Ekskluder spesifikke målgrupper fra målrettingen

Du kan ikke bare nå ut til bestemte målgrupper med annonsene dine, men også ekskludere målgrupper som ikke er relevante – og som dermed er ulønnsomme. At annonsene dine bare vises til målgruppene som er relevante for bedriften din, kan gi deg reduserte kostnader og øke sjansen for at du oppnår klikk og konverteringer med annonsene.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du ekskluderer spesifikke målgrupper som ikke samsvarer godt med det du annonserer for.

Før du begynner

Vær oppmerksom på at ekskludering av målgrupper bare er tilgjengelig for visse kampanjetyper:

• «Bare Displaynettverket» > «Markedsføringsmål» > «Utløs handling» > «Kjøp på nettstedet ditt»
  • «Bare Displaynettverket» > «Uten markedsføringsmål» > «Alle funksjoner»
  • «Bare Displaynettverket – remarketing»
  • «Bare Displaynettverket – alle funksjoner»
  • «Søk med utvalgt display – alle funksjoner»
  • «Bare Søkenettverket – alle funksjoner»
  • «Bare Søkenettverket – dynamiske søkeannonser»

Sånn fungerer det

På samme måte som du kan forbedre listen din over søkeord ved å utelate bestemte søkeord, kan du fjerne spesifikke typer målgrupper, for eksempel remarketinglister eller -målgrupper, fra annonsegruppen din hvis disse ikke samsvarer godt med det du annonserer for.

Veiledning

Sånn ekskluderer du målgrupper på annonsegruppe- og kampanjenivå:

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen øverst på siden.
  3. Klikk på Alle kampanjer.
  4. Klikk på Displaynettverk-fanen for å ekskludere målgrupper fra en kampanje i Displaynettverket, eller klikk på Målgrupper-fanen for å ekskludere målgrupper fra en kampanje i Søkenettverket.
  5. Klikk på +Ekskluderinger nederst på siden, under statistikktabellen.
  6. Velg en annonsegruppe under «Målretting og ekskluderinger for annonsegrupper» eller en kampanje under «Utestenging av innhold for kampanjer».
  7. Velg «Interesser og remarketing» på rullegardinmenyen under «Utestenging av innhold for annonsegrupper» eller «Utestenging av innhold for kampanjer».
  8. Velg så mange målgrupper du ønsker, enten ved å bruke «Søk etter listenavn» eller ved å klikke på dobbeltpilen » til høyre for hver målgruppe. Deretter kan du se målgruppen din i «Valgte målgrupper»-kolonnen.
  9. Klikk på Lagre. Målgruppene du har valgt, vises deretter i «Ekskluderte målgrupper»-tabellen.

Fremgangsmåten videre