Legg til publikumsmålretting i kampanjer eller annonsegrupper

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimalisering og administrering av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Vi har nå samlet all rapportering om målgrupper, ekskluderinger og demografisk informasjon på ett og samme sted: Målgrupper-fanen i sidenavigeringsmenyen på venstre side. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi «målgruppetyper» (omfatter lignende og egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» omtales som «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper

Du kan vise annonsene dine til folk som er samlet i målgrupper basert på hvem de er, vanene og interessene de har, det de aktivt søker etter, og hvordan de har hatt interaksjoner med bedriften din. Du kan ganske enkelt følge denne trinnvise veiledningen for å legge til målgrupper som disse (og andre) i annonsegruppene dine.

Det er enklere å nå ut til de rette kundene hvis du målretter nettannonser mot brukere med bestemte interesser. I Google Ads kan du gjøre dette ved å legge til målgrupper i annonsegruppene dine.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan legge til målgrupper i kampanjer eller annonsegrupper og kopiere målgrupper fra én annonsegruppe over i en annen. Vær oppmerksom på at publikumsmålretting ikke kan benyttes i alle kampanjetyper.

Veiledning

Legg til publikumsmålretting i kampanjer eller annonsegrupper

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper i sidemenyen.
  3. Klikk på Rediger målgruppesegmenter i Målgruppesegmenter-modulen.
  4. Klikk på Velg en annonsegruppe, og velg så en kampanje og annonsegruppe i listen som vises. Du kan også søke etter kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  5. Velg de målgruppene du vil nå ut til med kampanjen.
    • I søkekampanjer
      • Dataene dine: folk som tidligere har hatt interaksjoner med bedriften din.
    • I bannerkampanjer
      • Interesse: folk gruppert sammen med utgangspunkt i livsstilen, kjøpevanene og de langsiktige interessene de har.
      • Intensjon: personer som aktivt søker etter produkter og tjenester.
      • Dataene dine: folk som tidligere har hatt interaksjoner med bedriften din.
    • I videokampanjer
      • Interesse: folk gruppert sammen med utgangspunkt i livsstilen, kjøpevanene og de langsiktige interessene de har.
      • Intensjon og livsbegivenheter: folk som aktivt søker etter produkter eller endrer kjøpsatferd og merkevarepreferanser ved viktige livsbegivenheter som flytting, giftermål eller uteksaminering.
      • Dataene dine: folk som tidligere har hatt interaksjoner med bedriften din.
      • Detaljert demografisk informasjon: grupper av personer som deler felles egenskaper, for eksempel huseiere, studenter eller nye foreldre.
    • I hotellkampanjer
      • Dataene dine: folk som tidligere har hatt interaksjoner med bedriften din (besøkende på nettstedet, appbrukere og folk oppført i lignende segmenter, egendefinerte kombinasjonssegmenter og kundelister).
  6. Merk av ved siden av segmentet du vil legge til. Med dette blir segmentet lagt til i målrettingen.
  7. Klikk på Lagre.

Målgruppesøk og -forslag

Med Målgruppesøk-verktøyet kan du raskt finne målgruppen din blant alle segmentene, uten å måtte oppgi spesifikke kategorier. Du kan bruke Målgruppesøk i alle kampanjer med støtte for observasjon eller publikumsmålretting. Med dette verktøyet kan du finne flere målgrupper som også er relatert til søketermene dine. Du kan se de målgruppene du nylig har valgt, i feltet under Målgruppesøk.

Med utgangspunkt i forslag til målgrupper kan du velge den rette målgruppen for produktet ditt eller merkevaren din og oppnå større rekkevidde ved å identifisere nye målgrupper i markedet du retter deg mot. Du kan se disse forslagene på Søk-fanen. Forslagene du får, kan for eksempel være basert på målgruppene du har valgt, nettstedet ditt, søkekampanjene du kjører, samt informasjon om lignende annonsører. Forslagene er tuftet på store mengder aggregerte annonseringsdata du kan bruke for å nå ut til de ideelle målgruppesegmentene for annonsene dine og potensielt finne nye segmenter.