Problemen met uw remarketinglijsten op websites, tags en advertenties oplossen

Als uw remarketingcampagne niet naar verwachting presteert, kan dit komen door specifieke problemen met uw remarketinglijsten, tagfragmenten of advertenties. Voor meer informatie kunt u onze lijst van veelvoorkomende problemen en oplossingen hiervoor bekijken.

Voordat u begint

De Overzichtspagina bevat belangrijke informatie over de status van de account om u te helpen problemen met uw remarketingcampagnes, advertentiegroepen en doelgroepbronnen te begrijpen en op te lossen. Hieronder vindt u vier typen meldingen.

1. Kritieke gezondheids- en/of prestatieproblemen die moeten worden opgelost voordat uw advertenties opnieuw kunnen worden weergegeven.
  2. Problemen die aandacht behoeven om het volledige potentieel van uw advertenties te benutten en de gezondheid van campagne te handhaven.
  3. Informatie over de gezondheidsstatus van uw remarketingcampagnes, advertentiegroepen en doelgroepbronnen die aangeeft dat ze werken zoals verwacht.

Geen bezoekers op de lijst

Wellicht heeft u de remarketingtag niet correct toegevoegd.

• U heeft de het tagfragment onbedoeld bewerkt toen u dit van Google Ads naar uw site kopieerde. Als u de code bijvoorbeeld in een e-mail plakt voordat u een kopie ervan op uw site implementeert, wordt de spatiëring van de code vaak gewijzigd.
  • U heeft het tagfragment niet boven de tag </head> in uw sitecode geplakt.
U kunt de code controleren met Tag Assistant, een Chrome-extensie die Google-codefragmenten op elke pagina automatisch verifieert. U downloadt en installeert Tag Assistant via de Google Chrome Store.

De door u gemaakte regel is niet correct of komt niet overeen met uw site-URL. U heeft bijvoorbeeld een remarketinglijst gemaakt met de definitie 'URL bevat televisie', maar de URL van het televisiegedeelte van uw site bevat de term 'televisies' (meervoud). De lijst komt daardoor niet overeen met uw URL.

Lees ook Over remarketinglijsten voor meer informatie over eisen aan de lijstgrootte.

Een lijst wordt niet groter

Soms wordt remarketinglijst niet groter als gevolg van een wijziging in een tagfragment. Als u tagfragmenten per e-mail heeft uitgewisseld, moet u er rekening mee houden dat e-mailprogramma's de opmaak van tagfragmenten kunnen wijzigen. We raden u aan tagfragmenten als bijlagen te verzenden en hiervoor een programma te gebruiken dat de opmaak niet aanpast, zoals een editor voor platte tekst (bijvoorbeeld Kladblok voor de pc of TextEdit voor de Mac).

Het is ook mogelijk dat u het tagfragment niet correct aan uw website heeft toegevoegd. Als dat het geval is, kunt u meer informatie vinden over hoe u het tagfragment voor remarketing toevoegt aan uw site.

Als uw lijst niet groter wordt, met heel weinig cookies, kunt u deze aanbevelingen proberen.

• Controleer of er voldoende verkeer is voor de pagina's met tagfragmenten voor remarketing. Als er weinig verkeer is, zijn uw lijsten mogelijk te specifiek. Overweeg targetingbeperkingen te verwijderen (zoals land en taal) of sitepagina's te coderen die meer verkeer ontvangen.
  • Zorg ervoor dat de lidmaatschapsduur van de remarketinglijst lang genoeg is. Als u een korte duur instelt, worden er misschien niet voldoende cookies aan de lijst toegevoegd. U kunt op elk gewenst moment de lidmaatschapsduur voor de lijst bewerken.

De advertentie wordt niet weergegeven

Hier volgen enkele mogelijke redenen waarom de advertentie niet wordt weergegeven, evenals enkele tips voor het oplossen van problemen:

• Google Ads toont alleen advertenties aan remarketinglijsten met meer dan 100 gebruikers.
    • In de vorige versie van AdWords kon u de lijstgrootte controleren door eerst op de link Gedeelde bibliotheek in de linkernavigatiebalk en vervolgens op de link Doelgroepen te klikken.
    • In het nieuwe, verbeterde Google Ads kunt u de lijstgrootte controleren door op het gereedschapspictogram te klikken, Doelgroepbeheer te selecteren en vervolgens op Doelgroeplijsten te klikken in het paginamenu aan de linkerkant.
  • Voor nieuwe lijsten en aangepaste combinaties duurt het maximaal 24 uur voordat er vertoningen voor een campagne worden gerapporteerd.
  • Als meer dan 24 uur is verstreken:
    • Controleer of uw budget nog steeds actief is.
    • Controleer uw advertentiestatus. Zorg ervoor dat uw advertenties niet zijn geclassificeerd als niet-gezinsvriendelijk of als inhoud voor volwassenen.
Voor adverteerders die de vorige versie van de remarketingtag hebben - Kan de remarketingtag niet weergeven

Als u in de vorige versie uw remarketingtag maakte, kon u de tag weergeven en kopiëren door te klikken op de link in de kolom 'Tags/regels' in de tabel 'Doelgroepen' in de 'Gedeelde bibliotheek'. In de nieuwe versie ziet u deze link alleen voor uw oudere lijsten en de Hoofdlijst die Google Ads voor u heeft gemaakt.

In de nieuwe versie van remarketing ziet u verschillende typen lijsten. Hier volgen enkele van deze lijsttypen:

• Websitebezoekers
  • Gecombineerde doelgroep

De tag voor uw hoofdlijst en andere remarketinglijsten die u in de vorige versie van remarketing had gemaakt, wordt gelabeld als 'Op tags gebaseerd'.