Om annonser för display- och Discovery-kampanjer

Googles Display-nätverk är utformat för att hjälpa dig att hitta rätt målgrupp. Det omfattar mer än två miljoner webbplatser, videor och appar, och det går att använda ett stort antal olika annonsformat och storlekar. I den här artikeln beskriver vi de olika typer av annonser du kan skapa och visa i displaykampanjer och Discovery-kampanjer.

Annonstyper

Responsiva displayannonser

Responsiva displayannonser kan användas i displaykampanjer. Med responsiva displayannonser kan du ladda upp dina tillgångar (bilder, rubriker, logotyper, videor och beskrivningar) så genererar Google automatiskt olika annonskombinationer för webbplatser, appar, YouTube och Gmail. Läs mer om responsiva displayannonser.

Varför ska du välja responsiva displayannonser?

Med responsiva displayannonser kan du anpassa alla tillgångar så att de matchar ditt varumärkes utseende samtidigt som din räckvidd i Googles Display-nätverk maximeras.

När Google analyserade data från annonsörer som visade både uppladdade displayannonser och responsiva displayannonser framkom det att annonsörerna i snitt fick 50 % fler konverteringar till en liknande kostnad per åtgärd (CPA) när de använde både responsiva displayannonser och uppladdade bildannonser jämfört med enbart bildannonser. Liknande analyser har visat att responsiva displayannonser med flera rubriker, beskrivningar och bilder i snitt får 10 % fler konverteringar till samma CPA jämfört med en annons med bara en uppsättning tillgångar.

Discovery-annonser

Med Discovery-annonser kan du nå dem som är redo att upptäcka och engagera sig i ditt varumärke. Discovery-annonser visas automatiskt i flödena på YouTubes startsida och Att titta på härnäst, Förslag och flikarna Kampanjer och Socialt i Gmail med en enda kampanj. Du kan använda Discovery-annonser i en Discovery-kampanj.

Uppladdade displayannonser

Du kan även sätta samman och ladda upp egna annonser. Det ger dig full kontroll över annonsmaterialet i dina displaykampanjer. Uppladdade bildannonser skapas utanför Google Ads och kan laddas upp som flera filtyper till Google Ads. Läs mer om hur du laddar upp dina egna displayannonser.