Uw resultaten schatten met bodsimulatoren

Met bodsimulatoren van Google Ads kunt u zien hoe verschillende biedingen de wekelijkse prestaties van uw advertenties kunnen beïnvloeden.
  • De gewone bodsimulatoren laten zien hoe wijzigingen in uw max. CPC-bod van invloed kunnen zijn op de kosten, het aantal klikken, vertoningen of conversies en de conversiewaarden die uw advertenties voor uw zoekwoord of advertentiegroep ontvangen. U vindt deze bodsimulatoren op de tabbladen Advertentiegroepen en Zoekwoorden.
  • De Campagne Bod Simulator laat zien hoe wijzigingen in biedingen in uw campagne van invloed kunnen zijn op de prestaties van die campagne. U vindt deze simulator op het tabblad Campagnes.
  • De Bodsimulator voor Shopping-campagnes laat zien hoe bepaalde wijzigingen in uw bod van invloed kunnen zijn op de prestaties van uw productgroep. U vindt deze simulator op het tabblad Productgroepen.
  • De Bodsimulator voor videocampagnes laat zien hoe wijzigingen in uw max. CPV van invloed kunnen zijn op uw gebruikelijke wekelijkse videoverkeer. U vindt deze simulator op het tabblad Campagnes.
  • Met de Simulator doel-CPA kunt u bekijken hoe wijzigingen in uw doel-CPA (kosten per acquisitie) van invloed kunnen zijn op uw advertentieprestaties. U vindt deze simulator op het tabblad Campagnes of in de Gedeelde bibliotheek.
  • Met de Bodaanpassingssimulator voor apparaten kunt u nagaan hoe wijzigingen in uw bodaanpassing voor apparaten van invloed kunnen zijn op uw advertentieprestaties op verschillende apparaten.

Voorbeeld

Stel, u heeft een max. CPC-bod van € 1,00 voor uw zoekwoord, maar u wilt graag weten wat de resultaten zouden zijn bij een bod van € 1,50 of € 0,75.

In de bodsimulator worden de klikken, kosten, vertoningen, conversies en conversiewaarde weergegeven die u zou hebben gehad met max. CPC-biedingen van € 1,50 of € 0,75 voor uw zoekwoord.

De Campagne Bod Simulator kan dezelfde schattingen weergeven wanneer u bijvoorbeeld een bod van € 1,50 voor de gehele campagne had gekozen, of uw bieding op campagneniveau met een bepaald percentage had verhoogd of verlaagd.

Opmerking

• Tijdens simulaties wordt rekening gehouden met alle actieve bodaanpassingen voor uw campagne of advertentiegroepen.
  • Als uw campagne de status 'Beperkt door budget' heeft, ontvangt u budgetideeën in het pop-upvenster op de pagina Campagnes in plaats van in de Campagne Bod Simulator. Meer informatie over budgetideeën

Hoe bodsimulatoren werken

De bodsimulatoren verzamelen en analyseren gegevens van advertentieveilingen in het zoeknetwerk en het Display Netwerk, waarbij rekening wordt gehouden met gegevens als de kwaliteitsscore, verkeer voor zoekwoorden en de concurrentie binnen de advertentieveiling. De bodsimulatoren gebruiken deze informatie om in te schatten hoe uw advertenties zouden hebben gepresteerd wat betreft belangrijke statistieken zoals kosten, vertoningen, klikken en conversievolume.

Onthoud dat de bodsimulatoren alleen inzicht bieden in de manier waarop verschillende biedingen van invloed zouden kunnen zijn geweest op uw prestaties in de afgelopen zeven dagen. De bodsimulatoren doen geen voorspellingen over toekomstige prestaties. Denkt u dat uw advertentieprestaties in de komende weken aanzienlijk kunnen veranderen? Wees dan voorzichtig als u uw biedingen instelt aan de hand van gegevens van bodsimulatoren.

U kunt op grotere schaal uw voordeel doen met schattingen van bodsimulatoren door de Google Ads API (AdWords API) te gebruiken.

Schattingen genereren met bodsimulatoren

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Bodsimulatoren gebruiken voor het zoeknetwerk en het Display Netwerk

Bodsimulatoren werken met campagnes van het type 'Alleen in het Zoeknetwerk', 'Alleen in het Display Netwerk' en 'Zoeknetwerk met Display Select'. Opmerking: Als u een bodsimulator gebruikt voor een campagne van het type 'Zoeknetwerk met Display Select', wordt alleen het zoekgedeelte van het verkeer gesimuleerd.

