Merk nettstedet ditt for remarketing

Du kan vise annonser til personer som har besøkt nettstedet ditt, ved å legge til den globale nettstedstaggen og hendelseskodebiten for remarketing på nettstedet ditt. Den globale nettstedstaggen er et bibliotek over nettagger som brukes til måling av Googles nettsteder, konverteringssporing og produkter for remarketing. Via taggen, som er en kodebit, blir besøkende på nettstedet ditt lagt til i remarketinglister. På denne måten kan du målrette annonsene dine mot disse personene.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan konfigurere remarketing, hvor du kan finne kodebiter for remarketing, og hvordan du kan merke nettstedet ditt for remarketing. Du kan – om ønskelig – hoppe rett til disse delene:

Du kan også finne ut hvordan du merker nettstedet ditt for dynamisk remarketing.

Før du begynner

• Du må være kjent med koden på nettstedet ditt. I motsatt fall bør du vurdere å samarbeide med en nettutvikler eller noen med teknisk bakgrunn.
  • Remarketinglistene dine må inneholde et minimum av antall besøkende for at annonsene dine skal kunne vises.
  • Når du har merket nettstedet ditt, blir besøkende automatisk lagt til i remarketinglistene dine basert på reglene du har angitt.
Google Ads tillater ikke at det implementeres tagger på sider knyttet til tilbud som ikke er i tråd med retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene for personlig tilpasset annonsering.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Bruk av AdWords-taggen

Konfigurering av remarketing for første gang

1. Logg på AdWords.
  2. Klikk på fanen Kampanje.
  3. Klikk på Delt bibliotek på menyen til venstre.
  4. Klikk på Målgrupper.
  5. Klikk på Konfigurer remarketing.
    1. Gjør følgende hvis en utvikler administrerer nettstedet ditt:

1. Klikk på Se AdWords-tag for nettsteder.
      2. Velg og kopiér koden for remarketing-taggen. Denne taggen fungerer både på mobilnettsteder og nettsteder beregnet for stasjonære datamaskiner.
      3. Plassér koden nederst på alle sidene på nettstedet ditt, før den avsluttende </body>-taggen. Hvis du bruker en felles fil som bunntekst på nettstedet ditt, kan du plassere kodebiten der i stedet for å legge den inn på hver eneste side på nettstedet.
      4. Lagre og publiser sidene.
      5. Kontrollér om du har implementert taggen på riktig måte, via Google Tag-assistent. Dette er en Chrome-utvidelse du kan bruke for å kontrollere Google-kodebiter og korrigere feil (bare tilgjengelig på engelsk).
    2. Gjør følgende hvis du selv administrerer nettstedet ditt:

1. Klikk på Se AdWords-tag for nettsteder.
      2. Velg og kopiér koden for remarketing-taggen. Denne taggen fungerer både på mobilnettsteder og nettsteder beregnet for stasjonære datamaskiner.
      3. Plassér koden nederst på alle sidene på nettstedet ditt, før den avsluttende </body>-taggen. Hvis du bruker en felles fil som bunntekst på nettstedet ditt, kan du plassere kodebiten der i stedet for å legge den inn på hver eneste side på nettstedet.
      4. Lagre og publiser sidene.
      5. Kontrollér om du har implementert taggen på riktig måte, via Google Tag-assistent. Dette er en Chrome-utvidelse du kan bruke for å kontrollere Google-kodebiter og korrigere feil (bare tilgjengelig på engelsk).
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Klikk på Tilbake til målgrupper.

I løpet av noen dager starter innsamlingen av informasjonskapslene til besøkende på nettstedet ditt via taggen, og «Alle besøkende»-listen din fylles ut. Hvis dette ikke skjer, merker du av i «Remarketing-tag»-valideringsfeltet i det ene hjørnet av skjermen.

8. Klikk på Detaljer om taggen.
  9. Klikk på Konfigurasjon.
    1. Gjør følgende hvis en utvikler administrerer nettstedet ditt:

1. Merk av for Send AdWords-taggen og instruksjoner på e-post.
      2. Skriv inn utviklerens e-postadresse.
      3. Klikk på Send e-post.
      4. Klikk på Ferdig.
    2. Gjør følgende hvis du selv administrerer nettstedet ditt:

Merk: Du kan få Google Ads-taggen tilsendt på e-post ved å følge fremgangsmåten i det forrige punktet i punktlisten, eller du kan kopiere remarketing-taggen og implementere den på nettstedet ditt ved å følge fremgangsmåten nedenfor.
      1. Klikk på Se AdWords-tag for nettsteder.
      2. Velg og kopiér koden for remarketing-taggen. Denne taggen fungerer både på mobilnettsteder og nettsteder beregnet for stasjonære datamaskiner.
      3. Klikk på Ferdig.
      4. Plassér koden nederst på alle sidene på nettstedet ditt, før den avsluttende </body>-taggen. Hvis du bruker en felles fil som bunntekst på nettstedet ditt, kan du plassere kodebiten der i stedet for å legge den inn på hver eneste side på nettstedet.
      5. Lagre og publiser sidene.
      6. Kontrollér om du har implementert taggen på riktig måte, via Google Tag-assistent. Dette er en Chrome-utvidelse du kan bruke for å kontrollere Google-kodebiter og korrigere feil (bare tilgjengelig på engelsk).

