Ställa in spårning för en Shopping-kampanj

Endast en mindre grupp klickmätningsleverantörer är godkända för att mäta specifika annonsinteraktionshändelser på egendomar med Google som värd. Detta gäller annonser för lokala butikslager och modellbaserade bilannonser. För att se till att dina annonser inte visas utan mätning har Google Ads-teamet pausat alla annonsgrupper som gör tredjepartsanrop till obehöriga leverantörer.

Såvida inte ditt konto har godkänts för att fortsätta visa de berörda annonserna pausas befintliga annonser så att de inte visas utan mätning.

Läs mer om godkända klickmätningsleverantörer för interaktionshändelser

Vi erbjuder begränsad databehandling för annonser för lokala butikslager. Google inaktiverar informationstexter till annonsspårare från tredje part för användare som Google fastställer befinner sig i tillämpliga delstater i USA.

För annonser för lokala butikslager går det inte längre att använda spårningsmallar för lokala skyltfönster med Google som värd via ValueTrack. Ingen tredjepartsspårning sker för konverteringar eller interaktioner. Klick på slutliga webbadresser kan precis som tidigare spåras av annonsspårare från tredje part.

Läs mer om hjälp för återförsäljare att följa amerikanska delstaters integritetslagar i Google Ads

Du kan använda dynamiska spårningsadresser för att spåra trafiken som kommer till din webbplats från Shopping-annonser. För att göra detta måste du använda attributet ads_redirect i din produktdata för att ange vart trafiken ska dirigeras. När du har ställt in attributet dirigeras personer som klickar på din produktinformation till platsen i attributet ads_redirect i stället för till platserna som du har angett med attributet link eller mobile_link. Läs mer om attributet ads_redirect

Du kan även ange ytterligare spårningsinformation för dina Shopping-kampanjer med hjälp av Google Ads-spårningsmallar. Du kan till exempel lägga till anpassade parametrar eller ValueTrack-parametrar i spårningsmallarna.

Vi rekommenderar att du använder ValueTrack-parametern {unescapedlpurl} i spårningsmallen. ValueTrack-parametrarna fungerar tillsammans med spårningsprogramvara från tredje part och Google Analytics så att du kan finjustera dina kampanjer för att få bättre resultat.

Anvisningar

Lägga till dynamiska spårningsmallar i en produktgrupp

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. På sidan Kampanjer klickar du på den kampanj du vill redigera.
  3. Klicka på Produktgrupper på sidmenyn.
  4. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads.
  5. Utöka avsnittet Attribut och markera rutorna bredvid Anpassad parameter och Spårningsmall.
  6. Klicka på Använd för att spara ändringarna.
  7. Om den produktgrupp du vill redigera har undergrupper utökar du den för att visa dessa.
  8. För varje undergrupp i kolumnen Spårningsmall eller Anpassad parameter klickar du på pennan Redigera för att lägga till anpassade parametrar och spårningsmallar.

Lägga till dynamiska spårningsmallar i en Shopping-kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. På sidan Kampanjer klickar du på den kampanj du vill redigera.
  3. Klicka på Inställningar på sidmenyn.
  4. Under Inställningar för Shopping-kampanj klickar du på Fler inställningar.
  5. Klicka på Webbadressalternativ för kampanj och lägg sedan till information om spårningsmall och anpassade parametrar.
  6. Klicka på Spara när du är klar.

Exempel på spårningsmallar för produktgrupper och kampanjer

Här följer några exempel på hur du kan använda ValueTrack-parametrarna. I alla exempel hänvisar vi till attributet ”ads redirect” i din produktdata. Om attributet ”ads redirect” inte finns i din produktdata hänvisar vi till webbadressen i attributet ”link”.

Använda omdirigeringar tillsammans med spårningsmallar

Om du vill använda omdirigeringar i dina spårningsmallar hittar du exempel nedan på hur spårningsmallarna för produktgrupper och kampanjer kan se ut.

Exempel

Om attributet ”ads redirect” innehåller följande webbadress:

https://www.retailer-example.com/electronics-televisions-3.php

och du vill att webbadresserna ska vara:

https://www.semtracker-example.com/media/redir.php?prof=12&camp=345&affcode=kw67&cid=890&networkType=search&url[]=https://www.example.com/electronics-televisions-3.php

kan du konfigurera spårningsmallen så här:

https://www.semtracker-example.com/media/redir.php?prof=12&camp=345&affcode=kw67&cid=890&networkType=search&url[]={unescapedlpurl}

Spårningsmallar kan definieras på konto-, kampanj-, annonsgrupps- och produktgruppsnivå. Läs mer om spårningsmallar

Använda anpassade parametrar tillsammans med spårningsmallar

Om du vill använda anpassade parametrar tillsammans med spårningsmallarna kan du läsa mer om hur du hanterar spårning och omdirigeringar.

Kom ihåg

Om du lägger till spårningsmallar på flera nivåer använder Google Ads den mest specifika mallen. Om du till exempel har spårningsmallar på annonsgrupps- och produktgruppsnivå används spårningsmallen för produktgruppen.

Om spårningsmallarna innehåller ValueTrack-parametrar med sökordsinformation, till exempel parametern {keyword}, lämnas dessa parametrar tomma för Shopping-annonser. Anledningen är att Shopping-annonser visas utifrån produktgrupper, inte sökord.