Tietoja laajan vastaavuuden tarkentimista

Laajan vastaavuuden tarkentimen avulla voit vaikuttaa mainostesi näkymiseen enemmän kuin pelkän laajan vastaavuuden avulla. Tätä vaihtoehtoa käytettäessä mainoksesi näkyvät vain sellaisilla hauilla, jotka sisältävät plusmerkillä merkitsemäsi sanat (esim. +punaiset +kengät) tai niiden läheisiä muunnelmia.

Laajan vastaavuuden tarkentimella merkitsemäsi sanat voivat vastata mitä tahansa haun osaa. Sanojen edellä, jäljessä tai välissä voi olla myös muita sanoja. Jos käytät esimerkiksi tarkennettuja laajan vastaavuuden avainsanoja +punaiset +kengät, mainoksia voidaan näyttää hakulausekkeen "punaiset miesten kengät" yhteydessä mutta ei hakulausekkeiden "siniset kengät" tai "punaiset saappaat" yhteydessä. Tarkkuuden lisääminen voi parantaa hakujen osuvuutta, klikkausprosenttia (CTR) ja konversioprosenttia.

Mainoksesi voidaan näyttää myös, jos haussa käytetään tarkentimella merkittyjen sanojen läheisiä muunnelmia tai niiden yhdistelmää yksittäisessä avainsanassa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä laajan vastaavuuden tarkentimet ovat ja miten voit tavoittaa niiden avulla enemmän potentiaalisia asiakkaita.

Näin ne toimivat

Google Adsissa käytetään oletuksena laajaa vastaavuutta. Siinä mainokset kohdistetaan hakuihin, joissa käytetään avainsanaasi sisältyvien sanojen mitä tahansa yhdistelmää, sanojen läheisiä muunnelmia tai sanojen yhdistelmää yhdessä avainsanassa.

Jo pelkkä laajan vastaavuuden avainsana, kuten "auton renkaat", voi tuoda sivustollesi paljon osuvaa klikkausliikennettä, mutta laajan vastaavuuden tarkentimien avulla voit tavoittaa vielä enemmän osuvia hakuja.

Laajan vastaavuuden tarkentimilla voit varmistaa, että mainoksiasi näytetään ainoastaan silloin, kun käyttäjän haku sisältää plusmerkillä merkitsemäsi sanat, kuten +nopea +parkettilattian +asennus, tai kyseisten termien läheisiä muunnelmia. Läheisiä muunnelmia ovat esimerkiksi kirjoitusvirheitä sisältävät sanat, yksikkö- ja monikkomuodot, lyhenteet ja akronyymit, johdosmuunnelmat (kuten laatta ja laatoittaa), synonyymit ja parafraasit sekä avainsanatermien muunnelmat, jotka tarkoittavat samaa.

Laajan vastaavuuden tarkentimia sisältävä avainsana voi käynnistää mainoksen myös silloin, kun yksittäisten termien läheiset muunnelmat on yhdistetty yhteen avainsanaan.

Esimerkiksi +palkataan +diesel +mekaanikko voi vastata hakua "diesel mekaanikko osa-aikatyö". Haku on hyvin samankaltainen kuin koko avainsana "palkataan diesel mekaanikko", vaikka "palkataan" ja "osa-aikatyö" eivät olekaan synonyymejä. Mainosta ei näytettäisi, jos haussa käytettäisiin vain termiä "osa-aikatyö". Lue lisää läheisistä muunnelmista.

Huom. Tarkenninta voi käyttää vain laajan vastaavuustyypin kanssa. Tarkalle vastaavuudelle ja lausekevastaavuudelle ei ole olemassa samankaltaista tarkenninta.

Esimerkkejä

Laajan vastaavuuden tarkentimen avainsana Mainokset voivat näkyä näillä hauilla Mainokset eivät näy näillä hauilla
+miesten +kengät kengät miehille alennus
miesten tyylikkäät jalkineet
kengät miehille
miesten sukat ja kengät
miesten sukat
lasten lenkkarit
+nurmikon +leikkaus +palvelu nurmikon leikkauspalvelu
nurmikon leikkaus ja rajaus palvelu
ruohon leikkuu ja puutarha palvelut
ruohon leikkuu palvelut hinta
nurmikon ilmaus palvelu
puutarhanhoitopalvelut
+aruba +loma all inclusive matkat aruba
loma ideat aruba
aruba risteilyt

Laajan vastaavuuden tarkentimien vaikutus liikenteeseen ja klikkauksiin

Tarkennus lisää laajan vastaavuuden avainsanojen tarkkuutta ja vähentää samalla niiden kattavuutta. Laajan vastaavuuden takennusten käytön myötä odotetun liikenteen määrä voi pienentyä, mutta avainsanojen osuvuus on entistä parempi.

Parhaat käytännöt

Suosittelemme seuraavaa:

• Pidä laajan vastaavuuden avainsanat aktiivisina (niiden muokkaamisen tai poistamisen sijaan).
  • Jos käytät ensisijaisesti laajan vastaavuuden avainsanoja, muokkaa tarvittaessa hintatarjouksia, kun lisäät osuvia muokattuja laajan vastaavuuden avainsanoja. Korkeamman klikkauskohtaisen hintatarjouksen (CPC) avulla voit saada enemmän klikkauksia ja konversioita.
  • Tarkennetut laajan vastaavuuden avainsanat sisältävät jo haut, jotka ovat läheisiä muunnelmia plusmerkillä merkityistä termeistäsi. Sinun ei siis tarvitse lisätä useita muunnelmia, kuten +punainen +kenkä, +punaiset +kengät ja +kenkä +punainen.
  • Lisää plusmerkki vain niihin termeihin, jotka ovat osuvia tuotteesi kannalta. Voit jättää pois esimerkiksi prepositiot, konjunktiot ja artikkelit ja kirjoittaa sanat perusmuodossa. Käytä avainsanana esimerkiksi +ravintolat +jyväskylä sen sijaan, että kirjoittaisit +ravintolat +jyväskylässä.