Over uw gegevenssegmenten (lijsten)

We hebben de volgende verbeteringen aangebracht in Google Ads om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats: het tabblad Doelgroepen in het navigatiemenu aan de linkerkant van de pagina. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Meer informatie over doelgroeprapportage
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder vergelijkbare, aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen.

Uw gegevenssegmenten bevatten een verzameling websitebezoekers of app-gebruikers die is samengesteld met behulp van codefragmenten die aan uw site of app zijn toegevoegd. Als u een lijst (of gegevenssegment) maakt, stelt u regels in voor wanneer bezoekers of gebruikers aan de lijst moeten worden toegevoegd. U kunt ook een lidmaatschapsduur opgeven voor hoelang u bezoekers of gebruikers op de lijst wilt houden. U kunt deze lijsten toevoegen aan de advertentiegroeptargeting van uw campagnes, zodat u advertenties kunt weergeven aan bezoekers of gebruikers op de lijsten.

Als u de Google Ads-tag heeft ingesteld om de bezoekers van uw website bij te houden, ziet u dat deze bestaat uit een algemene sitetag en een gebeurtenisfragment. Meer informatie over hoe u een bestaande algemene sitetag aanpast voor uw Google Ads-account

In dit artikel wordt uitgelegd hoe gegevenssegmenten werken.

Voordat u begint

Als u niet weet hoe u mensen opnieuw moet targeten die eerder interactie met uw website of mobiele app hebben gehad, leest u hoe u uw gegevens instelt.

Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren

Over websitebezoekers

Binnen enkele seconden nadat bezoekers een pagina bezoeken met de algemene sitetag of met de algemene sitetag en een gebeurtenisfragment, worden ze aan uw gegevenssegmenten toegevoegd. Elke keer dat een gebruiker een pagina op uw site bezoekt die dit gebeurtenisfragment bevat, wordt het tijdstempel van de bezoeker geüpdatet. Daardoor blijft de bezoeker op de lijst staan gedurende de tijd die is opgegeven voor de lidmaatschapsduur van de lijst.

Als een bezoeker meerdere pagina's op uw website bezoekt die gebeurtenisfragmenten bevatten, kan de bezoeker aan meerdere klantenlijsten worden toegevoegd. In dat geval kan elke advertentie in de campagnes voor die lijsten worden weergegeven aan deze bezoekers. De advertentie met de hoogste advertentierangschikking concurreert dan voor plaatsing in de veiling.

Bezoekers of gebruikers

Als u voor het eerst een segment maakt, bevat dit nog geen bezoekers of gebruikers. Nadat mensen uw website hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt, worden ze toegevoegd aan segmenten op basis van de door u ingestelde regels. Zorg ervoor dat u uw website heeft getagd of gegevens bijhouden heeft aangezet in uw mobiele app, zodat bezoekers of gebruikers aan uw segmenten kunnen worden toegevoegd.

Regels

Regels zijn voorwaarden waaraan moet zijn voldaan om een bezoeker of gebruiker aan uw gegevenssegmenten toe te voegen. U kunt regels gebruiken om gegevenssegmenten te maken naast de standaardlijsten die Google Ads voor u maakt.

Voorbeeld

Een luchtvaartmaatschappij wil advertenties weergeven over deals voor vluchten aan mensen die in de afgelopen maand een productpagina op de website hebben bezocht. Medewerkers maken een lijst 'Deals voor vluchten' met een lidmaatschapsduur van 30 dagen en een regel om alle bezoekers te verzamelen van een webpagina met een URL die eindigt op 'vluchtdeals.html'. Als mensen deze pagina met deals voor vluchten bezoeken, worden ze toegevoegd aan de lijst 'Deals voor vluchten'. De luchtvaartmaatschappij kan deze lijst targeten met een advertentiecampagne over deals voor vluchten.

U kunt gedetailleerde instructies vinden in Regels gebruiken om uw websitebezoekers te bereiken.

Grootte van uw gegevenssegment

De vereiste voor weergave van uw advertenties is afhankelijk van het doelnetwerk. De nauwkeurigheid van de geschatte lijstgrootte is afhankelijk van uw lijstinstellingen, de tijdsduur sinds de tag is geïnstalleerd, de campagne-instellingen en andere factoren.

• Het Google Display Netwerk moet minimaal 100 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • Het zoeknetwerk van Google moet minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • YouTube moet minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • Gmail-advertenties moeten in het Display Netwerk minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • Discovery-advertenties moeten in de afgelopen 30 dagen minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad.

