Tracking instellen voor een Shopping-campagne

Er is maar een kleine groep providers van klikmetingen goedgekeurd om specifieke interactiegebeurtenissen voor advertenties op door Google gehoste property's te meten voor advertenties met lokale voorraad (ALV) en advertenties voor automodellen. Het Google Ads-team heeft alle advertentiegroepen die externe aanroepen naar niet-goedgekeurde providers doen, onderbroken om te voorkomen dat uw advertenties zonder meting worden weergegeven.

Tenzij u uw account heeft gemachtigd om de betreffende advertenties te blijven weergeven, worden eerder gemaakte advertenties onderbroken om te voorkomen dat ze zonder meting worden weergegeven.

Meer informatie over goedgekeurde providers van klikmetingen voor interactiegebeurtenissen

We bieden beperkte gegevensverwerking voor advertenties met lokale voorraad. Google zet aanroepen naar advertentietrackers van derden uit voor gebruikers die zich volgens Google in de toepasselijke Amerikaanse staten bevinden.

Voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad betekent dit dat trackingtemplates niet meer via ValueTrack kunnen worden gebruikt in combinatie met door Google gehoste winkelpagina's. Conversies en interacties kunnen niet meer door derden worden bijgehouden. Klikken naar uiteindelijke URL's kunnen nog wel door advertentietrackers van derden worden bijgehouden.

Meer informatie over hoe verkopers kunnen voldoen aan de privacywetgeving van Amerikaanse staten in Google Ads

U kunt dynamische tracking-URL's gebruiken om het verkeer naar uw website bij te houden dat afkomstig is van Shopping-advertenties. Hiervoor moet u het kenmerk ads_redirect opnemen in uw productgegevens, zodat we weten waar uw verkeer naartoe moet worden gestuurd. Nadat u dit kenmerk heeft ingesteld, wordt een gebruiker die op uw vermelding klikt, naar de locatie in het kenmerk ads_redirect geleid in plaats van naar de locatie die is ingesteld in het kenmerk link of mobile_link. Meer informatie over het kenmerk ads_redirect

Ook als u trackingtemplates van Google Ads gebruikt voor uw Shopping-campagnes, kunt u extra trackinggegevens opgeven. U kunt bijvoorbeeld aangepaste parameters of ValueTrack-parameters toevoegen aan uw trackingtemplates.

We raden u aan de ValueTrack-parameter {unescapedlpurl} te gebruiken in uw trackingtemplate. ValueTrack-parameters werken met trackingsoftware van derden en Google Analytics, zodat u uw campagnes kunt verfijnen voor betere prestaties.

Instructies

Dynamische trackingtemplates toevoegen aan uw productgroep

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar de pagina Campagnes en klik op de campagne die u wilt bewerken.
  3. Klik in het paginamenu op 'Productgroepen'.
  4. Klik op het kolommenpictogram Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon.
  5. Vouw het gedeelte 'Kenmerken' uit en vink de selectievakjes aan naast 'Aangepaste parameter' en 'Trackingtemplate'.
  6. Klik op Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.
  7. Als de productgroep die u wilt bewerken, onderverdelingen heeft, vouwt u de productgroep uit om de onderverdelingen weer te geven.
  8. Klik voor elke onderverdeling in de trackingtemplate of de kolom 'Aangepaste parameter' op het potloodpictogram Bewerken om aangepaste parameters en trackingtemplates toe te voegen

Dynamische trackingtemplates toevoegen aan uw Shopping-campagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar de pagina Campagnes en klik op de campagne die u wilt bewerken.
  3. Klik in het paginamenu op Instellingen.
  4. Klik onder Instellingen voor Shopping-campagne op Aanvullende instellingen.
  5. Klik op URL-opties voor campagnes en voeg trackingtemplate-informatie en aangepaste parameters toe.
  6. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Voorbeelden van trackingtemplates voor productgroepen en campagnes

Hier volgen enkele voorbeelden van het gebruik van de ValueTrack-parameters. In alle gevallen verwijzen we naar het kenmerk 'ads_redirect' dat is opgegeven in uw productgegevens. Als er echter geen kenmerk 'ads_redirect' is opgegeven in uw productgegevens, verwijzen we naar de URL van het kenmerk 'link'.

Omleidingen gebruiken met uw trackingtemplates

Als u omleidingen in uw trackingtemplates wilt gebruiken, vindt u hier enkele voorbeelden van hoe uw trackingtemplates voor productgroepen en campagnes kunnen worden ingesteld.

Voorbeeld

Als uw kenmerk 'ads_redirect' de volgende URL aangeeft:

https://www.retailer-example.com/electronics-televisions-3.php

en u wilt dat uw URL's als volgt werken:

https://www.semtracker-example.com/media/redir.php?prof=12&camp=345&affcode=kw67&cid=890&networkType=search&url[]=https://www.example.com/electronics-televisions-3.php

kunt u uw trackingsjabloon als volgt instellen:

https://www.semtracker-example.com/media/redir.php?prof=12&camp=345&affcode=kw67&cid=890&networkType=search&url[]={unescapedlpurl}

Trackingtemplates kunnen worden gedefinieerd op account-, campagne-, advertentiegroep- en productgroepniveau.Meer informatie over trackingtemplates

Aangepaste parameters gebruiken met uw trackingtemplates

Als u aangepaste parameters wilt gebruiken met uw trackingtemplates, bekijkt u meer informatie over het beheren van tracking en omleidingen.

Aandachtspunt

Als u trackingtemplates op meerdere niveaus toevoegt, gebruikt Google Ads de meest specifieke template. Als u bijvoorbeeld een trackingtemplate voor advertentiegroepen en een trackingtemplate voor productgroepen heeft, wordt de trackingtemplate voor productgroepen gebruikt.

Als uw trackingtemplates ValueTrack-parameters bevatten die zoekwoordinformatie aangeven, zoals de parameter {keyword}, blijven deze parameters leeg voor Shopping-advertenties. Dat komt omdat Shopping-advertenties geen zoekwoorden gebruiken om uw advertenties weer te geven, maar productgroepen.