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het tabblad Campagnes, Advertentiegroepen, Automatische targeting of Zoekwoorden.
  4. Klik op het pictogram van de Bodsimulator (Bid Simulator icon) Wordt dit pictogram niet weergegeven? Ontdek waarom dit zo is.
    • Als u op het tabblad Campagnes kijkt, ziet u het pictogram in de kolom Budgetten.
    • Op het tabblad Advertentiegroepen, Automatische targeting of Zoekwoorden ziet u het pictogram in de kolom 'Max. CPC'.
    See the Bid Simulator icon
  5. U kunt uw bod aanpassen door een nieuwe biedoptie te selecteren in de Bodsimulator en vervolgens op Nu toepassen te klikken (of op Opslaan als u zich op het tabblad Zoekwoorden bevindt).
    Nu proberen

Tip

Ook kunt u de bodsimulatorkolommen toevoegen aan de tabel met statistieken op het tabblad Zoekwoorden, zodat u makkelijk schattingen voor meerdere zoekwoorden kunt bekijken. Meer informatie over deze groep kolommen

De Bodsimulator voor videocampagnes gebruiken

Bodsimulatoren voor het videonetwerk kunnen alleen worden gebruikt voor videocampagnes.
  1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes of Advertentiegroepen.
  3. Klik op het pictogram van de Bodsimulator (Bid Simulator icon) Wordt dit pictogram niet weergegeven? Ontdek waarom dit zo is.
    • Als u op het tabblad Campagnes kijkt, ziet u het pictogram in de kolom Budgetten.
    • Als u op het tabblad Advertentiegroepen kijkt, ziet u het pictogram in de kolom 'Max. CPV'.
  4. U kunt uw bod aanpassen door een nieuwe biedoptie te selecteren in de Bodsimulator en vervolgens op Nu toepassen te klikken op het tabblad Advertentiegroepen of op Opslaan op het tabblad Campagnes.
De Bodsimulator voor Shopping-campagnes gebruiken

U kunt de Bodsimulator voor Shopping-campagnes gebruiken om in te schatten wat de invloed van bodwijzigingen is op uw klikken, kosten, vertoningen en conversies. Meer informatie over het gebruik van de Bodsimulator voor Shopping-campagnes.

De Bodsimulator doel-CPA gebruiken

Met de Simulator doel-CPA kunt u meer inzicht krijgen in het aantal conversies dat uw advertenties hadden ontvangen als u andere CPA-doelen had ingesteld. Deze simulator is beschikbaar voor zowel standaard- als portfoliobiedstrategieën voor doel-CPA.

Een standaardbiedstrategie is van toepassing op één campagne. Als u gebruikmaakt van een standaardbiedstrategie voor doel-CPA, kunt u de Simulator doel-CPA op het tabblad Campagnes bekijken, net als andere bodsimulatoren voor het zoeknetwerk.

Een simulator voor een campagne vinden

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het tabblad Campagnes of Advertentiegroepen.
  4. Klik op het pictogram van de Bodsimulator (Bid Simulator icon). Wordt dit pictogram niet weergegeven? Ontdek waarom dit zo is.
    1. Als u op het tabblad Campagnes kijkt, vindt u dit pictogram in de kolom Budgetten.

Een simulator voor een portfolio vinden

Met een portfoliostrategie kunt u meerdere campagnes en advertentiegroepen aan één biedstrategie toevoegen. Als u een portfoliobiedstrategie voor doel-CPA gebruikt, vindt u de Simulator doel-CPA in de gedeelde bibliotheek.

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de link Gedeelde bibliotheek in de linkernavigatiebalk.
  4. Klik daaronder op Biedstrategieën.
  5. Klik op een doel-CPA-strategie om het prestatierapport te bekijken.
  6. Klik in de kolom Doel-CPA van het prestatierapport op het simulatorpictogram. Wordt dit pictogram niet weergegeven? Ontdek waarom dit zo is.
De simulator voor bodaanpassingen voor mobiel gebruiken

De simulator voor bodaanpassingen voor mobiel wordt gebruikt om de potentiële impact van verschillende bodaanpassingen voor mobiel op uw wekelijkse verkeer via het zoeknetwerk te vergelijken. U kunt hiermee ook eenvoudig uw budget aanpassen op basis van dat verkeer.

Voordat u begint

Deze simulator is alleen beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes die advertenties op mobiele apparaten hebben weergegeven. Voor campagnes met gedeelde of beperkte budgetten kan deze bodsimulator mogelijk niet worden bekeken. De simulator is niet beschikbaar voor campagnes met geautomatiseerde biedstrategieën (met uitzondering van Verbeterde CPC) of voor campagne-experimenten.

Instructies

1. Klik op het tabblad Campagnes.
  2. Klik op het tabblad Instellingen.
  3. Klik op de knop Apparaten.
  4. Klik in de kolom Bodaanp. op Bid Simulator icon. Wordt dit pictogram niet weergegeven? Ontdek waarom dit zo is.

