Skapa Gmail-annonser

Gmail-annonser visas högst upp på flikarna i inkorgen. Vissa av dessa annonser kan expanderas. När du klickar på en av dessa annonser kan den utökas till en annons i e-poststorlek med video och bilder. Det här expanderbara formatet kan hjälpa dig att nå olika annonseringsmål. När någon klickar på en expanderbar annons är följande klick på det expanderade innehållet gratis.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar Gmail-annonser och anger bud för dem. Den innehåller även information om hur du mäter resultaten vid rapportering.

Avancerade användare kan i stället läsa Skapa Gmail-annonser med anpassad HTML.

Anvisningar

Du kan bara skapa Gmail-annonser i den nya Google Ads-upplevelsen. Annonser som skapats i den tidigare Google Ads-upplevelsen kan fortfarande visas, men dessa annonser är skrivskyddade och du kan inte redigera dem.

Många avancerade funktioner och inriktningstyper är kompatibla med Gmail-annonser, till exempel Kundmatchning. Eftersom vi vill skydda våra användare är Gmail-annonser inte kompatibla med vissa Google Ads-funktioner. Tänk på följande när du skapar Gmail-annonser:

• Mål. När du skapar en Gmail-kampanj kan du välja mellan följande målkategorier: Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen, Övervägande av produkt och varumärke och Varumärkesmedvetenhet och räckvidd. Du kan även välja Gmail-kampanjer om du väljer bort mål.
  • Kampanjtyp. Du måste välja Display-nätverket och sedan undertypen Gmail-kampanj.
  • Inkompatibel inriktning. Följande inriktningsmetoder kan inte användas med Gmail-annonser:

• placeringsinriktning
    • ämnesinriktning
    • anpassade målgrupper inom intressegrupp
    • intresseområde
    • innehållssökord (kallades tidigare utvalda Display-sökord)
  • Frekvenstak. Anpassade frekvenstak stöds inte.
  • Tredje part. Annonsvisning från tredje part/visningspixlar stöds inte, men kunder kan använda klickspårare från tredje part i sina annonser.
  • Slutliga webbadresser: Nya eller redigerade Gmail-annonser (utom sådana med anpassad HTML) är kompatibla med slutliga webbadresser och spårningsmallar. Läs mer om uppgraderade webbadresser.

Läs artikeln om annonspolicyer för Gmail om du vill veta vilket innehåll som inte tillåts i Gmail-annonser.

Skapa en Gmail-kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på plusknappen  och välj sedan Ny kampanj
  4. Välj ett av följande mål: Försäljning, Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen. Du kan även välja att inte använda något mål.
    1. Om detta steg inte motsvarar vad du ser i ditt konto väljer du först en kampanjtyp och sedan ett mål. Läs mer om mål i den nya Google Ads-upplevelsen.
  5. Välj kampanjtypen Display.
  6. Välj Gmail-kampanj och gör klart kampanjen.

Använda ett anpassat flöde

Gmail-annonser har även stöd för dynamisk remarketing för Hotell och uthyrningar och HPA-flöden. Gör så här när du skapar eller redigerar din Gmail-kampanj:

1. Klicka på Fler inställningar i avsnittet Daglig budget.
  2. Markera kryssrutan bredvid Använd ett dataflöde för anpassade annonser.
  3. Välj det flöde du vill använda i dina Gmail-annonser i rullgardinsmenyn.

Du kan skapa annonser på två sätt:

1. Skapa:

• Ladda upp tillgångar i form av text, bilder och video, så optimerar vi annonsmaterialet åt dig.

2. Ladda upp

• Ladda upp en bildannons. Läs mer om Gmail-annonser
  • Skapa en helt anpassad HTML-annons och ladda upp den som en ZIP-fil med en HTML-fil, bilder, en bild för den minimerade annonsen och filen teaser.txt. Läs mer om anpassad HTML

Innan dina annonser visas för kunder granskar vi dem och ser till att de följer våra annonseringspolicyer. Din annons bör bli godkänd inom två arbetsdagar.

Skapa en Gmail-annons

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Displaykampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Välj Gmail-annons.
  6. Ange informationen som krävs för att skapa en Gmail-annons.

Ladda upp en Gmail-annons

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Displaykampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på plusknappen
  5. Välj Ladda upp Gmail-annonser eller välj Ladda upp displayannonser. Välj sedan en Gmail-kampanj.
  6. Ange informationen som krävs för att skapa en Gmail-annons.

