Merk nettstedet ditt for remarketing

Du kan vise annonser til personer som har besøkt nettstedet ditt, ved å legge til den globale nettstedstaggen og hendelseskodebiten for remarketing på nettstedet ditt. Den globale nettstedstaggen er et bibliotek over nettagger som brukes til måling av Googles nettsteder, konverteringssporing og produkter for remarketing. Via taggen, som er en kodebit, blir besøkende på nettstedet ditt lagt til i remarketinglister. På denne måten kan du målrette annonsene dine mot disse personene.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan konfigurere remarketing, hvor du kan finne kodebiter for remarketing, og hvordan du kan merke nettstedet ditt for remarketing. Du kan – om ønskelig – hoppe rett til disse delene:

Du kan også finne ut hvordan du merker nettstedet ditt for dynamisk remarketing.

Før du begynner

• Du må være kjent med koden på nettstedet ditt. I motsatt fall bør du vurdere å samarbeide med en nettutvikler eller noen med teknisk bakgrunn.
  • Remarketinglistene dine må inneholde et minimum av antall besøkende for at annonsene dine skal kunne vises.
  • Når du har merket nettstedet ditt, blir besøkende automatisk lagt til i remarketinglistene dine basert på reglene du har angitt.
Google Ads tillater ikke at det implementeres tagger på sider knyttet til tilbud som ikke er i tråd med retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene for personlig tilpasset annonsering.

Veiledning

Konfigurering av remarketing for første gang med Google Ads-taggen

For å konfigurere remarketing for et nettsted for aller første gang i den nye utgaven av Google Ads må du legge til en kodebit på nettstedet ditt: den globale nettstedstaggen og en valgfri hendelseskodebit.

Når du har installert den globale nettstedstaggen, registrerer den informasjon om sidene som er sett av besøkende på nettstedet ditt. Denne informasjonen inkluderer sidens nettadresse og tittel, og brukes til å opprette remarketinglister. Hendelseskodebiten kan brukes til å sende bestemte data til Google Ads om besøkende på nettstedet ditt og handlingene de foretar seg på nettstedet ditt, for eksempel å se på et produkt, fullføre kjøp, fylle ut elektroniske skjemaer og registrere seg. Dataene som sendes til hendelseskodebiten, kan også brukes til å opprette remarketinglister.

Du må installere den globale nettstedstaggen på alle sidene på nettstedet ditt, men du trenger bare én global nettstedstag for hver Google Ads-konto. Hendelseskodebiten kan brukes til å måle flere handlinger som skal regnes som remarketinghendelser. Installer denne kodebiten på nettsidene du vil måle, der hendelsen inntreffer. Som eksempler på slike hendelser kan vi nevne tilfeller der en kunde kjøper noe i en nettbutikk eller søker etter flybilletter hos et reisebyrå på nettet. Finn ut mer om hendelsesparametere for ulike bedriftstyper

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du får samtykke til slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.

Opprett eller rediger den globale nettstedstaggen og hendelseskodebiten din for remarketing

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre, og klikk så på Målgruppestyring i delen merket Delt bibliotek.
  3. Klikk på Målgruppekilder til venstre. Da åpnes en gruppe med kilder du kan bruke for å opprette remarketinglister.
  4. Klikk på KONFIGURER TAGGEN i kortet for Google Ads-taggen.
    • Hvis du allerede har konfigurert en tag, kan du velge Endre kilden via prikkeikonet 3 dot icon øverst til høyre på kortet for Google Ads-taggen. Hvis du bare får koden, går du rett til trinn 6.
  5. Velg om taggen skal samle inn standarddata eller bestemte attributter/parametere.
    • Du kan velge å ta med parameteren for bruker-ID i taggen. Hvis du tar med bruker-ID-parameteren, kan du sende en bruker-ID til taggen for hver besøkende på nettstedet, slik at du får tilgang til funksjoner som tilknytning over flere enheter.
    • Hvis du velger bestemte attributter eller parametere, kan du velge den bedriftstypen som passer best med tanke på produktene og tjenestene du tilbyr.
  6. Klikk på OPPRETT OG FORTSETT.
    • Denne knappen har teksten LAGRE OG FORTSETT hvis taggen eksisterer allerede.
  7. Når installeringsskjermbildet vises, er den globale nettstedstaggen og hendelseskodebiten din klare til bruk. Du kan kopiere koden, bruke Tag Manager, laste ned taggen, eller sende taggen på e-post til en nettredaktør.
    • For å legge til remarketing på nettstedet ditt, kopiér koden og lim den inn mellom <head></ head>-taggene på nettstedet.
      Advarsel: Hendelseskodebiten må ikke kopieres og limes inn uten tilpasning for bruk på nettstedet ditt. Den inneholder plassholderverdier som nettredaktøren din må fylle ut dynamisk ved integrering av kodebiten på nettjeneren. Finn ut hvordan du bruker hendelsesparametere for bedriftstypen din
    • Den globale nettstedstaggen må legges til på hver side på nettstedet ditt. Hendelseskodebiten må bare legges til på de spesifikke sidene der du ønsker å spore dynamiske remarketinghendelser.
      Merk: Hvis du allerede har konfigurert den globale nettstedstaggen ved hjelp av Display & Video 360, Search Ads 360, Campaign Manager, Google Analytics eller en annen Google Ads-konto, trenger du ikke å legge den til på nettstedet ditt igjen. For at både konverteringssporing og remarketing skal fungere må du imidlertid legge til config-kommandoen (en kodebit som inneholder konverterings-ID-en din) i hver forekomst av den globale nettstedstaggen, rett ovenfor den avsluttende </script>-taggen. I følgende eksempel representerer «AW-CONVERSION_ID» konverterings-ID-en for kontoen din:

