peruuta pyyntö.
  6. Valitse pyydettäessä Jatka.

Tilien linkityksen poistaminen:

1. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Tilin linkittäminen.
  3. Siirry kohtaan Google Ads ‑tilisi tai Muut Google Ads ‑tilit.
  4. Siirry tilille, jonka linkityksen haluat poistaa, ja klikkaa Poista linkitys.

Google Adsissa

Tilien linkityksen poistaminen:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Kauppiasportaali ‑kohdasta Tiedot.
  5. Etsi tili, jonka linkityksen haluat poistaa, ja klikkaa Poista linkitys.

Linkitysten tilojen seuraaminen Google Adsissa

Seuraavassa esitellään tilat, jotka voivat näkyä linkitettyjen Kauppiasportaali-tilien taulukossa Google Ads ‑tilillä.

• Tarvitsee hyväksyntäsi: Tämän Kauppiasportaali-tilin omistaja on pyytänyt linkitystä Google Ads ‑tiliisi. Voit hyväksyä tai hylätä pyynnöt.
  • Linkitetty: Google Ads ‑tilisi on linkitetty tämän Kauppiaskeskus-tilin kanssa, ja tilin sovellusten uudelleenmarkkinointiluettelot on aktivoitu.