Rikta in annonser

Det finns flera sätt att rikta in dina Gmail-annonser på rätt målgrupp. Följande är de enda typerna av inriktning på Display-nätverket som kan användas med Gmail-annonser:

• Du kan skapa målgrupper för Kundmatchning med hjälp av en lista med kunder som har lämnat sin e-postadress till dig eller företaget.
  • Du kan använda inriktning på liknande målgrupper som baseras på dina målgrupper för Kundmatchning.
  • Du kan lägga till följande inriktningsalternativ: remarketing, intresserad målgrupp, målgrupper inom intressegrupp, målgruppssökord och demografi.

Annonsspecifikationer

Viktig policyanmärkning: Alla delar av din annons måste länka till samma annonsör (dig) och vara relevanta för produkten du marknadsför. Till exempel ska avsändarens namn motsvara namnet på annonsören som anges i fältet Visningsadress.

Specifikationer för komprimerade annonser

Alla mallar har samma specifikationer för komprimerade annonser:

Logotyp (uppladdning): minsta storlek: 144 px × 144 px, maximal storlek: 150 kB, bildproportionerna 1 : 1

• Visas på mobila enheter i annonsens komprimerade läge.
  • Visas på datorer bredvid utökade annonser efter att användaren har klickat för att öppna den komprimerade annonsen.

Företagsnamn: högst 20 tecken

• Måste bestå av annonsörens officiella namn.
  • För Gmail-annonser av typen klicka för att ladda ned måste avsändarens namn annonsörens officiella namn eller den nedladdningsbara app som marknadsförs.

Rubrik: högst 25 tecken

• Kan omfatta erbjudanden, rabatt i procent eller en marknadsföringstext.

Beskrivning: högst 90 tecken

• Kan innehålla en kort sammanfattning eller uppmaning.

Visningsadress: högst 255 tecken

• Adressen som visas i din annons, till exempel www.google.se (Obs! Den slutliga webbadressen kan vara längre).

Slutlig webbadress och måladress: ingen teckenbegränsning

• Används som slutlig webbadress eller måladress när användaren klickar på visningsadressen eller uppmaningsknappen i den expanderade annonsen.
  • Du kan använda en statisk klickspårningsadress, men inte pixlar för visningsspårning eller dynamiska spårningsadresser.
  • Läs mer om uppgraderade webbadresser.

Specifikationer för utökade annonser

Specifikationerna för utökade annonser beskrivs nedan per mall.

Ladda upp Gmail-annons

Annons med en bild

• Bild (uppladdning): [300 px till 650 px] × [300 px till 1 000 px]
  • Godkända bildformat: JPEG, JPG, PNG, GIF (inte animerat)
  • Maximal bildstorlek: 1 MB

Anpassad HTML

• Om du vill kunna skapa flexiblare Gmail-annonser kan du använda anpassad HTML.

+ Gmail-annons (skapa en ny Gmail-annons)

• Rubrik: högst 25 tecken
  • Beskrivning: högst 90 tecken
  • Företagsnamn: högst 20 tecken
  • Uppmaningsknapp: högst 15 tecken
  • Bildstorlek för logotyp: Kvadrat: 1 200 × 1 200 (minsta storlek som krävs: 144 × 144), bildproportionerna måste vara 1 : 1
  • Maximal filstorlek för logotyp: 150 kB (1 MB för sidhuvudsbild och kampanjbild)
  • Kampanjbild:
    • Liggande (1.91:1): 1 200 × 628 (minsta storlek som krävs: 600 × 314)
    • Kvadrat: 1 200 × 1 200 (minsta storlek som krävs: 300 × 300)
  • Sidhuvudsbild (valfritt): 1 200 × 400 (minsta storlek som krävs: 600 × 200)

Lägga till en produktkatalog

• Minsta storlek för bilder (uppladdning):
    • Kampanjbild:
      • Liggande (1.91:1): 1 200 × 628 (minsta storlek som krävs: 600 × 314)
      • Kvadrat: 1 200 × 1 200 (minsta storlek som krävs: 300 × 300)
    • Sidhuvudsbild (valfritt): 1 200 × 400 (minsta storlek som krävs: 600 × 200)
    • YouTube-videolänk (storlek för videominiatyr): 324 × 183, bildproportionerna måste vara 1 : 1
  • Maximal bildstorlek: 150 kB
  • Uppmaningsknapp: högst 15 tecken
  • Webbadress för uppmaningsknapp: målsidan för knappen
  • Upp till tre ytterligare objekt nedan (valfritt):
  1. Bilder: upp till 15 bilder, minst 300 × 300 eller videolänk till YouTube (videominiatyrens storlek är 324 × 183)
  2. Uppmaningsknapp: högst 20 tecken
  3. Webbadress för uppmaningsknapp
  • Godkända bildformat: JPEG, JPG, PNG, GIF (inte animerat)

Relaterad länk