Sobre les previsions del Planificador de paraules clau

Per accedir al Planificador de paraules clau:

Podeu utilitzar el Planificador de paraules clau per obtenir estadístiques sobre el rendiment de les paraules clau. Google utilitza dades de l'historial de cerca per fer estimacions del que podeu obtenir d'un conjunt de paraules clau segons la vostra despesa. Aquestes previsions us poden ajudar a decidir com us convé agrupar les paraules clau i definir les ofertes.

En aquest article s'hi explica com podeu aprendre de les previsions i les dades de l'historial de cerca, i com podeu resoldre problemes habituals.

Previsions

Les impressions previstes tenen en compte l'oferta, el pressupost, l'estacionalitat i l'historial de qualitat dels anuncis per calcular el rendiment futur. Quan utilitzeu el Planificador de paraules clau per obtenir previsions de les paraules clau, veureu un gràfic que us en proporciona una visió general i una taula amb previsions més detallades, així com informació sobre quins tipus d'ofertes us poden ajudar a assolir els vostres objectius empresarials.

La pàgina "Previsió" mostra les previsions del vostre pla desglossades per dispositius, ubicacions i paraules clau principals. La informació es presenta de manera clara en un tauler i es poden modificar els paràmetres de cada previsió per obtenir estadístiques detallades sobre l'èxit potencial del pla.

A la part superior de la pàgina "Previsió", s'hi mostra una oferta predeterminada, que podeu modificar seleccionant un punt diferent del gràfic o bé introduint-ne una altra al camp que hi ha a la part superior de la pàgina. Això us pot ajudar a veure quin pot ser el rendiment de les paraules clau amb una oferta més alta o més baixa. L'oferta predeterminada es basa en:

• El pla anterior (si en teníeu).
  • El cost per clic (CPC) mitjà màxim dels grups d'anuncis del compte amb un CPC manual.
  • El CPC mitjà màxim de tots els grups d'anuncis que tinguin ofertes manuals amb la mateixa moneda.

Significat de les previsions de paraules clau

• Clics: nombre de clics que pot rebre l'anunci cada dia si la paraula clau n'activa la publicació.
  • Cost: import mitjà diari que podeu invertir en aquesta paraula clau.
  • Impressions: freqüència amb què es mostra l'anunci en un dia. Es compta una impressió cada vegada que es mostra un anunci en una pàgina de resultats de la cerca.
  • Ràtio de clics d'entrada ("CTR"): ràtio del nombre de clics que pot rebre l'anunci dividit pel nombre de vegades que es pot mostrar (la qual cosa s'anomena "impressió").
  • Cost per clic mitjà ("CPC mitjà"): import mitjà que podeu pagar per un clic. L'import final que se us cobra per un clic s'ajusta automàticament, la qual cosa s'anomena "cost per clic real" (CPC real). D'aquesta manera, només pagueu un cèntim més que l'import mínim necessari per mantenir la posició de l'anunci. Per tant, l'import mostrat pot ser inferior a l'interval global de previsió de cost per a totes les paraules clau o a l'oferta actual de CPC del grup d'anuncis.

Nota

Recordeu que les estadístiques de l'historial, com ara la mitjana de cerques mensuals, només es mostren per a les concordances exactes. Per exemple, imaginem que la vostra paraula clau és "xocolata negra". Si voleu comprovar la mitjana de cerques mensuals de la paraula clau, veureu les mateixes estadístiques de concordança exacta independentment del tipus de concordança que utilitzeu (ampla, exacta o de frase) amb "xocolata negra". D'altra banda, les previsions de trànsit, com ara de clics i de costos, sí que tenen en compte els tipus de concordança de paraula clau. Per exemple, si obteniu previsions per a una llista de paraules clau de concordança ampla, es tindran en compte les superposicions que es produeixin entre aquestes paraules clau.

Paraules clau desades

Quan utilitzeu el Planificador de paraules clau per obtenir l'historial de mètriques de les paraules clau o campanyes, veureu en una taula estadístiques detallades que us poden ajudar a seleccionar les paraules clau que us convé utilitzar en una campanya. Penseu que, a diferència de les previsions, les mètriques de l'historial no tenen en compte l'oferta, el pressupost, l'estacionalitat i altres factors.