Als u problemen heeft met het beheer van uw gegevenssegmenten:

Opmerking: Alleen gebruikers die zijn ingelogd bij Gmail, worden toegevoegd aan Gmail-gegevenssegmenten.

Lijststatus

Als u een lijst (of gegevenssegment) maakt van mensen die uw website hebben bezocht en uw app hebben gebruikt, kunt u bepalen of deze moet worden ingesteld op Gesloten of Open. U kunt deze status altijd wijzigen. De status heeft geen invloed op het gebeurtenisfragment of de lijstinstellingen. Als u een lijst echter instelt op Gesloten en de lidmaatschapsduur te kort is, wordt de lijst mogelijk te kort om voor targeting te gebruiken.

• Gesloten: Dit betekent dat uw lijst niet langer wordt en er geen gebruikers of bezoekers meer aan worden toegevoegd. Uw targeting werkt ook nog steeds, maar de doelgroep die u target, wordt niet groter.
  • Open: Deze status betekent dat uw lijst langer wordt. Google Ads blijft bezoekers of gebruikers toevoegen aan uw lijst. Houd er rekening mee dat als u de lijst 540 dagen niet gebruikt in uw campagne- of advertentiegroeptargeting, deze automatisch wordt gesloten door Google Ads. U kunt een lijst echter op elk gewenst moment opnieuw openen, waarna er weer mensen aan worden toegevoegd.

Lidmaatschapsduur

U kunt een lidmaatschapsduur instellen voor hoe lang een bezoeker of gebruiker op uw lijst blijft staan. Als de lidmaatschapsduur is verlopen, worden bezoekers of gebruikers van uw lijst verwijderd, tenzij ze uw website of app opnieuw gebruiken (in dat geval blijven ze weer voor de door u ingestelde duur op de lijst staan). U bent verantwoordelijk voor de naleving van eventuele duurbeperkingen volgens de toepasselijke wetgeving.

Netwerk Standaardduur Max. duur
Display Netwerk 30 dagen 540 dagen
Google zoeken 30 dagen 540 dagen
  • Als u een langere lidmaatschapsduur dan de maximale duur instelt, wordt de bezoeker of gebruiker op het moment van de maximale duur verwijderd uit het gegevenssegment.
  • Als u de lidmaatschapsduur van de lijst wijzigt, klopt de grootte van de lijst zoals deze in uw Google Ads-account wordt weergegeven, wellicht tijdelijk niet.
  • Als u de lidmaatschapsduur wijzigt nadat er op een lijst al bezoekers of gebruikers staan, wordt de nieuwe duur toegepast op alle huidige en toekomstige bezoekers of gebruikers op de lijst. Als de duur bijvoorbeeld 60 dagen is en u deze verkort tot 30 dagen, wordt iedereen die 31 tot 60 dagen geleden aan de lijst is toegevoegd, verwijderd. Omgekeerd geldt dat als de duur 30 dagen is en u deze verlengt tot 60 dagen, iedereen die al op de lijst voorkomt tot 60 dagen op de lijst blijft staan.

We raden u aan een duur te kiezen die past bij de periode waarin u denkt dat de advertenties relevant zijn voor de bezoekers. Over het algemeen moet de lidmaatschapsduur gelijk zijn aan de duur van uw verkoopcyclus.

Inactieve lijsten

Als uw lijsten (of gegevenssegmenten) al 540 dagen niet zijn gebruikt in de targeting, worden ze automatisch ingesteld op de status Gesloten. Aan deze lijsten worden dan geen bezoekers of gebruikers meer toegevoegd, maar ze zijn nog steeds zichtbaar in uw tabel Doelgroep. U kunt uw gegevenssegmenten altijd opnieuw openen, zodat er weer mensen aan worden toegevoegd.

Voorbeeld

Als u bioscoopkaartjes verkoopt, stelt u wellicht een lidmaatschapsduur in van een paar dagen. Als u echter auto's verkoopt, stelt u waarschijnlijk een duur in van een aantal maanden. De keuze om een nieuwe auto aan te schaffen, neemt immers meestal meer tijd in beslag.

En als u valentijnscadeaus verkoopt, kunt u een lidmaatschapsduur van een jaar en een paar dagen kiezen. Zo kunt u de klanten op uw lijst volgend jaar vlak voor Valentijnsdag nogmaals bereiken.