Lägga till målgruppsinriktning i en annonsgrupp eller kampanj

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Du kan visa dina annonser för specifika målgruppssegment baserat på deras egenskaper, intressen och vanor, vad de aktivt söker information om och hur de har interagerat med ditt företag. Följ bara de här detaljerade anvisningarna om hur du lägger till målgruppssegment som dessa (och andra) i dina annonsgrupper.

Möjligheten att visa dina annonser för personer med särskilda intressen kan hjälpa dig att nå rätt kunder. I Google Ads kan du göra detta genom att lägga till målgruppssegment i annonsgrupper.

I denna artikel beskriver vi hur du lägger till målgruppssegment i din annonsgrupp eller kampanj och kopierar målgruppssegment från en annonsgrupp till en annan. Tänk på att du inte kan använda målgruppsinriktning i alla kampanjtyper.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till målgruppsinriktning i en kampanj eller annonsgrupp

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Klicka på Redigera målgruppssegment i modulen Målgruppssegment.
  5. Klicka på Annonsgrupp och välj en kampanj och annonsgrupp i listan som visas. Du kan även söka efter den kampanj eller annonsgrupp som du vill uppdatera.
  6. Välj de målgruppssegment som du vill att kampanjen ska nå. Läs mer om vilka typer av målgruppssegment som är tillgängliga för respektive kampanjtyp
  7. Markera kryssrutan bredvid segmentet du vill lägga till. De läggs då till i inriktningen.
  8. Klicka på Spara.

Målgruppssökning och målgruppsförslag

Med Målgruppssökning kan du snabbt hitta lämpliga målgrupper i alla segment utan att behöva ange särskilda kategorier. Målgruppssökning kan användas med alla kampanjer som har stöd för målgruppsinriktning eller observation. Med hjälp av Målgruppssökning kan du hitta ytterligare målgruppssegment som är relaterade till dina söktermer. Du kan se målgruppssegmenten du har valt i fältet nedanför Målgruppssökning.

Målgruppsförslag kan hjälpa dig att välja rätt målgruppssegment för din produkt eller ditt varumärke och förbättra räckvidden genom att hitta segment på din målmarknad. Förslagen visas på fliken Sök. De kan till exempel baseras på de målgrupper du har valt, din webbplats, dina sökkampanjer och andra annonsörer som du. Förslagen bygger på stora mängder samlad annonsdata, vilket kan hjälpa dig att nå de målgruppssegment som är mest relevanta för dina annonser och eventuellt hitta nya.