Legg til publikumsmålretting i kampanjer eller annonsegrupper

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Du kan vise annonsene dine til folk som er samlet i målgrupper basert på hvem de er, vanene og interessene de har, det de aktivt søker etter, og hvordan de har hatt interaksjoner med bedriften din. Du kan ganske enkelt følge denne trinnvise veiledningen for å legge til målgrupper som disse (og andre) i annonsegruppene dine.

Det er enklere å nå ut til de rette kundene hvis du målretter nettannonser mot brukere med bestemte interesser. I Google Ads kan du gjøre dette ved å legge til målgrupper i annonsegruppene dine.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan legge til målgruppesegmenter i kampanjer eller annonsegrupper og kopiere målgruppesegmenter fra én annonsegruppe over i en annen. Vær oppmerksom på at publikumsmålretting ikke kan benyttes i alle kampanjetyper.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Legg til målretting i kampanjer eller annonsegrupper

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Rediger målgruppesegmenter i «Målgruppesegmenter»-modulen.
  5. Klikk på Annonsegruppe, og velg så en kampanje og annonsegruppe i listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  6. Velg de målgruppene du vil nå ut til med kampanjen. Finn ut hvilke typer målgruppesegmenter du kan bruke i de enkelte kampanjetypene
  7. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av segmentet du vil legge til. Med dette blir segmentet lagt til i målrettingen.
  8. Klikk på Lagre.

Målgruppesøk og -forslag

Med Målgruppesøk-verktøyet kan du raskt finne målgruppen din blant alle segmentene, uten å måtte oppgi spesifikke kategorier. Du kan bruke Målgruppesøk i alle kampanjer med støtte for observasjon eller publikumsmålretting. Med dette verktøyet kan du finne flere målgrupper som også er relatert til søketermene dine. Du kan finne de målgruppesegmentene du nylig har valgt, i feltet under «Målgruppesøk».

Med utgangspunkt i forslag til målgrupper kan du velge det rette målgruppesegmentet for produktet ditt eller merkevaren din og oppnå større rekkevidde ved å identifisere nye segmenter i markedet du retter deg mot. Du kan finne disse forslagene på «Søk»-fanen. Forslagene du får, kan for eksempel være basert på målgruppene du har valgt, nettstedet ditt, søkekampanjene du kjører, samt informasjon om lignende annonsører. Forslagene er tuftet på store mengder aggregerte annonseringsdata du kan bruke for å nå ut til de ideelle målgruppesegmentene for annonsene dine og potensielt finne nye segmenter.

Linker til relatert innhold