Uw site taggen voor remarketing

U kunt uw advertenties weergeven aan mensen die uw website hebben bezocht door de algemene sitetag en gebeurtenisfragmenten voor remarketing aan uw website toe te voegen. De algemene sitetag is een webtaggingbibliotheek voor producten van Google voor sitemeting, conversies bijhouden en remarketing. De tag bestaat uit een blok code waarmee bezoekers van uw website aan remarketinglijsten worden toegevoegd. U kunt deze lijsten vervolgens gebruiken om deze bezoekers met uw advertenties te targeten.

In dit artikel vindt u instructies voor de installatie van remarketing, leest u waar u remarketingfragmenten kunt vinden en hoe u uw site voor remarketing kunt taggen. U kunt direct naar een van de volgende gedeelten gaan:

Meer informatie over hoe u uw site kunt taggen voor dynamische remarketing.

Voordat u begint

• U moet bekend zijn met de code van uw website. Als dit niet het geval is, kunt u samenwerken met een webontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond.
  • Uw remarketinglijsten moeten een minimum aantal bezoekers hebben om uw advertenties te kunnen weergeven.
  • Nadat u uw website geeft getagd, worden mensen die uw website bezoeken automatisch aan uw remarketinglijsten toegevoegd op basis van de regels die u heeft ingesteld.
Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

De AdWords-tag gebruiken

Remarketing voor de eerste keer instellen

1. Log in bij AdWords.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Gedeelde bibliotheek.
  4. Klik op Doelgroepen.
  5. Klik op Remarketing instellen.
    1. Als u met een ontwikkelaar samenwerkt om uw website te beheren:

1. Klik op AdWords-tag weergeven voor websites.
      2. Selecteer en kopieer de remarketingtagcode. De tag is geschikt voor desktopwebsites en mobiele websites.
      3. Plaats de code onder aan alle pagina's van uw website, vlak voor de afsluitende tag </body>. Als u op uw website een gemeenschappelijk bestand als voettekst gebruikt, kunt u het codefragment het best daarin opnemen. U hoeft het fragment dan niet op elke afzonderlijke pagina te plaatsen.
      4. Sla uw pagina's op en publiceer ze.
      5. Controleer of u de tag op de juiste manier heeft geïmplementeerd. Dat doet u met Google Tag Assistant, een Chrome-extensie waarmee u codefragmenten van Google kunt verifiëren en problemen kunt oplossen (alleen beschikbaar in het Engels).
    2. Als u uw website zelf beheert:

1. Klik op AdWords-tag weergeven voor websites.
      2. Selecteer en kopieer de remarketingtagcode. De tag is geschikt voor desktopwebsites en mobiele websites.
      3. Plaats de code onder aan alle pagina's van uw website, vlak voor de afsluitende tag </body>. Als u op uw website een gemeenschappelijk bestand als voettekst gebruikt, kunt u het codefragment het best daarin opnemen. U hoeft het fragment dan niet op elke afzonderlijke pagina te plaatsen.
      4. Sla uw pagina's op en publiceer ze.
      5. Controleer of u de tag op de juiste manier heeft geïmplementeerd. Dat doet u met Google Tag Assistant, een Chrome-extensie waarmee u codefragmenten van Google kunt verifiëren en problemen kunt oplossen (alleen beschikbaar in het Engels).
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Terug naar doelgroepen.

Als het goed is, begint uw tag binnen een paar dagen de cookies van de bezoekers van uw website te verzamelen en wordt uw lijst 'Alle bezoekers' ingevuld. Als dat niet het geval is, vinkt u het validatievakje 'Remarketingtag' aan in de hoek van uw scherm.

8. Klik op Tagdetails.
  9. Klik op Installeren.
    1. Als u met een ontwikkelaar samenwerkt om uw website te beheren:

1. Selecteer het vakje AdWords-tag en instructies per e-mail verzenden.
      2. Voer het e-mailadres van de ontwikkelaar in.
      3. Klik op E-mail verzenden.
      4. Klik op Gereed.
    2. Als u uw website zelf beheert:

Opmerking: U kunt de hierboven beschreven stappen gebruiken om de instructies waarmee u de Google Ads-tag kunt instellen naar uzelf te mailen. U kunt ook de onderstaande stappen volgen om de remarketingtagcode te kopiëren en deze op uw website te implementeren.
      1. Klik op AdWords-tag weergeven voor websites.
      2. Selecteer en kopieer de remarketingtagcode. De tag is geschikt voor desktopwebsites en mobiele websites.
      3. Klik op Gereed.
      4. Plaats de code onder aan alle pagina's van uw website, vlak voor de afsluitende tag </body>. Als u op uw website een gemeenschappelijk bestand als voettekst gebruikt, kunt u het codefragment het best daarin opnemen. U hoeft het fragment dan niet op elke afzonderlijke pagina te plaatsen.
      5. Sla uw pagina's op en publiceer ze.
      6. Controleer of u de tag op de juiste manier heeft geïmplementeerd. Dit doet u met Google Tag Assistant, een Chrome-extensie waarmee u codefragmenten van Google kunt verifiëren en problemen kunt oplossen (alleen beschikbaar in het Engels).

