Legg til publikumsmålretting i annonsegrupper eller kampanjer

Du kan vise annonsene dine for bestemte målgrupper basert på hvem de er, vanene og interessene de har, det de aktivt søker etter, og hvordan de har kommunisert med bedriften din. Følg de trinnvise instruksjonene nedenfor hvis du ønsker å legge til slike målgrupper (og andre) i annonsegruppene dine.

Det er enklere å nå ut til de rette kundene når du målretter annonsene dine på nettet mot brukere med bestemte interesser. I Google Ads kan du gjøre dette ved å legge til målgrupper i annonsegruppene dine.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan legge til målgrupper i kampanjer eller annonsegrupper og kopiere målgrupper fra én annonsegruppe til en annen. Vær oppmerksom på at publikumsmålretting ikke er tilgjengelig med alle kampanjetyper.

Før du begynner

I den forrige utgaven av AdWords ble publikumsmålretting vist under «Interesser og remarketing»-delen på «Displaynettverket»-fanen hvis du brukte kampanjer i Displaynettverket, og på «Målgrupper»-fanen hvis du brukte kampanjer i Søkenettverket. I den nye utgaven av Google Ads vises Målgrupper-målrettingen i sidemenyen. Hvis du bruker videokampanjer, kan du lese om hvordan du legger til målretting i videokampanjer.

Hvis du bruker bannerkampanjer, kan du bidra til en enhetlig annonseopplevelse ved å tilpasse den nylig tilordnede publikumsmålrettingen til det eksisterende markedsføringsinnholdet ditt.

Veiledning

Legg til publikumsmålretting i kampanjer eller annonsegrupper

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper på sidemenyen.
  3. Klikk på plussknappen .
  4. Klikk på «Velg en annonsegruppe», og velg så en kampanje og en annonsegruppe i listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  5. Velg de ulike målgruppetypene du vil nå ut til med kampanjen din.
    • For søkekampanjer:
      • Remarketing: Dette er folk som har hatt kontakt med bedriften din tidligere.
    • For bannerkampanjer:
      • Interesse: Grupper med personer basert på livsstilen, kjøpevanene og de langsiktige interessene de har.
      • Intensjon: Folk som aktivt søker etter produkter og tjenester.
      • Remarketing: Dette er folk som har hatt kontakt med bedriften din tidligere.
    • For videokampanjer
      • Interesse: Grupper med personer basert på livsstilen, kjøpevanene og de langsiktige interessene de har.
      • Intensjon og livsbegivenheter: Folk som aktivt søker etter produkter eller endrer kjøpsatferd og merkevarepreferanser ved viktige livsbegivenheter som flytting, uteksaminering eller giftermål.
      • Remarketing: Dette er folk som har hatt kontakt med bedriften din tidligere.
      • Detaljert demografisk informasjon: Grupper av personer som deler felles egenskaper, som studenter, huseiere eller nye foreldre.
  6. Merk av ved siden av målgruppene du ønsker å legge til. Slik blir de lagt til i målrettingen din.
  7. Klikk på Lagre.

Målgruppesøk

Med «Målgruppesøk» finner du raskt ulike typer målgrupper uten å måtte angi bestemte kategorier. Målgruppesøk er tilgjengelig for alle kampanjer med støtte for publikumsmålretting eller observasjon. Med denne funksjonen kan du finne andre målgrupper i tillegg til dem som er relatert til søkeordene dine. I feltet nedenfor «Målgruppesøk» kan du se målgruppene du nylig har valgt.

Målgruppeforslag

Ved hjelp av «Målgruppeforslag» kan du velge riktig målgruppe for produktet ditt eller merkevaren din. I tillegg kan du øke rekkevidden ved å avdekke flere målgrupper i markedet ditt. Du finner disse målgruppeforslagene under «Forslag»-fanen. Forslagene du får, kan for eksempel være basert på målgruppene du har valgt, nettstedet ditt, søkekampanjene dine samt informasjon om lignende annonsører. Ved hjelp av slike forslag, som bygger på store mengder samlede annonseringsdata, kan du nå ut til den optimale målgruppen for annonsene dine og oppdage nye målgrupper.

Linker til beslektet innhold