Om din dataindsigt

Google har ændret den måde, du får vist dataindsigt på.

Følgende er ikke blevet ændret:

• Segmenter i dine kampagner målrettes fortsat mod de samme brugere uden ændringer.
  • Dette får ingen betydning for målretnings- eller rapporteringsindsigt.

Du vil bemærke følgende ændringer i den måde, hvorpå Google henter din dataindsigt:

• Nogle lande understøttes muligvis ikke i øjeblikket på grund af løbende opdateringer. Dette kan medføre, at nogle segmenter ikke får indsigt.
  • I takt med at vi foretager ændringer, kan der være forskelle i den indsigt, vi registrerer. Det betyder, at nogle segmenter får færre dimensioner i indsigt.

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

Dine dataindsigter er beregnet til at hjælpe dig med at finde nye målgrupper ved at vise værdifulde oplysninger om dine websitebesøgende og appbrugere. Hvis du f.eks. bruger Google Ads-konverteringssporing, kan dine dataindsigter hjælpe dig med at finde målgrupper med relation til datasegmentet "Alle konverterede". Derefter kan du udvide din målretning eller justere dine bud for at øge dine chancer for at nå ud til disse meget interessante målgrupper.

Fordele

• Find nye og relevante målgrupper for at udvide din annoncegruppemålretning.
  • Find frem til de demografiske oplysninger, steder, enheder og interesser, som udgør dine datasegmenter.
  • Træf velovervejede beslutninger om, hvordan du vil målrette dine annoncer, hvilke bud du skal angive og meget mere.
  • Øg salget via nye kunder, som med stor sandsynlighed vil foretage konverteringer på dit website.
  • Sammenlign dine ideelle målgruppedatasegmenter med den gennemsnitlige befolkning.

Eksempel

Hos en virksomhed, der sælger tøj og udstyr til friluftsliv, gennemgår man listen "Alle konverterede" i rapporten Google Ads-dataindsigter. Man konstaterer, at de personer, der foretager konverteringer på virksomhedens website, typisk er kvinder i alderen 25-44 år og friluftsmennesker, som er interesserede i at købe sko, som regel via en mobilenhed. På baggrund af denne indsigt beslutter tøjfirmaet at oprette en kampagne med annoncer, der er målrettet mod denne målgruppeprofil.

Sådan får du adgang til dine dataindsigter

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

1. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre på skærmen.
  2. Klik på Målgruppeadministrator under "Delt samling".
  3. Klik på Dine dataindsigter i sidemenuen til venstre.

Sådan er rapporten inddelt

Dine dataindsigter er organiseret i 2 sektioner: "Målgruppedistribution" og "Relevante målgrupper". Du kan vælge et målgruppesegment og se det isoleret eller bruge et benchmark såsom et lands befolkning til sammenligning. Du kan også downloade rapporten fra skærmens øverste højre hjørne.

"Målgruppedistribution" viser en udspecificering af målgruppelistens distribution og brugeregenskaber som steder, demografiske oplysninger og enheder. Ved hjælp af et indeksresultat viser "Relevante målgrupper" personer inden for et Google-målgruppesegment sammenlignet med den generelle befolkning og sandsynligheden for, at dette Google-målgruppesegment er på din målgruppeliste.

• Målgrupper i markedet: Disse målgruppesegmenter er kunder, som findes på markedet, hvilket betyder, at de undersøger produkter og aktivt overvejer at købe en tjeneste eller et produkt som dem, du tilbyder. Segmenter på markedet kan hjælpe annoncører med at fokusere på konverteringer fra kunder, der er mest tilbøjelige til at foretage et køb. En virksomhed, der sælger tøj og udstyr til friluftsliv, kan f.eks. finde ud af, at personerne i segmentet "Alle personer, der har foretaget en konvertering" er mere tilbøjelige til at være interesseret i "Udstyr og tilbehør til vintersport" end det valgte benchmark.
  • Interessebaserede segmenter: Disse målgruppesegmenter kan hjælpe virksomheder med at udvide en tv-annoncekampagne online med få omkostninger. De er baseret på personernes livsstil, indkøbsvaner og langsigtede interesser. En virksomhed, der sælger tøj og udstyr til friluftsliv, kan f.eks. erfare, at personerne i segmentet "Alle besøgende" er mere interesserede i det interessebaserede segment "Friluftsentusiaster" end benchmarket.

Sådan bruger du indsigten konstruktivt

Segmenter i markedet og interessebaserede segmenter

• Se interesser og købshensigt for personer i dine målgruppesegmenter.
  • Målret mod målgrupper i markedet og interessebaserede segmenter, der minder om personerne i dine målgruppesegmenter.

Demografiske oplysninger

• Se en demografisk oversigt over segmenter, der består af dine data, baseret på alder, køn, husstandsindkomst og meget mere.
  • Målret mod en bestemt demografisk gruppe med skræddersyede annoncer.
  • Find ud af, hvilke produktkategorier der er mest populære blandt medlemmerne af bestemte demografiske grupper.
  • Juster bud ud fra demografiske oplysninger.

Lokationer

• Målret mod de steder, hvor de personer, der foretager flest konverteringer, befinder sig.
  • Få benchmarkrelateret indsigt*

*Hvilke lande der kan fås benchmarkrelateret indsigt for, afhænger af den aktuelle målgruppe og lokationen for brugerne på listen.

Enheder

• Juster bud efter enhed, herunder mobilenhed.

Tilsvarende segmenter

• Nå ud til mulige nye kunder, der ikke har besøgt dit website eller brugt din app, men har samme interesser som dine websitebesøgende eller eksisterende kunder.
  • Opret en ny annoncegruppe, der er målrettet mod personer med lignende interesser.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skal procentangivelserne til sammenligning fortolkes?

Procentangivelserne til sammenligning kan hjælpe dig med at beslutte, hvor du vil fokusere din målretning. Lad os sige, at du vil målrette mod personer, der minder om dem, der findes på listen "Alle besøgende", og du kan se, at 22,5 % af "Alle besøgende" i øjeblikket er på markedet for cykler sammenlignet med 6,48 % i Danmark. Det betyder, at personerne på din liste er mere tilbøjelige til at være på markedet for cykler end den samlede danske befolkning, og det kan forbedre dine resultater, hvis du tilføjer yderligere mål for cykler.

Bør jeg målrette mod de målgrupper i markedet og interessebaserede segmenter, der er angivet i rapporten?

Rapporten Dataindsigter viser, hvilke målgruppesegmenter der har ligheder med de personer, der har besøgt dit website eller brugt din app. I nogle tilfælde kan navnet på segmenterne være overraskende og give din virksomhed ny indsigt.

Hvilke typer Google Ads-datasegmenter kan jeg se dataindsigter for?

• Websitebesøgende og appbrugere (Google Analytics og globalt websitetag)
  • Kundematch-segmenter
  • YouTube-brugere

Hvorfor vises dataindsigten ikke på min konto?

Listen skal have mindst 1.000 aktive brugere i løbet af de seneste 30 dage for at vise indsigt. Kundematch-lister skal indeholde mindst 1.000 Gmail-brugere, for at der kan vises målgruppeindsigt på basislister.