Kauppiaskeskuksen ja Google Adsin linkittäminen

Kun käytät sekä Kauppiaskeskus- että Google Ads ‑tiliä, voit hyödyntää Google Adsin jälleenmyyntipainotteisia kampanjatyökaluja ja Kauppiaskeskuksen monipuolista dataa ja parantaa niiden avulla näkyvyyttäsi verkossa. Kauppiaskeskuksen tuotetietoja voi käyttää myös määrittämään kampanjoita dynaamista uudelleenmarkkinointia, paikallisten tuotteiden mainoksia ja muita ominaisuuksia varten.

Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvissa maissa ja Sveitsissä Shopping-mainoksia käytetään valitsemiesi Comparison Shopping Services (CSS) ‑palveluiden kautta. Osa CSS-palveluista hoitaa tuotedataa ja kampanjoita puolestasi, toiset taas toimittavat käyttöösi työkaluja, joilla voit hoitaa tuotedataa ja kampanjoita itse. Lue lisää Comparison Shopping Services ‑palveluiden käyttämisestä mainonnassa Euroopassa.

Mikä Kauppiaskeskus on?

Kauppiaskeskus on alusta, jonka avulla voit toimittaa kauppa- ja tuotetietosi Googlelle, jolloin ne ovat käytettävissä Google Ads ‑tililläsi ja muissa Googlen palveluissa. Lue lisää Google Kauppiaskeskuksesta.

REKISTERÖIDY GOOGLE KAUPPIASKESKUKSEEN ETSI YHTEISTYÖKUMPPANI (VAIN EUROOPPA)

Mikä Google Ads on?

Google Ads on verkkomainostusohjelma, jonka avulla voit tavoittaa uusia yleisöjä käyttämällä muun muassa kohdistusta, hintatarjouksia ja avainsanoja. Lue lisää Google Adsista.

Miksi Google Ads kannattaa linkittää Kauppiaskeskukseen?

Kun hyväksyt Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tiliesi linkittämisen, voit hyödyntää Kauppiaskeskuksen tuotetietoja Google Adsin mainoskampanjoissa. Voit käyttää lähettämiäsi erityyppisiä tuotetietoja esimerkiksi Shopping-kampanjoiden luomiseen tuotteidesi mainontaa varten tai dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin hyödyntämiseen Display-verkoston kampanjoissasi.

Mitä tapahtuu, kun Kauppiaskeskus ja Google Adsin linkitetään?

• Vain Kauppiaskeskus-tilin käyttäjä voi pyytää tilien linkittämistä. Uusi tilien linkittämispyyntö Google Ads ‑tilisi Linkitetyt tilit ‑sivulla, joka sijaitsee avattavassa Asetukset-valikossa.

• Kun Google Ads ‑tilin omistaja hyväksyy pyynnön, joitakin tietoja jaetaan tilien välillä. Kauppiaskeskuksen tuotetiedot ovat käytettävissä Googlen Adsin kampanjan luontia varten. Jotkin Google Adsin tilastot, kuten klikkaukset, näkyvät linkitetyllä Kauppiaskeskus-tilillä.

• Google Ads ‑tilin omistajat sekä Kauppiaskeskus-tilin käyttäjät ja järjestelmänvalvojat voivat poistaa linkityksen milloin tahansa. Kumpikaan osapuoli ei voi tehdä muutoksia toiselle linkitetylle tilille. Kauppiaskeskus-tilin omistaja ei voi esimerkiksi keskeyttää tai käynnistää kampanjoita tai tehdä muutoksia hintatarjouksiin linkitetyllä Google Ads ‑tilillä.
  • Jos poistat tilien linkityksen, mainokset lakkaavat näkymästä Shopping-kampanjoissa, joiden tuotetiedot haetaan Kauppiasportaali-tililtä. Tämän jälkeen et voi myöskään luoda uusia kampanjoita Google Adsissa tämän Kauppiaskeskus-tilin tuotetietojen pohjalta.

Ennen kuin aloitat

Tarvitset

• Kauppiaskeskus-tilin käyttöoikeuden
  • Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan oikeudet Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tilien linkittämiseen – jos nämä oikeudet puuttuvat, voit pyytää Google Ads ‑tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle käyttöoikeudet tai linkittämään tilit puolestasi.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Alempana on kerrottu ohjeet siihen, miten voit

• lähettää linkityspyynnön AdWordsiin Kauppiasportaalista
  • hyväksyä Kauppiasportaalista tulleita linkityspyyntöjä AdWordsissa
  • hallinnoida tilien välisiä linkityksiä
  • seurata linkitysten tiloja.