Significat de les mètriques de l'historial

• Mitjana de cerques mensuals: nombre mitjà de vegades que els usuaris han cercat una paraula clau i les seves variants semblants, en funció de l'interval de mesos, la ubicació i la configuració de la Xarxa de Cerca que hàgiu seleccionat. Utilitzeu aquesta informació per veure el grau de popularitat que tenen les paraules clau en diferents períodes de l'any. De manera predeterminada, es fa la mitjana del nombre de cerques del terme en un període de 12 mesos (independentment de l'idioma en què estigui).
  • Competència: nombre d'anunciants que s'han mostrat en cercar cada paraula clau en relació amb totes les paraules clau que s'han cercat a Google. Cal tenir en compte que aquestes dades són específiques de la segmentació per ubicació i de Xarxa de Cerca que hàgiu seleccionat. A la columna Competència podeu veure si la competència d'una paraula clau és baixa, mitjana o alta.
  • Oferta per a la part superior de la pàgina (interval baix): import de l'interval més baix (aproximadament el percentil 20) que els anunciants han pagat fins ara per l'oferta per a la part superior de la pàgina d'una paraula clau. Aquesta mètrica es basa en la vostra configuració d'ubicació i de la Xarxa de Cerca.
  • Oferta per a la part superior de la pàgina (interval alt): import de l'interval més alt (aproximadament el percentil 80) que els anunciants han pagat fins ara per l'oferta per a la part superior de la pàgina d'una paraula clau. Aquesta mètrica es basa en la vostra configuració d'ubicació i de la Xarxa de Cerca.
  • Quota d'impressions orgàniques: percentatge de vegades que s'ha mostrat una fitxa del vostre lloc web en cerques web d'una paraula clau. Per calcular-lo, es divideix el nombre de cerques web que han mostrat una fitxa del vostre lloc web entre el nombre total de cerques d'aquesta idea de paraula clau.
  • Quota d'impressions d'anunci: nombre d'impressions que heu rebut dividit entre el total de cerques fetes a la ubicació i la xarxa a les quals orienteu la campanya que hagin coincidit exactament amb la paraula clau durant el darrer mes natural. Recordeu que la columna Quota d'impressions d'anunci del Planificador de paraules clau és diferent de les columnes Quota d'impressions i Quota d'impressions de concordança exacta de la Gestió de campanyes, les quals es basen en el nombre d'impressions que podeu rebre per una paraula clau. Al Planificador de paraules clau, la quota d'impressions d'anunci es basa en el volum de cerques de la paraula clau exacta. Si veieu un guionet (-) a la columna Quota d'impressions d'anunci, vol dir que no disposem de prou dades per calcular aquesta xifra.

An animation demonstrating how to access performance charts in Keyword Planner.

Aspectes que cal tenir en compte sobre les mètriques de l'historial

• Les estadístiques de volum de cerques s'arrodoneixen. Això significa que, quan seleccioneu l'opció d'obtenir idees de paraules clau per a diverses ubicacions, és possible que els volums de cerques no sumin la quantitat esperada.
  • Els factors com ara l'estacionalitat i els esdeveniments d'actualitat, entre d'altres, afecten el trànsit web. Per això, el nombre de cerques de les paraules clau varia constantment.
  • Les previsions de paraules clau us poden ajudar a determinar el rendiment estimat. Les impressions previstes tenen en compte l'oferta, el pressupost, l'estacionalitat i l'historial de qualitat dels anuncis, cosa que no fan les estadístiques de volum de cerques. A més, el volum de cerques només es determina per a les concordances exactes de paraula clau, mentre que les impressions estimades es basen en els tipus de concordança seleccionats.
  • Les estadístiques dels intervals d'oferta us poden ajudar a decidir quines paraules clau us convé utilitzar en una campanya. Les estadístiques dels intervals d'oferta, és a dir, les mètriques "Oferta per a la part superior de la pàgina (interval baix)" i "Oferta per a la part superior de la pàgina (interval alt)", també us poden ajudar a triar una oferta efectiva per les paraules clau. Les estadístiques dels intervals d'oferta tenen en compte les ofertes que han fet que un anunci s'hagi publicat a la part superior de la primera pàgina de resultats de la cerca.
  • Les estadístiques dels intervals d'oferta mostren informació de les ofertes dels 30 darrers dies. És possible que no vegeu les estadístiques dels intervals d'oferta de les paraules clau que tinguin un historial amb poca informació d'ofertes. Tenint en compte que la publicació d'un anunci a la part superior de la primera pàgina de resultats es basa en una combinació de l'oferta, del nivell de qualitat i d'altres factors, podeu utilitzar aquestes mètriques per ajustar les ofertes guiant-vos pel nivell de qualitat de paraules clau similars.

Resoldre problemes relacionats amb les previsions de trànsit

En alguns casos, les previsions de trànsit del Planificador de paraules clau us poden semblar més baixes del que esperàveu o diferents del trànsit real que obté el vostre anunci, o potser senzillament teniu problemes per veure-les.

Llegiu les seccions següents per esbrinar els possibles motius pels quals no veieu les previsions de trànsit al Planificador de paraules clau i què podeu fer per solucionar-ho.