Etter at du har lagt inn taggen på nettstedet ditt, kan du lage remarketinglister for nettsidene dine. Hvis du ikke får lagt til taggen på nettstedet i sin helhet, kan du legge den til på bestemte deler av nettstedet og så opprette lister for disse ulike delene.

Se remarketing-taggen etter konfigureringen
  1. Logg på AdWords.
  2. Klikk på Delt bibliotek.
    Shared library
  3. Klikk på Se under «Målgrupper».
  4. Finn frem til «Remarketing-tag»-feltet øverst til høyre.
  5. Klikk på Detaljer om taggen.
  6. Klikk på Konfigurasjon.
  7. Klikk på Se AdWords-tag for nettsteder.
  8. Velg og kopiér koden for remarketing-taggen. Denne taggen fungerer både på mobilnettsteder og nettsteder beregnet for stasjonære datamaskiner.
  9. Plassér koden nederst på alle sidene på nettstedet ditt, før den avsluttende </body>-taggen. Hvis du bruker en felles fil som bunntekst på nettstedet ditt, kan du plassere kodebiten der i stedet for å legge den inn på hver eneste side på nettstedet.
  10. Lagre og publiser sidene.
  11. Sjekk at du har implementert taggen på riktig måte, ved hjelp av Google Tag-assistent (bare tilgjengelig på engelsk). Med denne Chrome-utvidelsen kan du kontrollere Google-kodebiter og løse problemer.

Etter at du har lagt inn taggen på nettstedet ditt, kan du lage remarketinglister for nettsidene dine. Hvis du ikke får lagt til taggen på nettstedet i sin helhet, kan du legge den til på bestemte deler av nettstedet og så opprette lister for disse ulike delene.

Med Google Analytics-taggen

Følgende betingelser må være oppfylt for at du skal kunne bruke Google Analytics-taggen i stedet for AdWords-remarketing-taggen:

• Google Analytics-taggen er implementert på nettstedet ditt.
  • AdWords- og Google Analytics-kontoene dine er knyttet sammen (for å kunne knytte kontoene sammen, må du ha administratortilgang til AdWords-kontoen og redigeringstilgang til Google Analytics-kontoen).
  • Remarketing- og annonseringsfunksjonalitet er aktivert i Google Analytics.

Du finner en detaljert veiledning i Slå på remarketing og funksjonene for annonseringsrapportering i Google Analytics.

Slå av innsamlingen av remarketingdata

Du kan velge å slå av innsamlingen av remarketingdata for brukere som ikke ønsker å se personlig tilpassede annonser, ved å bruke parameteren allow_ad_personalization_signals. Med denne parameteren kan du slå av bruken av dataene for personlig tilpassede annonser, og standardverdien for parameteren blir satt til sann. Når du setter verdien for parameteren til usann, blir bruken av dataene for personlig tilpassede annonser slått av. Du kan ikke slå av konverteringssporing med denne parameteren.
Finn ut hvordan du endrer den globale nettstedstaggen for å slå av innsamlingen av remarketingdata for bestemte brukere.

Avanserte alternativer

Slå av innsamlingen av remarketingdata

Du kan velge å slå av innsamlingen av remarketingdata for brukere som ikke ønsker å se personlig tilpassede annonser, ved å bruke parameteren allow_ad_personalization_signals. Med denne parameteren kan du slå av bruken av dataene for personlig tilpassede annonser, og standardverdien for parameteren blir satt til sann. Når du setter verdien for parameteren til usann, blir bruken av dataene for personlig tilpassede annonser slått av. Du kan ikke slå av konverteringssporing med denne parameteren.
Finn ut hvordan du endrer den globale nettstedstaggen for å slå av innsamlingen av remarketingdata for bestemte brukere.

Annonsørtilknytning over flere enheter

Med annonsørtilknytning over flere enheter kan du bruke dine egne brukerdata for å vise annonser for brukere som har besøkt nettstedet ditt eller appen din på ulike enheter eller via ulike nettlesere. Finn ut mer om annonsørtilknytning over flere enheter med parametere for bruker-ID. Hvis du skal konfigurere annonsørtilknytning over flere enheter, må du overholde retningslinjene for annonsørtilknytning over flere enheter.

Deaktiver angivelse av informasjonskapsler fra førstetilbydere

For å sikre at Google Ads kan måle alle konverteringene dine, angir remarketing-taggen nye informasjonskapsler på domenet ditt, uansett hvilken nettleser som benyttes på nettstedet ditt. I informasjonskapslene lagres informasjon om annonseklikket som førte de besøkende til nettstedet.

Hvis du ikke ønsker at remarketing-taggen skal angi informasjonskapsler fra førstetilbydere på domenet til nettstedet ditt, legger du til linjen nedenfor i tag-konfigurasjonen før du laster inn skript-taggen:

var google_conversion_linker = false;

Hvis du bruker conversion_async.js, legger du til den fremhevede delen nedenfor i google_trackConversion-kallet:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Vi anbefaler at du ikke gjør dette, da det fører til mindre nøyaktig konverteringsmåling.