Uw website taggen met Google Ads

We hebben de volgende verbeteringen aangebracht in Google Ads om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats: het tabblad Doelgroepen in het navigatiemenu aan de linkerkant van de pagina. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Meer informatie over doelgroeprapportage
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder vergelijkbare, aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Tag uw website met de algemene sitetag om een doelgroepbron in te stellen in uw website of apps zodat u mensen kunt bereiken die uw website hebben bezocht of uw app hebben gebruikt. De algemene sitetag is een webtaggingbibliotheek voor Google-producten voor sitemeting, Conversies bijhouden en producten waarvoor uw gegevenssegmenten worden gebruikt. De tag bestaat uit een blok code waarmee bezoekers van uw website worden toegevoegd aan uw gegevenssegmenten, zodat u advertenties op deze bezoekers kunt targeten.

Voor dynamische remarketing gebruikt u ook gebeurtenisfragmenten, die specifieke gegevens aan Google Ads doorgeven over uw websitebezoekers en de acties die ze op uw site uitvoeren.

Dit artikel bevat instructies om tracking in te stellen via de algemene sitetag, waaronder het gebruik van fragmenten voor tracking. U kunt direct naar een van de volgende gedeelten gaan:

Meer informatie over hoe u uw site tagt voor dynamische remarketing of hoe u dynamische remarketing instelt voor uw app

Voordat u begint

• U moet bekend zijn met de code van uw website. Als dit niet het geval is, kunt u samenwerken met een ontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond.
  • Uw gegevenssegmenten die bestaan uit websitebezoekers en app-gebruikers, moeten een minimum aantal bezoekers bevatten voordat er advertenties kunnen worden weergeven.
  • Nadat u uw website geeft getagd, worden mensen die de website bezoeken automatisch aan uw gegevenssegmenten toegevoegd op basis van de door u ingestelde regels.
Opmerking: Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die gerelateerd zijn aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren

Instructies

De algemene sitetag gebruiken om doelgroepsegmenten te maken die bestaan uit uw websitebezoekers en app-gebruikers

Als u voor het eerst tracking wilt instellen in Google Ads, moet u een codefragment toevoegen aan uw website: de algemene sitetag en het optionele gebeurtenisfragment.

De algemene sitetag legt informatie vast over de pagina's die door uw websitebezoekers worden bekeken. Deze informatie omvat de pagina-URL en -titel, en wordt gebruikt om gegevenssegmenten te maken die zijn opgebouwd uit uw websitebezoekers en app-gebruikers.

U moet de algemene sitetag op elke pagina van uw website installeren, maar u heeft voor elk Google Ads-account slechts 1 algemene sitetag nodig.

Gebeurtenisfragmenten instellen

Het gebeurtenisfragment kan worden gebruikt om specifieke gegevens door te geven aan Google Ads over bezoekers van uw website en de acties die ze op de site uitvoeren, zoals producten bekijken, aankopen afronden, online formulieren invullen en registratie doorlopen. De gegevens die aan het gebeurtenisfragment worden doorgegeven, kunnen ook worden gebruikt om dynamische remarketinglijsten te maken.

U kunt het gebeurtenisfragment ook gebruiken om extra acties te meten die als dynamische remarketinggebeurtenis moeten worden geteld. Installeer dit fragment op pagina's van de site die u wilt meten, waar de gebeurtenis plaatsvindt. Dergelijke gebeurtenissen vinden bijvoorbeeld plaats als een klant een aankoop doet op een winkellocatie of op zoek is naar vliegtickets op een reissite.Meer informatie over gebeurtenisparameters voor verschillende typen bedrijven

Zorg ervoor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u verzamelt en dat u toestemming vraagt als dat wettelijk verplicht is.

