Om innstillingen «Ta med i Konverteringer»

For hver konverteringshandling kan du velge om du vil ta med de tilhørende konverteringene i Konverteringer-kolonnen i rapportene dine. Du kan bruke denne innstillingen til å styre hvordan du byr på konverteringer, og for å tilpasse dataene i rapportene dine.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan innstillingen «Ta med i Konverteringer» fungerer, hvorfor du bør bruke den, og hvordan du endrer den.

Fordeler

Du kan bruke innstillingen «Ta med i Konverteringer» til å:

• finjustere «Konverteringer»-kolonnen slik at den bare inneholder data for konverteringshandlingene som er viktigst for deg
  • fortelle Google Ads-systemet hvilke konverteringer som skal optimaliseres i en automatisk budstrategi
  • justere «Konverteringer»-kolonnen for å få et bedre beslutningsgrunnlag for manuell budgivning
Merk: Det er utelukkende konverteringshandlinger som skjer etter at du har slått på innstillingen «Ta med i Konverteringer», som blir tatt med i «Konverteringer»-kolonnen.

Slik fungerer «Ta med i Konverteringer»

Som navnet tilsier, kan du bruke innstillingen «Ta med i Konverteringer» til å velge om du vil ta med dataene for en konverteringshandling i rapporteringskolonnen «Konverteringer». Du kan justere denne innstillingen for hver av konverteringshandlingene dine. Du kan dermed velge å inkludere visse typer konverteringer, og utelate andre typer.

Du kan bruke denne innstillingen til å styre hvordan du byr på konverteringer. Med automatiske budstrategier som målkostnad per handling (CPA), mål for avkastning på annonsekostnader (ROAS) og utvidet kostnad per klikk (ECPC) brukes informasjonen i «Konverteringer»-kolonnen til å optimalisere budene dine. Hvis du utelater en konverteringshandling fra kolonnen, betyr dette at det ikke bys på denne typen konverteringer i budstrategiene. Dette kan være nyttig hvis du ønsker å by på visse typer konverteringer, men ikke andre.

Merk: Konverteringer via flere enheter blir alltid tatt med som standard i «Konverteringer»-kolonnen. Uansett om du slår på innstillingen «Ta med i Konverteringer» eller ikke, blir dataene for alle konverteringshandlingene dine tatt med i «Alle konverteringer»-kolonnen.

Eksempel

Du eier en nettbutikk som selger klær, og du sporer to konverteringshandlinger: én for hver gang en kunde legger noe i handlekurven, og en annen for nettsalg.

Du ønsker å optimalisere budgivningen din for salg og spore disse konverteringene i «Konverteringer»-kolonnen. Du ønsker ikke å by på handlekurvhandlingen, og du trenger ikke å se disse dataene i hovedkolonnen for konverteringer.

Du merker av for «Ta med i Konverteringer» for salgskonverteringshandlingen og fjerner merket for handlekurvinnstillingen. Fra nå av optimaliseres det bare for salgskonverteringer i den automatiske budstrategien, og det vises bare salgskonverteringer i «Konverteringer»-kolonnen. Dataene for handlekurvhandlingen inngår imidlertid fortsatt i «Alle konverteringer»-kolonnen.

Hvis du ikke bruker automatiske budstrategier for å optimalisere for konverteringer, har ikke denne innstillingen automatisk innvirkning på budgivningen din. Du kan imidlertid også bruke innstillingen for å justere «Konverteringer»-kolonnen for å få et bedre beslutningsgrunnlag for manuell budgivning.

Standardinnstillingen for de fleste konverteringshandlinger er at dataene blir tatt med i «Konverteringer»-kolonnen.

Merk: Hvis du bruker «Ta med i Konverteringer»-innstillingen for appkampanjene dine, må du merke deg følgende:

• Nedlastinger: Velg den appnedlastingshandlingen du vil at appkampanjen din for installasjoner skal optimalisere mot, ved å angi den som «Tatt med i Konverteringer» på kontonivå.
  • Handlinger i apper: «Ta med i Konverteringer»-innstillingen har ingen innvirkning på konverteringer for handlinger i apper fra appkampanjer som optimaliseres mot handlinger i apper. For å styre hvordan du byr for å oppnå handlinger i apper for appkampanjer, og hvilke av disse konverteringene som blir rapportert, bruk «Kampanjeoptimalisering»-innstillingen i kampanjekonfigureringen.

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [Icon] øverst til høyre og så på Konverteringer under Måling.
  3. Klikk på navnet på konverteringshandlingen du vil endre.
  4. Klikk på Endre innstillingene.
  5. Klikk på Ta med i Konverteringer.
    • Merk av i avmerkingsboksen hvis du vil ta med disse konverteringene i «Konverteringer»-kolonnen.
    • Fjern avmerkingen hvis du ikke vil ta med disse konverteringene i «Konverteringer»-kolonnen.
  6. Klikk på Lagre og så på Ferdig.