Om modifierare av breda matchningar

Modifierare av breda matchningar ger mer kontroll än breda matchningar och gör att annonser endast visas för sökningar som innehåller de ord du har markerat med ett plustecken, till exempel +röda +skor, eller likartade varianter av orden med plustecken. Fler ord kan förekomma före, efter eller mellan sökorden. Till exempel kan +röda +skor matcha sökfrågan ”röda skor för män”, men inte ”blå skor” eller ”röda kängor”. Det här gör sökningar på dina annonser mer relevanta och förbättrar därmed klick- och konverteringsfrekvensen.

I den här artikeln beskrivs vad modifierare av breda matchningar är, och hur de kan bidra till att dina annonser når mer relevanta kunder.

Modifierare av breda matchningar

I Google Ads används som standard bred matchning för att rikta in på sökningar som innehåller en kombination av de ord som ingår i din sökordsterm och även sökningar som innehåller synonymer eller andra varianter av dessa ord (t.ex. relaterade sökningar). Även om ett sökord med bred matchning som stickade tröjor kan skicka en stor mängd relevant klicktrafik till din webbplats kan du få fler sökningar än vad du hade tänkt dig från början.

Modifierare av breda matchningar gör att dina annonser bara visas när någon gör en sökning som innehåller ord du har markerat med ett plustecken, till exempel +lätt +installation +trägolv eller närliggande varianter av orden med plustecken. Likartade varianter för modifierare av breda matchningar är bland annat felstavningar, singular- och pluralformer, förkortningar, akronymer och avledningar (som ”golv” och ”golva”). Synonymer (som ”rask” och ”snabb”) och relaterade sökningar (som ”linoleum” och ”laminat”) betraktas inte som likartade varianter för modifierare av breda matchningar.

Hur modifierare av breda matchningar påverkar trafik och klick

Modifierare gör brett matchade sökord mer specifika och därmed mer begränsade i sin räckvidd. En modifierare av breda matchningar kan således både göra sökorden mer relevanta och därmed leda till en trafikminskning.

Bästa metoderna

Testa nedanstående metoder om du vill ha fler relevanta klick.

• Behåll dina befintliga brett matchade sökord aktiva (i stället för att redigera eller ta bort dem).
  • Om du huvudsakligen använder brett matchade sökord kan du justera dina bud när du lägger till mer relevanta modifierare av breda matchningar. Ett högre bud för kostnad per klick (CPC) kan öka klickvolymen och konverteringarna.
  • Om du huvudsakligen använder exakt matchning och frasmatchning och lägger till modifierare av breda matchningar kan du nå fler kunder samtidigt som du har kontroll över vilka söktermer som matchar dina sökord.
  • Eftersom modifierare av breda matchningar redan omfattar sökningar med likartade varianter av ord med plustecken behöver du inte utöka med fler varianter som +röd +sko och +röda +skor.