Skapa en bildannons

Använd bildannonser som fångar besökarnas uppmärksamhet med hjälp av färg och bilder. Du kan skapa bildannonser utanför Google Ads och ladda upp dem, eller skapa responsiva annonser i Google Ads som automatiskt anpassas så att de passar de enheter de visas på. Dessa annonsformat gäller bara annonser i Display-nätverket. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar bildannonser.

• Uppladdade bildannonser: Ladda upp bildannonser när du har skapat dem utanför Google Ads, t.ex. i Google Web Designer. Filtyper som stöds: GIF, JPG, PNG och HTML5.
  • Responsiva annonser: Skapa bildannonser genom att ladda upp tillgångar och skriva text i Google Ads. Med hjälp av de tillgångar du tillhandahåller justerar responsiva annonser automatiskt deras storlek, utseende och format så att de passar nästan alla tillgängliga annonsutrymmen. Läs mer här.

Innan du börjar

Den enklaste och mest flexibla bildannonstypen är responsiva annonser för Display-nätverket. Sådana annonser kan du skapa på några minuter med egna bilder eller bra, kostnadsfria bilder från vårt bibliotek. Mer information finns i avsnittet Skapa en responsiv annons för Display-nätverket. Du kan också skapa dynamiska responsiva annonser som visar marknadsföringsbilder eller bilder från ditt flöde.

Krav för att använda HTML5-annonser

Du bör få åtkomst till HTML5-annonser i ditt Google Ads-konto när kontot uppfyller följande krav:

• Kontot har varit aktivt i mer än 90 dagar.
  • Kontot har spenderat mer än 9 000 USD totalt.
  • Kontot har följt våra policyer under lång tid.

Tänk på att vi inte alltid kan garantera åtkomst till HTML5-annonser även om du uppfyller kraven ovan.

Om HTML5-annonser inte är tillgängliga i ditt konto kan du ansöka om åtkomst genom att fylla i formuläret för HTML5-åtkomst. Kontrollera att ditt konto uppfyller kvalifikationskriterierna nedan innan du skickar in din ansökan. Du får ett e-postmeddelande med en statusuppdatering inom sju arbetsdagar efter att du skickade in din ansökan.

• Kontot har följt våra policyer under lång tid.
  • Kontot har god betalningshistorik.
  • Kontot har spenderat mer än 1 000 USD totalt.

För att behålla din åtkomst till HTML5-annonser bör du se till att du inte bryter mot våra policyer och att du fortsätter följa dem under lång tid.

I väntan på att du får åtkomst kan du använda andra alternativ, som uppladdade AMPHTML-annonser eller responsiva displayannonser.

Se till att du uppfyller relevanta specifikationer för displayannonser.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Alla kampanjer eller Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  3. Gå till sidan Annonser och tillgångar och klicka på plusknappen .
  4. Välj annonsmallen du vill använda eller välj Ladda upp displayannonser.
  5. Skapa annonsen med hjälp av mallen eller ladda upp den.
  6. Klicka på Spara.