Om datasegmenter for søkeannonser

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Tilpass søkekampanjene dine etter folk som tidligere har besøkt nettstedet ditt, og skreddersy budene og annonsene dine etter disse besøkende når de søker på Google og nettsteder tilhørende søkepartnerne våre.

Sånn fungerer det

Du kan opprette målgrupper som skal målrettes sammen med søkeannonsene dine som omfatter folk som har forlatt nettstedet ditt uten å kjøpe noe. Med søkeannonsene dine kan du få kontakt med disse potensielle kundene når de fortsetter å søke etter det de trenger på Google Søk. Du kan angi bud selv, lage annonser eller velge søkeord ut fra det at disse potensielle kundene tidligere har besøkt nettstedet ditt.

Du kan velge mellom to grunnleggende strategier for bruk av datasegmenter med søkeannonser:

• Du kan optimalisere bud for de eksisterende søkeordene dine for besøkende på nettstedet ditt og brukerne av appen din. Du kan for eksempel øke budet ditt med 25 % for brukerne som har besøkt nettstedet ditt de siste 30 dagene. Et annet alternativ er å vise en annen annonse til de som har besøkt nettstedet ditt og lagt varer i handlekurven, men ikke endt opp med å kjøpe noe.
  • Du kan by på søkeord du normalt ikke byr på, bare for brukere som nylig har besøkt nettstedet ditt, eller for brukere som tidligere har hatt konverteringer på nettstedet. På denne måten kan du øke salgsvolumet. Du kan for eksempel by på mer generelle søkeord bare for folk som tidligere har kjøpt noe på nettstedet.

Vær oppmerksom på følgende: Den øvre grensen for hvor lenge en person kan være oppført i en slik liste, er 540 dager. Finn ut mer om datasegmenter.

Slik konfigurerer du segmenter

Hvis du vil begynne å bruke datasegmenter for søkeannonser, må du opprette et datasegment for besøkende på nettstedet og legge til en kodebit du får fra Google Ads – en såkalt tag – på nettstedet ditt. Du kan legge til den nye taggen på alle sidene på nettstedet. Koden forteller Google Ads at alle de besøkende på nettstedet skal legges til i segmentet. Når folk for eksempel besøker startsiden din, blir informasjonskapslene som er knyttet til nettleseren deres, lagt til i segmentet.

Etter at du har lagt til taggen på nettstedet ditt, kan du legge til segmentet som omfatter besøkende på nettstedet ditt og brukerne av appen din, i de eksisterende kampanjene og annonsegruppene dine og øke eller redusere budene dine for disse potensielle kundene.

Du kan også opprette et egendefinert kombinasjonssegment for å målrette annonser mot brukere som har åpnet visse sider på nettstedet ditt.

Vær oppmerksom på følgende: Det må være knyttet minst tusen informasjonskapsler til et segment som omfatter besøkende på nettstedet ditt eller brukerne av appen din for Google-søkeannonser, før segmentet kan brukes som utgangspunkt for å skreddersy søkeannonser. Dette sikrer godt personvern for personene oppført i segmentet.

Finn ut mer om hvordan du kan konfigurere datasegmenter for søkeannonsekampanjer.

Eksempel

Tenk deg at folk som leter etter joggesko, besøker et nettsted for sportstøy for å se på utvalget. De går derfor til den delen av nettstedet som omhandler sko. Nettstedet kan konfigureres slik at disse personene blir lagt til i «Skokategori»-listen. Det kan deretter legges inn høyere bud for disse besøkende neste gang de søker etter joggesko på Google.

Slik har en annonsør brukt segmenter som omfatter besøkende på nettstedet og appbrukere, til søkeannonser

Tirendo – en europeisk dekkforhandler på nettet – oppnådde en økning på 161 % i konverteringsfrekvens etter å ha målrettet søkeannonser mot målgrupper bestående av tidligere besøkende på nettstedet sitt eller brukere av appen sin. Dette førte til en total salgsøkning på 22 %. Les suksesshistorien (bare tilgjengelig på engelsk).

Linker til beslektet innhold