Gmail-advertenties maken

Gmail-advertenties worden bovenaan de inboxtabbladen weergegeven. Sommige advertenties zijn uitvouwbaar. Wanneer u op een van deze advertenties klikt, kan deze uitgevouwen worden tot een advertentie ter grootte van een e-mail, met daarin video's en afbeeldingen. Met dit uitvouwbare formaat kunt u verschillende advertentiedoelen bereiken. Wanneer een gebruiker op een uitvouwbare advertentie klikt, zijn de volgende klikken op de uitgevouwen content gratis.

In dit artikel wordt beschreven hoe u Gmail-advertenties kunt maken en hoe u er biedingen voor instelt. Ook vindt u informatie over hoe u de resultaten in Rapportage kunt meten.

Gevorderde gebruikers kunnen rechtstreeks naar Gmail-advertenties maken met aangepaste HTML gaan.

Instructies

U kunt alleen Gmail-advertenties maken in het nieuwe, verbeterde Google Ads. Advertenties die in de vorige versie van Google Ads zijn gemaakt, kunnen nog wel worden weergegeven. Maar ze zijn alleen-lezen en kunnen niet meer worden bewerkt.

Veel geavanceerde functies en targetingtypen, zoals Klantenmatch, zijn beschikbaar voor Gmail-advertenties. Ter bescherming van onze gebruikers kunnen echter niet alle functies van Google Ads worden gebruikt in combinatie met Gmail-advertenties. Houd rekening met de volgende punten wanneer u Gmail-advertenties maakt:

• Doelen. Als u een Gmail-campagne wilt maken, kunt u kiezen uit de volgende doelcategorieën: Sales, Leads, Websiteverkeer, Product- en merkoverweging en Merkbekendheid en bereik. Gmail-campagnes zijn ook beschikbaar als u geen doelen gebruikt.
  • Campagnetype. Selecteer eerst 'Display Netwerk' en vervolgens het subtype 'Gmail-campagne'.
  • Ongeschikte targeting. De volgende targetingmethoden zijn niet beschikbaar voor Gmail-advertenties:

• Plaatsingstargeting
    • Targeting op onderwerp
    • Aangepaste affiniteitsdoelgroepen
    • Interessante locatie
    • Contentzoekwoorden (eerder bekend als Zoekwoorden voor het Display Netwerk)
  • Frequency caps. Aangepaste frequency caps worden niet ondersteund.
  • Derden. Weergave van advertenties van derden en vertoningspixels van derden worden niet ondersteund. Klanten kunnen echter wel kliktrackers van derden in hun advertenties gebruiken.
  • Uiteindelijke URL's. Nieuwe of bewerkte Gmail-advertenties, met uitzondering van aangepaste HTML, werken met uiteindelijke URL's en trackingtemplates. Meer informatie over geüpgradede URL's.

Voor informatie over specifieke content die niet in Gmail-advertenties mag worden gebruikt, leest u het artikel over het Gmail-advertentiebeleid

Een Gmail-campagne maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Campagnes
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne
  4. Selecteer een van de volgende doelen: Sales, Leads of Websiteverkeer. Het is niet verplicht om een doel te selecteren.
    1. Als deze stap niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, selecteert u eerst een campagnetype en vervolgens een doel. Meer informatie over doelen in het nieuwe Google Ads.
  5. Selecteer het campagnetype Display.
  6. Selecteer Gmail-campagne en voltooi uw campagne.

Een gepersonaliseerde feed gebruiken

Gmail-advertenties ondersteunen ook dynamische remarketing voor hotels en vakantiewoningen, evenals HPA-feeds. Ga als volgt te werk terwijl u uw Gmail-campagne maakt of bewerkt:

1. Klik in het gedeelte Dagbudget op Aanvullende instellingen.
  2. Vink het selectievakje naast 'Gebruik een datafeed voor gepersonaliseerde advertenties' aan.
  3. Klik op het dropdownmenu om de feed te selecteren die u voor uw Gmail-advertenties wilt gebruiken.

Er zijn twee manieren om advertenties te maken:

1. Maken:

• U kunt uw tekst-, afbeelding- en video-items uploaden en wij optimaliseren uw advertentie voor u.

2. Uploaden:

• U kunt een enkele beeldadvertentie uploaden. Meer informatie over Gmail-advertenties
  • U kunt een volledig aangepaste HTML-advertentie maken en uploaden via een zip-bestand dat een html-bestand, afbeeldingen, een samengevouwen-advertentieafbeelding en een teaser.txt-bestand bevat. Meer informatie over aangepaste HTML

Voordat uw advertenties aan klanten worden weergegeven, worden ze beoordeeld om te controleren of ze voldoen aan ons advertentiebeleid.Uw advertentie wordt gewoonlijk binnen twee werkdagen goedgekeurd.

Een Gmail-advertentie maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Kies Display-campagnes in het navigatievenster.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies
  4. Klik op de plusknop .
  5. Selecteer Gmail-advertentie.
  6. Geef de vereiste gegevens op om een Gmail-advertentie te maken.

Een Gmail-advertentie uploaden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Kies Display-campagnes in het navigatievenster.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  4. Klik op de plusknop
  5. Selecteer Gmail-advertenties uploaden of selecteer Display-advertenties uploaden en vervolgens een Gmail-campagne.
  6. Geef de vereiste gegevens op om een Gmail-advertentie te maken.

