Om modifikatorer til bredt match

Med muligheden Modifikator til bredt match, der giver mere kontrol end bred matchning, vises annoncer kun ved søgninger, der indeholder de ord, som du har markeret med et plustegn, såsom +rød +sko, eller relevante variationer af dem. Flere ord kan vises før, efter eller mellem termerne. Den modificerede bredt matchende version af søgeordene +røde +sko kan f.eks. matche en søgeforespørgsel for "røde sko til mænd", men ikke for "blå sko" eller "røde vandrestøvler". Dette kan øge relevansen af søgninger for dine annoncer og dermed forbedre din klikrate (CTR, click-through rate) og konverteringsrate.

I denne artikel forklarer vi, hvad modifikatorer til bredt match er, og hvordan de kan medvirke til, at dine annoncer når ud til flere relevante kunder.

Hvad er modifikatorer til bredt match?

Som standard benytter Google Ads muligheden bredt match for at målrette søgninger, der indeholder en kombination af de ord, der indeholder din søgeterm samt søgninger, der indeholder synonymer eller andre varianter af disse ord (f.eks. relaterede søgninger). Så selvom et bredt matchende søgeord, f.eks. indendørs tennissko, muligvis sender en del relevant kliktrafik til dit website, når du muligvis også ud til andre søgninger end dem, som du oprindelig havde regnet med.

Modifikatorer til bredt match sikrer, at dine annoncer kun vises, når en persons søgning indeholder de ord, du har markeret med et plustegn, såsom +nem montering af +hårdt +gulv eller relevante varianter af dem. Blandt relevante varianter af modifikatorer til bredt match kan nævnes stavefejl, entals- og flertalsformer, forkortelser og akronymer samt ordstammevarianter (f.eks. "gulv" og "gulvbelægning"). Synonymer (såsom "nem" og "let") og relaterede søgninger (såsom "fliser" og "laminat") betragtes ikke som relevante varianter af modifikatorer til bredt match.

Sådan påvirker modifikatorer til bredt match trafik og klik

Modifikatorer føjer mere præcision til dine søgeord til fleksibel søgning, og dermed indsnævrer de deres rækkevidde. Så samtidig med at brugen af en modifikator til bredt match kan øge relevansen af dine søgeord, kan det omvendt også reducere den forventede mængde trafik.

Optimale løsninger

Du kan prøve at gøre følgende for at få ekstra relevante klik:

• Lad dine eksisterende bredt matchende søgeord være aktive (i stedet for at ændre eller fjerne dem).
  • Hvis du i overvejende grad har benyttet søgeord med bredt match, skulle du overveje at justere dine bud, når du tilføjer flere relevante modificerede bredt matchende søgeord. En højere budpris pr. klik (CPC, cost per click) kan øge din klikvolumen og antallet af konverteringer.
  • Hvis du i overvejende grad har benyttet eksakte søgeord og sætningsmatch kan tilføjelsen af modificerede bredt matchende søgeord give dig mulighed for at nå ud til flere kunder og stadig bevare kontrollen over, hvilke søgetermer der matcher dine søgeord.
  • Idet modificerede bredt matchende søgeord allerede indfanger søgninger, der er tætte variationer af dine termer med plustegn, er der ikke behov for at opbygge flere variationer som +rød +sko og +røde +sko.