Les previsions són baixes

Quan utilitzeu el Planificador de paraules clau, veieu el nombre aproximat de clics i d'impressions que podeu rebre cada dia. Si augmenteu l'oferta de cost per clic (CPC), normalment podreu millorar els resultats. Ara bé, pot ser que l'augment de l'oferta de CPC no influeixi gaire en les previsions de trànsit. Això pot passar pels motius següents:
  • Historial de rendiment dels anuncis: per fer els càlculs, el Planificador de paraules clau inclou mostres de l'historial de rendiment dels vostres anuncis i d'altres anuncis que utilitzen paraules clau similars. Si la ràtio de clics d'entrada (CTR) global d'aquestes mostres és sistemàticament baixa, les prediccions de clics seran baixes. Proveu de millorar la CTR, ja que més endavant us pot ajudar a augmentar les previsions.
  • Anàlisi de la cerca: per proporcionar previsions de trànsit precises, se supervisen els patrons de paraula clau i de cerca. Les previsions baixes que obtingueu poden ser conseqüència de la manca de cerques d'una determinada paraula clau o frase clau. En aquest cas, afegiu més paraules clau o combinacions de paraules clau. Per fer-ho, al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Idees de paraules clau.
  • Polítiques de la Xarxa de Google: els llocs web que col·laboren amb Google per mostrar anuncis (partners de cerca) tenen polítiques diferents sobre quins tipus d'anuncis es poden mostrar a les seves pàgines o als seus productes. Per exemple, alguns partners de cerca només accepten anuncis sense restriccions de contingut sexual. El Planificador de paraules clau té en compte aquestes variacions en les polítiques entre els partners de cerca i publica les previsions en conseqüència. Tot i que fer publicitat a la Xarxa de Cerca pot augmentar la vostra visibilitat envers clients potencials, és possible que les previsions de trànsit que vegeu no sempre ho reflecteixin.

El trànsit que rep l'anunci és diferent de les previsions del Planificador de paraules clau

El Planificador de paraules clau fa servir la informació del sistema d'anuncis dinàmics per calcular els possibles resultats que s'obtindran a Google i als partners de cerca. A continuació s'indiquen els motius pels quals les previsions de trànsit poden diferir dels resultats reals:
  • Heu creat un compte de Google Ads fa poc: si heu començat a fer publicitat fa poc, les previsions es basen en la mitjana de dades de l'historial de tots els anunciants perquè encara no hi ha prou dades sobre la vostra empresa. Veureu una mitjana aproximada com a guia fins que hi hagi més informació sobre el rendiment dels vostres anuncis.
  • Els vostres anuncis es publiquen a la Xarxa de Display: les previsions són per a la Xarxa de Cerca i no inclouen el nombre de clics que poden rebre els vostres anuncis a la Xarxa de Display, inclosos els emplaçaments que trieu. Si els anuncis també es publiquen a la Xarxa de Display, podeu esperar més trànsit del que es calcula.
  • Orienteu els anuncis a una regió geogràfica petita: tingueu en compte que els resultats seran menys precisos si orienteu els anuncis a una ubicació geogràfica petita, senzillament perquè hi ha menys dades en què es poden basar les previsions.
  • Teniu les mateixes paraules clau, o paraules clau similars, en campanyes diferents: independentment de quants anuncis publiqueu amb una sola paraula clau, només se'n mostrarà un en cada pàgina de resultats de la cerca. Per tant, si teniu paraules clau idèntiques o similars en grups d'anuncis o campanyes diferents, les vostres paraules clau competiran entre elles. Tot i que el Planificador de paraules clau mira de tenir en compte la competència entre paraules clau similars i idèntiques que s'inclouen en grups d'anuncis de la mateixa campanya, pot ser que les previsions que faci per a aquestes paraules clau siguin menys precises. El Planificador de paraules clau no analitza les paraules clau de totes les campanyes, de manera que aquesta competència entre campanyes no es tindrà en compte a les previsions.
  • El vostre pla o la vostra llista de paraules clau contenen paraules clau similars a d'altres per a les quals obteniu previsions de trànsit: si calculeu els clics generats per dues o més paraules clau similars, el Planificador de paraules clau mira de preveure com es dividirà el trànsit entre els termes que se superposen. Com a conseqüència, les previsions seran menys precises.
  • Es calcula la mitjana de dades de tota una setmana per proporcionar una previsió diària: les previsions es basen en les dades obtingudes durant una setmana i se'n calcula la mitjana per proporcionar previsions diàries. El trànsit diari varia, de manera que heu de tenir en compte la mitjana de tota una setmana en comptes de la previsió d'un sol dia.