Om datastatistikk

Google har endret måten datastatistikk hentes på.

Dette er ikke endret:

• Segmentene i kampanjene dine målrettes fortsatt mot de samme brukerne uten noen endringer.
  • Målrettings- eller rapporteringsstatistikken blir ikke påvirket.

Dette er noen av endringene i måten Google henter ut datastatistikk på:

• Det kan hende at enkelte land foreløpig ikke støttes, på grunn av pågående oppdateringer. Dette kan føre til at enkelte segmenter ikke får statistikk.
  • Etter hvert som vi gjør endringer, kan det være forskjeller i statistikken vi viser. Dette medfører at enkelte segmenter får færre dimensjoner i statistikken.

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Datastatistikken din er utformet for at det skal bli enklere å finne nye målgrupper ved å vise nyttig informasjon om besøkende på nettstedet ditt og brukerne av appen din. Hvis du for eksempel bruker konverteringssporing i Google Ads, kan det være nyttig å bruke datastatistikk for å finne målgrupper som er relatert til datasegmentet «Alle som har konvertert». Dermed kan du utvide målrettingen eller justere budene dine slik at du har større sjans til å nå ut til disse verdifulle målgruppene.

Fordeler

• Finn nye og relevante målgrupper, og utvid målrettingen i annonsegruppen.
  • Se demografisk informasjon og informasjon om steder, enheter og interesser for folkene i datasegmentene dine.
  • Ta veloverveide beslutninger om hvordan du skal målrette annonsene dine, hvilke bud du bør angi, og mye mer.
  • Generer salg ved å finne nye kunder som mest sannsynlig konverterer på nettstedet ditt.
  • Sammenlign de ideelle målgruppesegmentene dine med befolkningen generelt.

Eksempel

En bedrift som selger fritidsklær, sjekker Google Ads-rapporten om datastatistikk for listen «Alle som har konvertert». Bedriften finner følgende informasjon om folk som vanligvis konverterer på nettstedet deres: De er kvinner i alderen 25–44 år, er friluftsentusiaster, bruker som oftest mobilenheter og ønsker å kjøpe sko. Basert på denne statistikken bestemmer bedriften seg for å opprette en kampanje med annonser som er målrettet mot denne målgruppeprofilen.

Slik får du tilgang til datastatistikken din

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

1. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre på skjermen.
  2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  3. Klikk på Datastatistikkene dine på sidemenyen til venstre.

Slik er rapporten organisert

Datastatistikken din er organisert i to deler: «Målgruppefordeling» og «Relevante målgrupper». Du kan velge et målgruppesegment og se det isolert eller bruke et referansemål, for eksempel befolkningen i et land, som skal benyttes til sammenligning. Du kan også laste ned rapporten øverst til høyre på skjermen.

I «Målgruppefordeling»-delen får du en oversikt over listefordelingen for målgruppen samt brukeregenskaper som steder, enheter og demografisk informasjon. I «Relevante målgrupper»-delen kan du ut fra en indeksverdi se informasjon om personene i et av Googles målgruppesegmenter sammenlignet med befolkningen generelt, og hvor mye mer sannsynlig det er at personene i det aktuelle målgruppesegmentet er på målgruppelisten din, sammenlignet med befolkningen generelt.

• Markedssegmenter: Disse målgruppesegmentene består av kunder som ser seg om i markedet – altså gjør undersøkelser og aktivt vurderer å kjøpe produkter eller tjenester av samme type som dem du selv tilbyr. Med markedssegmenter blir det enklere for annonsører å fokusere på konverteringer fra de kundene det er størst sjanse for at kommer til å handle hos dem. For eksempel kan en bedrift som selger fritidsklær, finne ut at det er større sannsynlighet for at personene i segmentet deres over alle som har konvertert, er interessert i «Vintersportutstyr og tilbehør» sammenlignet med den valgte referansemålingen.
  • Interessesegmenter: Med disse målgruppesegmentene blir det enklere for bedrifter å utvide TV-annonsekampanjer til kampanjer på nettet til en rimelig pris. Disse målgruppesegmentene er basert på medlemmenes livsstil, kjøpevaner og langsiktige interesser. For eksempel kan en bedrift som selger fritidsklær, finne ut at personene i segmentet «Alle besøkende» er mer interessert i interessesegmentet «Friluftsentusiaster» sammenlignet med den valgte referansemålingen.

Slik kan du dra nytte av statistikken

Markedssegmenter og interessesegmenter

• Se hvilke interesser og kjøpsintensjoner folk i målgruppesegmentene dine har.
  • Målrett mot markeds- og interessesegmenter som ligner på personene i målgruppesegmentene dine.

Demografisk informasjon

• Se den demografiske fordelingen blant folk i segmentene dine som er tuftet på dataene dine, inndelt etter aldersgruppe, kjønn, husstandens inntekt med mer.
  • Målrett skreddersydde annonser mot en bestemt demografisk gruppe.
  • Finn ut hvilke produktkategorier som er mest populære i bestemte demografiske grupper.
  • Juster budene basert på demografisk informasjon.

Steder

• Målrett mot stedene der du har flest konverterende brukere.
  • Referansemålingsstatistikk*

(*Hvilke land som er tilgjengelige for referansemålinger, avhenger av målgruppen på listen og hvor brukerne på listen befinner seg.)

Enheter

• Juster budene i henhold til enhet, deriblant mobilenheter.

Lignende segmenter

• Nå ut til potensielle kunder som ikke har besøkt nettstedet ditt eller brukt appen din, men som har lignende interesser til de besøkende på nettstedet ditt eller de nåværende kundene dine.
  • Lag en ny annonsegruppe målrettet mot personer med lignende interesser.

Vanlige spørsmål

Hvordan tolker jeg forholdstallene som er oppgitt i prosent?

Ut fra forholdstallene som er oppgitt i prosent, blir det enklere for deg å avgjøre hvor du skal fokusere målrettingen din. Tenk deg at du vil målrette annonsene dine mot folk som ligner på personene på «Alle besøkende»-listen din, og du ser at 22,5 % av «Alle besøkende» for tiden ønsker å kjøpe sykler, sammenlignet med 6,48 % av internettbrukerbasen i Norge. Det betyr at sannsynligheten er større for at personene på listen din ønsker å kjøpe sykler enn den samlede befolkningen i Norge. Dermed kan du sannsynligvis oppnå bedre resultater ved å øke målrettingen mot personer som er interessert i sykler.

Bør jeg målrette mot markeds- og interessesegmentene i rapporten?

I Datastatistikk-rapporten kan du se hvilke målgruppesegmenter som har likheter med personene som har besøkt nettstedet ditt eller brukt appen din. I noen tilfeller kan navnene på segmentene være overraskende og dermed gi ny innsikt i bedriften din.

Hvilke typer Google Ads-datasegmenter kan jeg se datastatistikk for?

• Besøkende på nettstedet ditt og brukerne av appen din (Google Analytics-taggen og den globale nettstedstaggen)
  • Kundematch-segmenter
  • YouTube-brukere

Hvorfor vises ikke datastatistikken i kontoen min?

Listen må ha hatt minst 1000 aktive brukere i løpet av de siste 30 dagene for at du skal kunne se statistikk. Kundematch-lister må inneholde minst 1000 Gmail-brukere for at målgruppestatistikk skal kunne vises i kildelister.