Verkkosivuston kävijät sisältävien datasegmenttien, tagien ja mainosten korjaaminen

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Jos omaa dataasi yleisökohdistukseen käyttävä kampanja ei tuota odotettuja tuloksia, ongelma saattaa piillä datasegmenteissä, tagien koodinpätkissä tai mainoksissa. Saat lisätietoa ja ohjeita ongelmien ratkaisemiseen yleisten ongelmien listaltamme.

Ennen kuin aloitat

Etusivulla on tärkeitä tilin tilaan liittyviä tietoja, joiden avulla voit ymmärtää ja ratkaista dataasi yleisökohdistuksessa käyttävien kampanjoiden ongelmia. Näihin saattaa sisältyä myös mainosryhmiin ja yleisölähteisiin liittyviä ongelmia. Ilmoituksia on kolmenlaisia:

1. Ilmoitukset kriittisistä tilin kuntoon tai tuloksiin liittyvistä ongelmista, jotka edellyttävät ratkaisua mainostesi näkymisen jatkumiseksi.
  2. Ilmoitukset huomiota vaativista asioista, jotka hoitamalla voit saavuttaa mainostesi täyden potentiaalin ja pitää kampanjan toimivana.
  3. Tilin hyvästä kunnosta kertova ilmoitus, joka tarkoittaa, että dataasi yleisökohdistuksessa käyttävät kampanjasi, mainosryhmäsi ja yleisölähteesi toimivat odotetulla tavalla.

Listassa ei ole kävijöitä

Google-tagia ei ehkä ole lisätty oikein.

• Tagin koodinpätkä on muuttunut, kun olet kopioinut sen Google Adsista ja liittänyt sen sivustollesi. Jos esimerkiksi liität koodin sähköpostiviestiin, ennen kuin otat koodin käyttöön sivustollasi, merkkivälit voivat muuttua.
  • Et ole lisännyt tagin koodinpätkää sivustokoodisi "/head"-tagin yläpuolelle.
Voit tarkistaa koodin käyttämällä Tag Assistant ‑työkalua. Tag Assistant on Chrome-laajennus, joka tarkistaa automaattisesti millä tahansa sivulla olevia Google-koodinpätkiä. Lataa ja asenna Tag Assistant Google Chrome Storesta.

Luomasi sääntö on virheellinen tai ei vastaa sivustosi URL-osoitetta. Näin voi olla esimerkiksi siinä tapauksessa, että luot oman datasegmentin käyttämällä sääntöä "URL-osoite sisältää termin televisio", mutta sivustosi TV-osiossa käytetään termiä "televisiot" (monikossa). Lista ei siis vastaa URL-osoitettasi.

Jos haluat lisätietoja listan kokoon liittyvistä vaatimuksista, lue Datasegmentit-artikkeli.

Verkkosivuston kävijät tai sovelluksen käyttäjät sisältävän datasegmentin koko ei kasva

Jos verkkosivuston kävijät tai sovelluksen käyttäjät sisältävän datasegmentin koko ei kasva, se voi johtua tagin koodinpätkän muutoksesta. Jos olet esimerkiksi lähettänyt tagin koodinpätkiä sähköpostitse, ota huomioon, että sähköpostiohjelmat muuttavat tagin koodinpätkien muotoilua. Tagin koodinpätkät kannattaa lähettää liitetiedostoina käyttämällä ohjelmaa, joka ei muuta tekstin muotoilua, kuten tekstieditoria (esimerkiksi Muistiota PC-koneissa tai TextEdit-ohjelmaa Mac-koneissa).

On myös mahdollista, että et ole lisännyt tagin koodinpätkää oikein verkkosivustollesi. Jos näin on, katso lisätietoja tagien lisäämisestä verkkosivustolle Google Adsin avulla.

Jos listasi evästemäärä ei edelleenkään kasva, voit kokeilla seuraavia keinoja:

• Tarkista, että Google-tagin koodinpätkän sisältävillä sivuilla on riittävästi liikennettä. Jos liikenne on vähäistä, listasi saattavat olla liian yksityiskohtaisia. Voit poistaa kohdistusrajoituksia (esim. maan tai kielen) tai lisätä tagin sivuille, joilla on enemmän liikennettä.
  • Varmista, että datasegmentin jäsenyyden kesto on riittävän pitkä. Jos kesto on kovin lyhyt, segmenttiin ei ehkä ehdi kertyä riittävästi evästeitä. Voit muokata listan jäsenyyden kestoa milloin tahansa.

Mainos ei näy

Tässä on mahdollisia syitä siihen, miksi mainoksesi ei näy, ja vinkkejä ongelman ratkaisemiseen:

• Google Ads kohdistaa mainoksia vain omille datasegmenteille, joissa on yli 100 käyttäjää.
    • Vanhassa AdWordsissa voit tarkistaa listan koon klikkaamalla vasemmalta navigointipalkista Jaettu kirjasto ja sitten Yleisöt.
    • Uudessa Google Adsissa voit tarkistaa oman datasegmentin koon seuraavasti:
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  • Äskettäin luotuja segmenttejä ja omia yhdistelmiä käytettäessä saattaa mennä vuorokausi, ennen kuin kampanjalle alkaa kertyä impressioita.
  • Jos aikaa on kulunut yli vuorokausi:
    • Tarkista, että budjettisi on yhä aktiivinen.
    • Tarkista mainoksen tila. Varmista, ettei mainoksiasi ole luokiteltu seksuaaliseksi sisällöksi.
Mainostajat, joilla on käytössä yleisen sivustotagin aiempi versio ja jotka eivät voi nähdä Google-tagia

Aiemmin Google-tagin pystyi näkemään ja kopioimaan klikkaamalla jaetun kirjaston Yleisöt-taulukosta Tagit/säännöt-sarakkeessa olevaa linkkiä. Uudessa versiossa näet tämän linkin vain vanhoissa segmenteissä ja päälistassa, jonka Google Ads on luonut sinulle.

Lisäksi näet uudessa versiossa dataa erityyppisistä segmenteistäsi, joita ovat esimerkiksi

• Sivustolla käyneet
  • Yhdistetyt segmentit.

Päälistan ja muiden aiemmassa versiossa luomiesi datasegmenttien tagi määritetään tagipohjaiseksi.