Uw advertenties targeten

Er zijn verschillende manieren om uw Gmail-advertenties op de juiste doelgroep te targeten. Voor Gmail-advertenties zijn de volgende typen Display Netwerk-targeting beschikbaar.

• U kunt Klantenmatch-doelgroepen maken aan de hand van een lijst van e-mailadressen die mensen hebben verstrekt aan u of uw bedrijf.
  • U kunt gebruikmaken van targeting op vergelijkbare doelgroepen op basis van uw Klantenmatch-doelgroep.
  • U kunt de volgende targetingopties toevoegen: remarketing, in-market, affiniteit, doelgroepzoekwoorden en demografie.

Advertentiespecificaties

Belangrijke opmerking over ons beleid: Alle onderdelen van uw advertentie moeten linken naar dezelfde adverteerder (d.w.z. naar uzelf) en relevant zijn voor het product dat u promoot. De naam in het veld Afzender moet bijvoorbeeld verwijzen naar dezelfde adverteerder die in het veld met de zichtbare URL wordt genoemd.

Specificaties voor samengevouwen advertenties

Alle templates hebben dezelfde specificaties voor samengevouwen advertenties:

Logo (upload): minimaal 144 x 144 pixels, maximale grootte 150 KB, beeldverhouding 1:1

• Wordt op mobiele apparaten weergegeven in de samengevouwen advertentie.
  • Wordt op computers weergegeven naast de uitgevouwen advertenties, nadat iemand op uw samengevouwen advertentie heeft geklikt om deze te openen.

Bedrijfsnaam: maximaal 20 tekens

• Moet de erkende naam van de adverteerder zijn.
  • Voor Gmail-advertenties waarop de gebruiker kan klikken om iets te downloaden, moet de naam van de afzender overeenkomen met de erkende naam van de adverteerder of de downloadbare app die wordt gepromoot.

Kop: maximaal 25 tekens

• Kan een aanbieding, kortingspercentage of interessante aankondiging bevatten.

Beschrijving: maximaal 90 tekens

• Kan een korte samenvatting of krachtige call-to-action zijn.

Zichtbare URL: maximaal 255 tekens

• Wat mensen zien in uw advertentie, zoals www.google.nl. (Opmerking: De uiteindelijke URL kan langer zijn.)

Uiteindelijke URL of bestemmings-URL: geen tekenlimiet

• Wordt gebruikt als uiteindelijke URL of bestemmings-URL wanneer er op de zichtbare URL of de call-to-action-knop in de uitgevouwen advertentie wordt geklikt.
  • U kunt in dit veld een statische URL voor het bijhouden van klikken opgeven, maar geen trackingpixels voor vertoningen of dynamische tracking-URL's.
  • Meer informatie over geüpgradede URL's.

Specificaties voor uitgevouwen advertenties

De specificaties voor uitgevouwen advertenties worden hieronder per template beschreven.

Gmail-advertentie uploaden

Enkelvoudige beeldadvertentie

• Afbeelding (upload): [300 tot 650 pixels] x [300 tot 1000 pixels]
  • Geaccepteerde bestandsindelingen: JPEG, JPG, PNG, GIF (geen animatie)
  • Maximaal afbeeldingsformaat: 1 MB

Aangepaste HTML

• Ontwerp uw Gmail-advertenties met de hoogst mogelijke flexibiliteit door aangepaste HTML te gebruiken.

+ Gmail-advertentie (een nieuwe Gmail-advertentie maken)

• Kop: maximaal 25 tekens
  • Beschrijving: maximaal 90 tekens
  • Bedrijfsnaam: maximaal 20 tekens
  • Call-to-action-knop: maximaal 15 tekens
  • Formaat logoafbeelding: vierkant: 1200 x 1200 (minimum vereist: 144 x 144). Beeldverhouding moet 1:1 zijn.
  • Maximale grootte logobestand: 150 KB (1 MB voor afbeelding voor kop en marketingafbeelding)
  • Marketingafbeelding:
    • Liggend (1.91: 1): 1200 x 628 (minimum vereist: 600 x 314).
    • Vierkant: 1200 x 1200 (minimum vereist: 300 x 300).
  • Afbeelding voor kop (optioneel): 1200 x 400 (minimum vereist: 600 x 200).

Een catalogus met producten toevoegen.

• Minimaal formaat voor afbeeldingen (upload):
    • Marketingafbeelding:
      • Liggend (1.91:1): 1200 x 628 (minimum vereist: 600 x 314).
      • Vierkant: 1200 x 1200 (minimum vereist: 300 x 300).
    • Afbeelding voor kop (optioneel): 1200 x 400 (minimum vereist: 600 x 200).
    • YouTube-videolink (videominiatuurformaat): 324 x 183. Beeldverhouding moet 1:1 zijn.
  • Maximaal afbeeldingsformaat: 150 KB
  • Call-to-action-knop: maximaal 15 tekens
  • URL voor call-to-action-knop: de bestemmingspagina voor uw knop
  • Maximaal drie extra items (optioneel):
  1. Afbeeldingen: maximaal 15 afbeeldingen, minimaal 300 x 300 of YouTube-videolink (videominiatuurformaat is 324 x 183).
  2. Call-to-action-knop: maximaal 20 tekens
  3. URL voor call-to-action-knop
  • Geaccepteerde bestandsindelingen: jpeg, jpg, png, gif (geen animatie)

Gerelateerde link