Kauppiasportaalin ja AdWordsin linkityspyyntö

Linkitykset on aloitettava aina Kauppiasportaalista. Voit linkittää useita AdWords-tilejä yksittäiseen Kauppiasportaali-tiliin, ja yksittäinen AdWords-tili voidaan linkittää useisiin Kauppiasportaali-tileihin.

1. Klikkaa Kauppiasportaali-tililläsi näkyvää kolmen pisteen kuvaketta ja klikkaa sitten Tilin linkittäminen.
  2. Valitse AdWords
  3. Etsi Oma AdWords-tilini ‑kohdasta linkitettävän tilin AdWords-asiakastunnus. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit tarkistaa asiakastunnuksesi minkä tahansa AdWords-sivun yläosasta sähköpostiosoitteesi vierestä.
  4. Klikkaa Linkitä.

Huom. Jos sinulla ei ole AdWords-tiliä, voit luoda sellaisen valitsemalla tältä sivulta Luo tili.

Kauppiasportaalista tulleiden linkityspyyntöjen hyväksyminen AdWordsissa

Kun Kauppiasportaali-tililtä lähetetään linkityspyyntöjä, ne näkyvät AdWordsin Linkitetyt tilit ‑sivun taulukossa.

1. Klikkaa rataskuvaketta () ja valitse sitten tilin asetuksista Linkitetyt tilit ja avaa Google Kauppiasportaali ‑osio.
  2. Klikkaa Näytä pyyntö ‑painiketta.
  3. Tarkista pyynnön tiedot. Tilejä linkitettäessä kummallekaan tilin hallinnoijalle ei myönnetä ylläpitäjän oikeuksia. Sinä ja Kauppiasportaali-tilin hallinnoija voitte myös poistaa tilien linkityksen koska tahansa.
  4. Voit hyväksyä linkityksen valitsemalla Hyväksy.
  5. Voit hylätä linkityksen valitsemalla Hylkää ja vahvistamalla, että haluat hylätä linkityksen. Jos haluat linkittää tilit myöhemmin, lähetä uusi linkityspyyntö Kauppiasportaalista.

Tilien välisten linkitysten hallinta

Kun olet linkittänyt Kauppiasportaali- ja AdWords-tilit, voit peruuttaa linkityspyyntöjä tai lähettää niitä uudelleen Kauppiasportaalista tai poistaa milloin tahansa minkä tahansa tilin linkityksen joko Kauppiasportaalista tai AdWordsista.

Kauppiasportaalissa

Linkityspyynnön peruuttaminen:

1. Kirjaudu Kauppiasportaali-tilillesi.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Linkitetyt tilit.
  4. Näet pyynnön ja siihen liittyvän AdWords-tilin asiakastunnuksen AdWords-välilehdellä.
  5. Klikkaa oikealta Peruuta pyyntö.
  6. Valitse pyydettäessä Jatka.

Tilien linkityksen poistaminen:

1. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Tilin linkittäminen.
  3. Valitse Oma AdWords-tilini tai Muut AdWords-tilit.
  4. Klikkaa Poista linkitys.

AdWordsissa

Tilien linkityksen poistaminen:

1. Klikkaa rataskuvaketta () ja valitse sitten tilin asetuksista Linkitetyt tilit ja avaa Google Kauppiasportaali ‑osio.
  2. Klikkaa Näytä tiedot.
  3. Etsi sen Kauppiasportaali-tilin asiakastunnus, jonka linkityksen haluat poistaa, ja klikkaa sen vierestä Poista linkitys.

Linkitysten tilojen seuraaminen AdWordsissa

Alla on lueteltu tilat, joita voit nähdä AdWords-tililläsi Kauppiasportaalin Linkitetyt tilit ‑taulukossa.

Link needs approval Tarvitsee hyväksyntäsi: Tämän Kauppiasportaali-tilin omistaja on pyytänyt linkitystä AdWords-tiliisi. Voit hyväksyä tai hylätä pyynnöt.
Accounts linked Linkitetty: AdWords-tilisi on linkitetty tähän Kauppiasportaali-tiliin, ja tilin sovellusten uudelleenmarkkinointiluettelot on aktivoitu.