Uw site taggen voor remarketing

U kunt uw advertenties weergeven aan mensen die uw website hebben bezocht door de algemene sitetag en gebeurtenisfragmenten voor remarketing aan uw website toe te voegen. De algemene sitetag is een webtaggingbibliotheek voor producten van Google voor sitemeting, conversies bijhouden en remarketing. De tag bestaat uit een blok code waarmee bezoekers van uw website aan remarketinglijsten worden toegevoegd. U kunt deze lijsten vervolgens gebruiken om deze bezoekers met uw advertenties te targeten.

In dit artikel vindt u instructies voor de installatie van remarketing, leest u waar u remarketingfragmenten kunt vinden en hoe u uw site voor remarketing kunt taggen. U kunt direct naar een van de volgende gedeelten gaan:

Meer informatie over hoe u uw site kunt taggen voor dynamische remarketing.

Voordat u begint

• U moet bekend zijn met de code van uw website. Als dit niet het geval is, kunt u samenwerken met een webontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond.
  • Uw remarketinglijsten moeten een minimum aantal bezoekers hebben om uw advertenties te kunnen weergeven.
  • Nadat u uw website geeft getagd, worden mensen die uw website bezoeken automatisch aan uw remarketinglijsten toegevoegd op basis van de regels die u heeft ingesteld.
Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Instructies

Remarketing voor de eerste keer instellen met de Google Ads-tag

Als u voor de eerste keer websitemarketing wilt instellen in het nieuwe Google Ads, moet u een codefragment toevoegen aan uw website: de algemene sitetag en het optionele gebeurtenisfragment.

De algemene sitetag legt informatie vast over de pagina's die door uw websitebezoekers worden bekeken. Deze informatie bestaat onder andere uit de pagina-URL en -titel, en wordt gebruikt om remarketinglijsten te maken. Het gebeurtenisfragment kan worden gebruikt om specifieke gegevens door te geven aan Google Ads over bezoekers van uw website en de acties die ze op de site uitvoeren, zoals producten bekijken, aankopen voltooien, online formulieren invullen en registraties voltooien. De gegevens die aan het gebeurtenisfragment worden doorgegeven, kunnen ook worden gebruikt om remarketinglijsten te maken.

U moet de algemene sitetag op elke pagina van uw website installeren, maar u heeft voor elk Google Ads-account slechts één algemene sitetag nodig. Het gebeurtenisfragment kan worden gebruikt om extra acties te meten die als remarketinggebeurtenis moeten worden geteld. Installeer dit fragment op pagina's van de site die u wilt meten, waar de gebeurtenis plaatsvindt. Dergelijke gebeurtenissen vinden bijvoorbeeld plaats wanneer een klant een aankoop doet op een winkellocatie of op zoek is naar vliegtickets op een reissite. Meer informatie over gebeurtenisparameters voor verschillende typen bedrijven

Zorg ervoor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u verzamelt en dat u toestemming krijgt als dat wettelijk verplicht is.

De algemene sitetag en het gebeurtenisfragment voor remarketing maken of bewerken

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram en klik op Doelgroepbeheer onder het gedeelte Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik links op Doelgroepbronnen. Er wordt een groep met bronnen geopend waarmee u remarketinglijsten kunt maken.
  4. Klik in de kaart 'Google Ads-tag' op TAG INSTELLEN.
    • Als u al een tag heeft ingesteld, selecteert u Bron bewerken in het menu van het pictogram met drie stippen 3 dot icon rechtsboven in de kaart 'Google Ads-tag'. Als u alleen de code wilt ophalen, gaat u verder met stap 6.
  5. Selecteer welk type gegevens de tag moet verzamelen, standaardgegevens of specifieke attributen/parameters.
    • U kunt ervoor kiezen ook de parameter voor de gebruikers-ID in de tag op te nemen. Met de parameter 'Gebruikers-ID' kunt u een gebruikers-ID aan de tag doorgeven voor elke websitebezoeker, die functies zoals koppeling via verschillende apparaten mogelijk maakt.
    • Als u specifieke kenmerken of parameters selecteert, kunt u het type bedrijf kiezen dat het beste past bij uw producten en services.
  6. Klik op MAKEN EN DOORGAAN.
    • Voor een bestaande tag ziet u de knop OPSLAAN EN DOORGAAN.
  7. Zodra het installatiescherm wordt weergegeven, zijn de algemene sitetag en het gebeurtenisfragment klaar voor gebruik. U kunt de code kopiëren, Tag Manager gebruiken, de tag downloaden of naar een webmaster e-mailen.
    • Als u remarketing in uw site wilt integreren, kopieert u de code en plakt u deze tussen de tags <head> en </head> van de website.
      Waarschuwing: Het gebeurtenisfragment mag niet ongewijzigd worden gekopieerd en geplakt voor gebruik op uw website. Het fragment bevat tijdelijke aanduidingen die uw webmaster dynamisch moet invullen wanneer deze het codefragment integreert in de webserver. Meer informatie over het gebruik van gebeurtenisparameters voor uw bedrijfstype
    • De algemene sitetag moet aan elke pagina van uw site worden toegevoegd. Het gebeurtenisfragment hoeft alleen te worden toegevoegd aan de specifieke pagina's die u wilt bijhouden voor dynamische remarketinggebeurtenissen.
      Opmerking: Als u de algemene sitetag al heeft ingesteld met behulp van Display & Video 360, Search Ads 360, Campaign Manager, Google Analytics of een ander Google Ads-account, hoeft u deze niet opnieuw aan uw website toe te voegen. Om zowel conversies bij te houden als remarketing te laten werken, moet u de config-opdracht (een stuk code met uw conversie-ID) toevoegen aan elke instantie van de algemene sitetag direct boven de eindtag </script>. In het volgende voorbeeld staat 'AW-CONVERSION_ID' voor de conversie-ID van uw account:

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID)

Als u de algemene sitetag heeft geïmplementeerd van andere producten dan de hierboven genoemde, moet deze worden aangepast om metingen met Google Ads mogelijk te maken. Als u het oude gebeurtenisfragment gebruikt, wordt u mogelijk gevraagd in plaats daarvan het nieuwe gebeurtenisfragment te gebruiken, wat wordt aanbevolen.

8. Klik op GEREED.
  9. Klik in het volgende bevestigingsscherm 'Volgende stap', nogmaals op GEREED.
    • Als u de algemene sitetag eerder heeft toegevoegd vanuit een ander Google-product, zoals Google Analytics, voegt u aan elke instantie van de tag de opdracht 'config' uit de Google Ads-tag toe (hieronder gemarkeerd). Houd er rekening mee dat 'AW-123456789' slechts een voorbeeld is van een ID. U moet dit gedeelte van de opdracht 'config' vervangen door de conversie-ID van uw account in het veld 'Algemene sitetag'.
          <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
          <script>
          window.dataLayer = window.dataLayer || [];
          function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
          gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
          </script>

De Google Analytics-tag gebruiken in plaats van de Google Ads-tag

Als u uw Google Analytics-tag wilt gebruiken in plaats van de Google Ads-remarketingtag, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Uw website moet de Google Analytics-tag bevatten.
  • Uw Google Ads- en Google Analytics-accounts moeten zijn gekoppeld (wanneer u uw accounts koppelt, moet u beheerderstoegang tot het Google Ads-account hebben en over bewerkingsrechten voor het Google Analytics-account beschikken).
  • In Google Analytics moeten de functies voor remarketing en adverteren zijn ingeschakeld.

Raadpleeg Remarketing en rapportagefuncties voor advertenties inschakelen in Analytics voor uitgebreide instructies.

Verzameling van remarketinggegevens uitschakelen

U kunt voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen bekijken, verzameling van remarketinggegevens uitschakelen met de parameter allow_ad_personalization_signals. Met deze parameter kunt u het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitschakelen en wordt de standaardwaarde van de parameter ingesteld op waar. Wanneer u de waarde van de parameter instelt op onwaar, wordt het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitgeschakeld. Met deze parameter wordt 'Conversies bijhouden' niet uitgeschakeld.
Meer informatie over hoe u de algemene sitetag kunt aanpassen om verzameling van remarketinggegevens uit te schakelen voor specifieke gebruikers.

Geavanceerde opties

Verzameling van remarketinggegevens uitschakelen

U kunt voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen bekijken, verzameling van remarketinggegevens uitschakelen met de parameter allow_ad_personalization_signals. Met deze parameter kunt u het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitschakelen en wordt de standaardwaarde van de parameter ingesteld op waar. Wanneer u de waarde van de parameter instelt op onwaar, wordt het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitgeschakeld. Met deze parameter wordt 'Conversies bijhouden' niet uitgeschakeld.
Meer informatie over hoe u de algemene sitetag kunt aanpassen om verzameling van remarketinggegevens uit te schakelen voor specifieke gebruikers.

Linken via verschillende apparaten voor adverteerders

Met 'Linken via verschillende apparaten voor adverteerders' kunt u uw eigen gebruikersgegevens gebruiken om advertenties weer te geven voor gebruikers die uw website of app hebben bezocht via hun verschillende apparaten of browsers. Als u 'Linken via verschillende apparaten voor adverteerders' instelt, moet u zich houden aan het beleid ten aanzien van 'Linken via verschillende apparaten voor adverteerders'.

Meer informatie over linken via verschillende apparaten met User ID-parameters.

De instelling voor first party cookies uitschakelen

Als u er zeker van wilt zijn dat Google Ads al uw conversies meet, ongeacht de browser die een sitebezoeker gebruikt, stelt de remarketingtag nieuwe cookies in op uw domein. Hierdoor wordt nieuwe informatie opgeslagen over de advertentieklik die bezoekers naar uw website heeft gebracht.

Als u niet wilt dat de remarketingtag first party cookies instelt op het domein van uw site, voegt u de volgende regel toe aan de configuratie van de tag voordat u de scripttag laadt:

var google_conversion_linker = false;

Als u conversion_async.js gebruikt, voegt u het gemarkeerde gedeelte hieronder toe aan de aanroep google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

We raden dit af omdat dit tot een minder nauwkeurige conversiemeting leidt.