Sånn fungerer datasegmenter

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Datasegmentene dine består av samlinger av appbrukerne dine eller de besøkende på nettstedet ditt. Disse dataene samles inn via kodebiter du legger til i appen eller på nettstedet. Når du oppretter et (data)segment, fastsetter du regler som avgjør hvorvidt brukere eller besøkende skal føres opp i segmentet. Du angir også en varighet av medlemskap – altså hvor lenge brukerne eller de besøkende skal forbli oppført i segmentet. Du må legge til disse segmentene i målrettingen for annonsegruppene som inngår i de aktuelle kampanjene, slik at du får vist annonser til brukerne eller de besøkende i segmentene dine.

Hvis du har konfigurert Google-taggen til å spore besøkende på nettstedet ditt, kan du se at den består av Google-taggen og en hendelseskodebit. Finn ut hvordan du kan konfigurere konverteringssporing for nettstedet ditt.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan datasegmenter fungerer.

Før du begynner

Hvis du ikke er kjent med hvordan du kan målrette på nytt mot personer som tidligere har hatt interaksjoner med nettstedet ditt eller mobilappen din, kan du lese artikkelen om konfigurering av data.

Merk: Google Ads tillater ikke at det implementeres tagger på sider knyttet til tilbud som er underlagt begrensninger i retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene for personlig tilpasset annonsering

Om besøkende på nettstedet

Besøkende blir lagt til i datasegmentene dine få sekunder etter at de har besøkt en side som inneholder enten Google-taggen eller både Google-taggen og en hendelseskodebit. Hver gang noen besøker en side på nettstedet hvor det er lagt til en hendelseskodebit, oppdateres tidsstempelet forbundet med denne personen, slik at hen forblir oppført i segmentet i det tidsrommet angitt som varigheten av medlemskap.

Hvis noen besøker flere sider på nettstedet hvor det er satt inn hendelseskodebiter, kan de bli lagt til i flere kundesegmenter. Når dette skjer, kan alle annonsene i kampanjene som er forbundet med de aktuelle segmentene, bli vist. Annonsen med den høyeste annonserangeringen konkurrerer deretter om plassering i auksjonen.

Besøkende eller brukere

Når du oppretter et segment for første gang, inneholder det ikke besøkende eller brukere. Etter hvert som folk besøker nettstedet ditt eller bruker mobilappen din, blir de lagt til i segmentene på bakgrunn av reglene du har angitt. Det er viktig at du sørger for at du har plassert taggen på nettstedet ditt eller slått på sporing av data i mobilappen din, slik at besøkende eller brukere kan bli lagt til i segmentene dine.

Regler

Regler er betingelser som må være innfridd for at brukere eller besøkende skal legges til i datasegmentene dine. Du kan bruke regler for å lage datasegmenter utover standardsegmentene som blir opprettet for deg i Google Ads.

Eksempel

Tenk deg at du jobber i et flyselskap og vil vise annonser for billige flybilletter til personer som har besøkt en produktside på bedriftens nettsted i løpet av den siste måneden. Du oppretter et «Billige flybilletter»-segment med en varighet av medlemskap på 30 dager og en regel som registrerer alle de besøkende på en nettside som har en nettadresse som slutter på «billige_flybilletter.html». Når folk besøker denne siden med billige flybilletter, blir de lagt til i «Billige flybilletter»-segmentet. Du kan så målrette en annonsekampanje for billige flybilletter mot dette segmentet.

Du finner en inngående forklaring av regler i artikkelen Bruk regler for å nå ut til besøkende på nettstedet ditt.

Størrelse på datasegmentet

Kravene du må innfri for å vise annonser, kommer helt an på hvilket nettverk du målretter annonsene mot. Akkurat hvor nøyaktig den anslåtte segmentstørrelsen er, avhenger av segment- og kampanjeinnstillingene dine, hvor lenge det er siden taggen ble installert, samt andre faktorer.

• I Google Displaynettverk må du ha hatt minst 100 aktive brukere eller besøkende i løpet av de siste 30 dagene.
  • I Googles søkenettverk må du ha hatt minst 1000 aktive brukere eller besøkende i løpet av de siste 30 dagene.
  • På YouTube må du ha hatt minst 1000 aktive brukere eller besøkende i løpet av de siste 30 dagene.
  • Discovery-annonser må ha hatt minst 1000 aktive brukere eller besøkende i løpet av de siste 30 dagene.