De algemene sitetag en het gebeurtenisfragment maken of bewerken

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icoon] en klik op Doelgroepbeheer onder het gedeelte Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik links op Doelgroepbronnen. Hiermee opent u een groep bronnen van waaruit u gegevenssegmenten en doelgroepsegmenten kunt maken.
  4. Klik op de kaart Algemene sitetag op Tag instellen.
    • Als u al een tag heeft ingesteld, selecteert u Bron bewerken in het menu van het icoon met 3 stippen 3 dot icon rechtsboven in de kaart Algemene sitetag. Als u alleen de code wilt ophalen, gaat u verder met stap 6.
  5. Selecteer welk type gegevens de tag moet verzamelen: segmenten die uw websitebezoekers en app-gebruikers bevatten of dynamische remarketinggegevens, waaronder specifieke kenmerken/parameters.
    • U kunt ervoor kiezen ook de parameter voor de gebruikers-ID in de tag op te nemen. Met de parameter Gebruikers-ID kunt u een gebruikers-ID aan de tag doorgeven voor elke websitebezoeker, die functies zoals koppeling via verschillende apparaten mogelijk maakt.
    • Als u specifieke kenmerken of parameters selecteert, kunt u het type bedrijf kiezen dat het beste past bij uw producten en services.
  6. Klik op Maken en doorgaan.
    • Voor een bestaande tag ziet u de knop Opslaan en doorgaan.
  7. Zodra het installatiescherm wordt weergegeven, zijn de algemene sitetag en het gebeurtenisfragment klaar voor gebruik. U kunt de code kopiëren, Tag Manager gebruiken, de tag downloaden of de tag e-mailen naar een webontwikkelaar.
    • Kopieer de code en plak deze tussen de <head></head>-tags van de website.
      Het gebeurtenisfragment mag niet ongewijzigd worden gekopieerd en geplakt voor gebruik op uw website. Het fragment bevat waarden van tijdelijke aanduidingen die uw webontwikkelaar dynamisch moet invullen als het codefragment wordt geïntegreerd in de webserver. Meer informatie over het gebruik van gebeurtenisparameters voor uw bedrijfstype
    • De algemene sitetag moet aan elke pagina van uw site worden toegevoegd. Het gebeurtenisfragment hoeft alleen te worden toegevoegd aan de specifieke pagina's die u wilt bijhouden voor dynamische remarketinggebeurtenissen.
      Opmerking: Als u de algemene sitetag al heeft ingesteld met behulp van Display & Video 360, Search Ads 360, Campaign Manager 360, Google Analytics of een ander Google Ads-account, hoeft u deze niet opnieuw aan uw website toe te voegen. Als u zowel conversies wilt bijhouden als gegevenssegmenten wilt laten werken, moet u de config-opdracht (een stuk code met uw conversie-ID) toevoegen aan elke instantie van de algemene sitetag direct boven de eindtag </script>. In het volgende voorbeeld staat AW-CONVERSION_ID voor de conversie-ID van uw account:

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Als u de algemene sitetag heeft geïmplementeerd van andere producten dan de hierboven genoemde, moet deze worden aangepast om metingen met Google Ads mogelijk te maken. Als u het oude gebeurtenisfragment gebruikt, wordt u mogelijk gevraagd in plaats daarvan het nieuwe gebeurtenisfragment te gebruiken, wat wordt aanbevolen.

8. Klik op Klaar.
  9. Klik in het volgende bevestigingsscherm Volgende stap opnieuw op Klaar.
    • Als u de algemene sitetag eerder heeft toegevoegd vanuit een ander Google-product, zoals Google Analytics, voegt u aan elke instantie van de tag de config-opdracht uit de algemene sitetag toe (hieronder gemarkeerd). Let op: 'AW-123456789' is slechts een voorbeeld van een ID. In het vak voor de algemene sitetag moet u dit deel van de config-opdracht vervangen door de conversie-ID van uw account.
         <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"> </script>
          <script>
          window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;
          function gtag ( ) {dataLayer.push (arguments ) ; }
          gtag ('js' , new Date ( ) ) ;
          gtag ('config', 'AW-123456789') ;
          </script>

De Google Analytics-tag gebruiken in plaats van de algemene sitetag

Als u uw Google Analytics-tag wilt gebruiken in plaats van de algemene sitetag, heeft u het volgende nodig:

• Uw website moet de Google Analytics-tag bevatten.
  • Uw Google Ads- en Google Analytics-accounts moeten zijn gekoppeld (wanneer u uw accounts koppelt, moet u beheerderstoegang tot het Google Ads-account hebben en over bewerkingsrechten voor het Google Analytics-account beschikken).
  • Advertentiefuncties moeten zijn aangezet in Google Analytics.

Lees Rapportagefuncties voor gegevens en advertenties aanzetten in Google Analytics voor uitgebreide instructies.

Geavanceerde opties

Verzameling van uw gegevens uitzetten

U kunt de verzameling van gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitzetten voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen bekijken of voor uw eigen nalevingsdoeleinden. U kunt de algemene sitetag wijzigen en de verzameling van gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitzetten voor bepaalde gebruikers op uw site of ervoor kiezen alle gebruikers uit Californië uit te sluiten in het gedeelte Doelgroepbeheer van uw Google Ads-account.

De instelling voor first-party cookies uitzetten

De algemene sitetag stelt nieuwe cookies in op uw domein om er zeker van te zijn dat Google Ads al uw conversies meet, ongeacht de browser die een sitebezoeker gebruikt. In die cookies wordt informatie opgeslagen over de advertentieklik die mensen naar uw website heeft geleid.

Als u niet wilt dat de gegevenstag first-party cookies instelt in het domein van uw site, voegt u de volgende regel toe aan de instellingen van de tag voordat u de scripttag laadt:

var google_conversion_linker = false;

Als u conversion_async.js gebruikt, voegt u het gemarkeerde gedeelte hieronder toe aan de aanroep google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

We raden dit af omdat dit tot een minder nauwkeurige conversiemeting leidt.