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Hvis du har implementert den globale nettstedstaggen fra andre produkter enn dem som er oppført ovenfor, må den tilpasses for å slå på måling med Google Ads. Hvis du bruker den gamle hendelseskodebiten, kan du bli bedt om å bytte til den nye hendelseskodebiten, som anbefales.

8. Klikk på FERDIG.
  9. Klikk på FERDIG en gang til på den påfølgende «Hva skjer nå»-bekreftelsesskjermen.
    • Valgfritt: Hvis du tidligere har lagt til den globale nettstedstaggen via et annet Google-produkt, for eksempel Google Analytics, må du sørge for at du legger til config-kommandoen fra Google Ads-taggen (fremhevet nedenfor) i alle forekomster av taggen. Vær oppmerksom på at «AW-123456789» bare er en eksempel-ID. Du må bytte ut denne delen av config-kommandoen med konverterings-ID-en for kontoen din i feltet for global nettstedstag.
          <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
          <script>
          window.dataLayer = window.dataLayer || [];
          function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
          gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
          </script>

Bruk av Google Analytics-taggen i stedet for Google Ads-taggen

Følgende betingelser må være oppfylt for at du skal kunne bruke Google Analytics-taggen i stedet for Google Ads-remarketing-taggen:

• Google Analytics-taggen er implementert på nettstedet ditt.
  • Google Ads- og Google Analytics-kontoene dine er knyttet sammen (for å kunne knytte kontoene sammen, må du ha administratortilgang til Google Ads-kontoen og redigeringstilgang til Google Analytics-kontoen).
  • Remarketing- og annonseringsfunksjonalitet er aktivert i Google Analytics.

Du finner en detaljert veiledning i Slå på remarketing og funksjonene for annonseringsrapportering i Google Analytics.

Slå av innsamlingen av remarketingdata

Du kan velge å slå av innsamlingen av remarketingdata for brukere som ikke ønsker å se personlig tilpassede annonser, ved å bruke parameteren allow_ad_personalization_signals. Med denne parameteren kan du slå av bruken av dataene for personlig tilpassede annonser, og standardverdien for parameteren blir satt til sann. Når du setter verdien for parameteren til usann, blir bruken av dataene for personlig tilpassede annonser slått av. Du kan ikke slå av konverteringssporing med denne parameteren.
Finn ut hvordan du endrer den globale nettstedstaggen for å slå av innsamlingen av remarketingdata for bestemte brukere.

Avanserte alternativer

Slå av innsamlingen av remarketingdata

Du kan velge å slå av innsamlingen av remarketingdata for brukere som ikke ønsker å se personlig tilpassede annonser, ved å bruke parameteren allow_ad_personalization_signals. Med denne parameteren kan du slå av bruken av dataene for personlig tilpassede annonser, og standardverdien for parameteren blir satt til sann. Når du setter verdien for parameteren til usann, blir bruken av dataene for personlig tilpassede annonser slått av. Du kan ikke slå av konverteringssporing med denne parameteren.
Finn ut hvordan du endrer den globale nettstedstaggen for å slå av innsamlingen av remarketingdata for bestemte brukere.

Annonsørtilknytning over flere enheter

Med annonsørtilknytning over flere enheter kan du bruke dine egne brukerdata for å vise annonser til brukere som har besøkt appen din eller nettstedet ditt på ulike enheter eller via ulike nettlesere. Hvis du skal konfigurere annonsørtilknytning over flere enheter, må du overholde retningslinjene for annonsørtilknytning over flere enheter.

Finn ut mer om annonsørtilknytning over flere enheter med parametere for bruker-ID.

Deaktiver angivelse av informasjonskapsler fra førstetilbydere

For å sikre at Google Ads kan måle alle konverteringene dine, angir remarketing-taggen nye informasjonskapsler på domenet ditt, uansett hvilken nettleser som benyttes på nettstedet ditt. I informasjonskapslene lagres informasjon om annonseklikket som førte de besøkende til nettstedet.

Hvis du ikke ønsker at remarketing-taggen skal angi informasjonskapsler fra førstetilbydere på domenet til nettstedet ditt, legger du til linjen nedenfor i tag-konfigurasjonen før du laster inn skript-taggen:

var google_conversion_linker = false;

Hvis du bruker conversion_async.js, legger du til den fremhevede delen nedenfor i google_trackConversion-kallet:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Vi anbefaler at du ikke gjør dette, da det fører til mindre nøyaktig konverteringsmåling.