Om plasseringsmålretting

Med plasseringer viser vi til steder på YouTube eller i Google Displaynettverk der annonsene dine kan vises. En plassering kan være en mobilapp, videoinnhold, et nettsted, en bestemt side på et nettsted eller til og med én enkelt annonseenhet. Med plasseringsmålretting kan du legge til plasseringer i annonsegrupper i video- og bannerkampanjene dine.

Fordeler

• Få annonsene vist bare i de plasseringene du selv velger: Hvis du vil kjøre annonser på YouTube og i Displaynettverket, men bare i håndplukkede plasseringer, kan du få til dette med plasseringsmålretting. Hvis du for eksempel selger pakkereiser og ønsker at annonsene dine skal bli vist på et bestemt nettsted eller en bestemt side relatert til reiseliv, kan du legge til nettstedet som en plassering.
  • Få annonsene vist der kundene tilbringer tid: Hvis du vet at kundene tilbringer mye tid på et bestemt nettsted, bør du vurdere å legge det til som en plassering. Tenk deg at gjennomsnittskunden stadig vekk er innom example.com, og at du vil få annonsene dine vist der. Da må du ganske enkelt legge til dette nettstedet som en plassering.
  • Få mer (eller mindre) trafikk fra plasseringer ved å fastsette bud på enkeltplasseringer: Hvis det viser seg at annonsering fungerer spesielt godt på et bestemt nettsted, kan du gjøre lurt i å øke budet på akkurat denne plasseringen. Da blir du mer konkurransedyktig, og den potensielle eksponeringen på dette nettstedet kan økes. Tilsvarende bør du vurdere å senke budet på plasseringer der du ikke oppnår særlig mange konverteringer.

Sånn fungerer det

• Plasseringer må være en del av YouTube eller Displaynettverket for at annonsene dine skal vises der.
  • Hvis et bestemt nettsted du målretter annonser mot, har en tilsvarende app, kan annonsene også bli vist der.
  • Du kan bare legge til plasseringer i annonsegrupper du kjører på YouTube og i Displaynettverket.
  • Som med all annonsering på Google Ads konkurrerer du også her med andre annonsører om å få vist annonsene dine i de plasseringene du velger.
  • Hvis du velger populære videoer eller nettsteder og du nettopp har begynt å annonsere på YouTube eller i Displaynettverket, må du kanskje legge inn høyere bud for å oppnå visninger. Du kan når som helst justere disse budene.