Om dine datasegmenter til søgeannoncer

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

Tilpas din søgekampagne til brugere, der tidligere har besøgt dit website, og skræddersy dine bud og annoncer til disse besøgende, når de søger på Google og søgepartnerwebsites.

Sådan fungerer det

Du kan oprette målgruppesegmenter, du kan målrette mod med dine søgeannoncer, som indeholder brugere, der har forladt dit website uden at købe noget. Dine søgeannoncer hjælper dig derefter med at nå ud til disse potentielle kunder, når de leder efter det, de har brug for, ved hjælp af Google Søgning. Angiv dine bud, opret annoncer eller vælg søgeord, samtidig med at der tages højde for, at disse potentielle kunder tidligere har besøgt dit website.

Der er to grundlæggende strategier for brug af datasegmenter med søgeannoncer:

• Du kan optimere buddene for dine eksisterende søgeord for de besøgende på dit website og for dine appbrugere. Du kan f.eks. forøge dit bud med 25 % for dem, der har besøgt dit website i løbet af de seneste 30 dage. Du kan også vise en anden annonce for de besøgende på dit website, der har lagt varer i indkøbsvognen uden at købe dem.
  • Du kan byde på søgeord, som du normalt ikke byder på, udelukkende for de personer, der har besøgt dit website for nylig, eller som tidligere har foretaget en konvertering på dit website. Dette kan hjælpe dig med at øge dit salg. Du kan f.eks. nøjes med at byde på mere bredt matchende søgeord for de personer, der tidligere har foretaget et køb på dit website.

Husk! Den maksimale varighed af et medlemskab på disse lister er 540 dage. Få flere oplysninger om dine datasegmenter.

Sådan konfigurerer du dine segmenter

Hvis du vil begynde at bruge dine datasegmenter til søgeannoncer, skal du oprette dit datasegment for besøgende på websitet og føje et kodestykke til dit website via Google Ads (kaldet et tag). Du kan tilføje det nye tag på alle sider på dit website. Koden fortæller Google Ads, at alle websitebesøgende skal føjes til dit segment. Når brugere f.eks. besøger din startside, vil de cookies, der er knyttet til deres browsere, blive føjet til segmentet.

Når tagget er føjet til dit website, kan du tilføje det segment, der omfatter dine websitebesøgende og appbrugere, til dine eksisterende kampagner og annoncegrupper samt hæve eller sænke dine bud for disse potentielle kunder.

Du kan også oprette et tilpasset kombinationssegment for at målrette mod besøgende, der har set bestemte sider på dit website.

Husk! Et segment, der omfatter de besøgende på dit website eller dine appbrugere i forbindelse med Google-søgeannoncer, skal have mindst 1.000 cookies, før segmentet kan bruges til at skræddersy dine søgeannoncer. Dette er med til at beskytte privatlivet for de brugere, der er med i segmentet.

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer dine datasegmenter til kampagner med søgeannoncer

Eksempel

Brugere på udkig efter løbesko besøger et website med sportsudstyr for at se udvalget og ser på skoens sektion med sko. Websitet kunne føje disse shoppere til listen "sko". Derefter kan ejeren af dette website f.eks. byde mere for disse besøgende, næste gang de søger efter løbesko på Google.

Sådan bruger en annoncør segmenter, der omfatter websitebesøgende og appbrugere, til søgeannoncer

Tirendo, en europæisk onlineforhandler af dæk, opnåede en stigning i konverteringsraten på 161 %, da de via søgeannoncer målrettede mod målgruppesegmenter, som bestod af tidligere besøgende på websitet eller appbrugere, hvilket førte til en samlet stigning i omsætningen på 22 %. Læs casestudiet (kun tilgængeligt på engelsk).