Nadat u uw website heeft getagd, kunt u remarketinglijsten voor uw webpagina's maken. Als het niet mogelijk is om de tag op alle pagina's van uw website te plaatsen, kunt u de tag aan specifieke gedeelten van uw website toevoegen en vervolgens voor elk van deze gedeelten remarketinglijsten maken.

Remarketingtag weergeven na instellen
  1. Log in bij AdWords.
  2. Klik op Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik onder Doelgroepen op Weergave.
  4. Ga naar het vak Remarketingtag, rechtsboven op de pagina.
  5. Klik op Tagdetails.
  6. Klik op Installeren.
  7. Klik op AdWords-tag weergeven voor websites.
  8. Selecteer en kopieer de remarketingtagcode. De tag is geschikt voor desktopwebsites en mobiele websites.
  9. Plaats de code onder aan alle pagina's van uw website, vlak voor de afsluitende tag </body>. Als u op uw website een gemeenschappelijk bestand als voettekst gebruikt, kunt u het codefragment het best daarin opnemen. U hoeft het fragment dan niet op elke afzonderlijke pagina te plaatsen.
  10. Sla uw pagina's op en publiceer ze.
  11. Controleer of u de tag op de juiste manier heeft geïmplementeerd. Dit doet u met Google Tag Assistant, een Chrome-extensie waarmee u codefragmenten van Google kunt verifiëren en problemen kunt oplossen (alleen beschikbaar in het Engels).

Nadat u uw website heeft getagd, kunt u remarketinglijsten voor uw webpagina's maken. Als het niet mogelijk is om de tag op alle pagina's van uw website te plaatsen, kunt u de tag aan specifieke gedeelten van uw website toevoegen en vervolgens voor elk van deze gedeelten remarketinglijsten maken.

De Google Analytics-tag gebruiken

Als u uw Google Analytics-tag wilt gebruiken in plaats van de AdWords-remarketingtag, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Uw website moet de Google Analytics-tag bevatten.
  • Uw AdWords- en Google Analytics-accounts moeten zijn gelinkt (wanneer u uw accounts linkt, moet u beheerderstoegang tot het AdWords-account hebben en over bewerkingsrechten voor het Google Analytics-account beschikken).
  • In Google Analytics moeten de functies voor remarketing en adverteren zijn ingeschakeld.

Raadpleeg Remarketing en rapportagefuncties voor advertenties inschakelen in Analytics voor uitgebreide instructies.

Verzameling van remarketinggegevens uitschakelen

U kunt voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen bekijken, verzameling van remarketinggegevens uitschakelen met de parameter allow_ad_personalization_signals. Met deze parameter kunt u het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitschakelen en wordt de standaardwaarde van de parameter ingesteld op waar. Wanneer u de waarde van de parameter instelt op onwaar, wordt het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitgeschakeld. Met deze parameter wordt 'Conversies bijhouden' niet uitgeschakeld.
Meer informatie over hoe u de algemene sitetag kunt aanpassen om verzameling van remarketinggegevens uit te schakelen voor specifieke gebruikers.

Geavanceerde opties

Verzameling van remarketinggegevens uitschakelen

U kunt voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen bekijken, verzameling van remarketinggegevens uitschakelen met de parameter allow_ad_personalization_signals. Met deze parameter kunt u het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitschakelen en wordt de standaardwaarde van de parameter ingesteld op waar. Wanneer u de waarde van de parameter instelt op onwaar, wordt het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitgeschakeld. Met deze parameter wordt 'Conversies bijhouden' niet uitgeschakeld.
Meer informatie over hoe u de algemene sitetag kunt aanpassen om verzameling van remarketinggegevens uit te schakelen voor specifieke gebruikers.

Linken via verschillende apparaten voor adverteerders

Met 'Linken via verschillende apparaten voor adverteerders' kunt u uw eigen gebruikersgegevens gebruiken om advertenties weer te geven voor gebruikers die uw website of app hebben bezocht via hun verschillende apparaten of browsers. Als u 'Linken via verschillende apparaten voor adverteerders' instelt, moet u zich houden aan het beleid ten aanzien van 'Linken via verschillende apparaten voor adverteerders'.

Meer informatie over linken via verschillende apparaten met User ID-parameters.

De instelling voor first party cookies uitschakelen

Als u er zeker van wilt zijn dat Google Ads al uw conversies meet, ongeacht de browser die een sitebezoeker gebruikt, stelt de remarketingtag nieuwe cookies in op uw domein. Hierdoor wordt nieuwe informatie opgeslagen over de advertentieklik die bezoekers naar uw website heeft gebracht.

Als u niet wilt dat de remarketingtag first party cookies instelt op het domein van uw site, voegt u de volgende regel toe aan de configuratie van de tag voordat u de scripttag laadt:

var google_conversion_linker = false;

Als u conversion_async.js gebruikt, voegt u het gemarkeerde gedeelte hieronder toe aan de aanroep google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

We raden dit af omdat dit tot een minder nauwkeurige conversiemeting leidt.