«Aktive brukere» (eller bare «Brukere») er antallet personer som har hatt interaksjoner med appen din eller nettstedet ditt.

Hvis du har problemer knyttet til administrering av datasegmenter:

Merk: Bare brukere som er logget på Gmail, blir lagt til i Gmail-datasegmenter.

Segmentstatus

Når du oppretter et datasegment bestående av personer som har brukt appen din og besøkt nettstedet ditt, kan du velge om segmentet skal være «Åpent» eller «Lukket». Du kan når som helst endre denne statusen, og den har ingen innvirkning på hendelseskodebiten eller segmentinnstillingene. Hvis du velger at et segment skal være «Lukket», og varigheten av medlemskap er for kort, kan imidlertid segmentet bli for lite til å kunne brukes til målretting.

• Lukket: Dette betyr at det ikke blir lagt til flere brukere eller besøkende i segmentet, som derfor ikke vokser i størrelse. Målrettingen fungerer imidlertid som før, men størrelsen på målgruppen forblir som den er.
  • Åpent: Denne statusen indikerer at segmentet ditt vokser i størrelse. Google Ads fortsetter å legge til flere brukere eller besøkende i segmentet. Husk at Google Ads automatisk lukker segmenter som ikke har vært brukt på 540 dager i målrettingen for den aktuelle kampanjen eller annonsegruppen. Du kan imidlertid gjenåpne slike segmenter når som helst, slik at nye brukere igjen blir lagt til.

Varighet av medlemskap

Du kan angi varigheten av medlemskapet for å bestemme hvor lenge en bruker eller besøkende skal bli værende i segmentet ditt. Brukerne eller de besøkende blir fjernet fra segmentet når varigheten av medlemskap utløper, med mindre de bruker appen din igjen eller besøker nettstedet ditt på nytt. (I slike tilfeller blir klokken tilbakestilt til den varigheten du har angitt.) Du er selv ansvarlig for å overholde eventuelle varighetsbegrensninger i henhold til gjeldende lov og rett.

Nettverk Standardvarighet Maksimal varighet
Google Displaynettverk 30 dager 540 dager
Google Søk 30 dager 540 dager
  • Hvis du angir et lengre tidsrom enn den maksimale varigheten, blir brukeren eller den besøkende fjernet fra datasegmentet når den maksimale varigheten er utløpt.
  • Hvis du endrer varigheten av medlemskap i segmentet, kan det imidlertid hende at segmentstørrelsen du ser i Google Ads-kontoen din, er unøyaktig.
  • Hvis du endrer varigheten av medlemskap etter at brukere eller besøkende allerede er lagt til i segmentet, gjelder den nye varigheten for alle nåværende og fremtidige personer lagt til i segmentet. Hvis varigheten for eksempel er 60 dager, og du forkorter den til 30 dager, fjernes alle de som ble lagt til i segmentet for 31–60 dager siden. Hvis varigheten derimot er 30 dager, og du utvider den til 60 dager, blir alle de som allerede er lagt til i segmentet, værende der i opptil 60 dager.

Du må velge en varighet i tråd med hvor lenge du forventer at annonsene kommer til å være relevante for de besøkende. Du bør vanligvis samkjøre varigheten av medlemskapet med lengden av salgssyklusen.

Inaktive segmenter

Hvis segmentene (eller datasegmentene) dine ikke er brukt til målretting i løpet av de siste 540 dagene, får de automatisk statusen «Lukket». Brukere eller besøkende blir ikke lenger lagt til i disse segmentene, men de fremgår fortsatt i Målgruppe-tabellen din. Du kan når som helst åpne datasegmentene på nytt. Da blir folk lagt til i segmentene igjen.

Eksempel

Hvis du selger kinobilletter, vil du kanskje angi at medlemskapet skal vare et par dager. Hvis du derimot selger biler, velger du gjerne en varighet på et par måneder ettersom det vanligvis tar lengre tid å bestemme seg for å kjøpe en bil.

På samme måte kan du velge en varighet på et år og noen få dager hvis du selger gaver til valentinsdagen, slik at du kan nå ut til kundene i segmentet på valentinsdagen neste år.

Linker til beslektet innhold