Houd rekening met het volgende

• Deze bodsimulator houdt rekening met uw bestaande campagne-instellingen, waaronder uw bestaande max. CPC-biedingen, Verbeterde CPC-biedingen, bodaanpassingen voor locaties, bodaanpassingen voor advertentieplanning en bodaanpassingen voor remarketing.
  • De bodsimulator houdt geen rekening met bodaanpassingen voor advertentiegroepen. Als u wijzigingen in bodaanpassingen toepast op basis van de simulator, worden de bodaanpassingen voor uw advertentiegroepen overschreven.
  • Schattingen worden nog nauwkeuriger naarmate uw campagne meer gegevens verzamelt. U kunt de simulator nog steeds gebruiken voor nieuwere campagnes.
  • U moet mogelijk uw budget verhogen als u de verkeersniveaus wilt behalen die in de simulator worden weergegeven.
  • De bodsimulator levert schattingen voor het aantal klikken, kosten en vertoningen. De simulator levert geen informatie over het geschatte aantal conversies.

De bodsimulatoren gebruiken om conversies te schatten

Als u 'Conversies bijhouden' gebruikt, bieden de bodsimulatoren ook conversieschattingen. Zo krijgt u meer inzicht in het aantal conversies dat uw advertenties zouden krijgen als u andere biedingen had ingesteld. Als u in het zoeknetwerk waarden heeft toegewezen aan uw conversies (of conversiewaarden heeft ingesteld), kunt u uw conversiewaardeschattingen bekijken om een idee te krijgen van de conversiewaarde die u zou hebben ontvangen als u andere biedingen had ingesteld.

Hier volgen enkele punten om rekening mee te houden:

• Conversiedefinities: Bij het genereren van een conversie komt meer kijken dan advertentie-interacties zoals een klik op uw advertentie. Conversies zijn ook afhankelijk van de handelingen die klanten op uw site uitvoeren. Hierdoor kunnen ze ook moeilijker te voorspellen zijn.
  • Wijzigingen in 'Conversies bijhouden': Als u de tag van de functie 'Conversies bijhouden' verwijdert of verplaatst, kan dit invloed hebben op de schattingen. Breng ten minste twee weken voordat u de bodsimulatoren gaat gebruiken voor schattingen van conversies en conversiewaarde, geen grote veranderingen aan in de conversietrackingcode.
  • Vertraagde conversies (zoekverkeer): Simulatoren tellen conversies die hadden kunnen worden vastgelegd gedurende de simulatieperiode (gewoonlijk de afgelopen zeven dagen). Als een klik bijvoorbeeld heeft plaatsgevonden gedurende de simulatieperiode, maar de conversie is niet vastgelegd vóór het einde van de simulatieperiode, wordt de conversie niet geteld in de simulator. Houd er rekening mee dat conversies nog kunnen plaatsvinden tot 90 dagen na elke interactie, afhankelijk van de door u gekozen conversieperiode.
  • Een beperkt aantal conversiegegevens: Meestal zijn er minder conversiegegevens beschikbaar dan gegevens over klikken of vertoningen, zodat het lastig kan zijn om het aantal conversies te schatten. Als uw account doorgaans niet veel conversies genereert, beschikken we wellicht over onvoldoende gegevens om een schatting van het aantal conversies te maken. Hoe langer uw geschiedenis is en hoe meer conversies u heeft, hoe nauwkeuriger deze schattingen zijn.

Meer informatie over hoe u bodsimulatoren gebruikt om het aantal conversies van Shopping-campagnes te schatten.

Voordelen van het gebruik van de Campagne Bod Simulator

• U kunt alle bodwijzigingen zien en wijzigingen in kaart brengen, zelfs wanneer zoekwoorden en advertentiegroepen hier zelf niet genoeg gegevens voor hebben verzameld.
  • U kunt biedingen schalen, zodat u kunt zien wat er gebeurt als u al uw biedingen met een bepaald percentage verhoogt of verlaagt (bijvoorbeeld tien procent).
  • Omdat bodwijzigingen op campagneniveau tot aanzienlijk meer verkeer kunnen leiden, laten we u weten of u uw budget moet verhogen, en zo ja, tot welk bedrag het budget moet worden verhoogd.
  • U kunt in kaart brengen wat er gebeurt als u alle biedingen in de campagne wijzigt in een vaste waarde. Als u ervoor kiest een van deze wijzigingen door te voeren voor uw hele campagne, worden de standaardbiedingen voor advertentiegroepen gewijzigd in deze vaste waarde. Uw biedingen op zoekwoordniveau worden gewist.

Problemen oplossen

Bodsimulator is niet beschikbaar

Wellicht kunt u niet altijd gebruikmaken van een bodsimulator om te schatten in welke mate wijzigingen in uw bod of doel-CPA van invloed zijn op uw prestaties. Als een simulator niet beschikbaar is, wordt het pictogram van de simulator (Bid Simulator icon​) grijs weergegeven. In het nieuwe, verbeterde Google Ads wordt het pictogram van de simulator grijs en met een schuine streep erdoorheen weergegeven. Hier volgen enkele mogelijke oorzaken:

• Niet genoeg gegevens

De bodsimulatoren gebruiken gegevens van de afgelopen zeven dagen om schattingen te geven. Mogelijk kunnen er geen schattingen worden gegenereerd als een campagne, zoekwoord, advertentiegroep of productgroep nog niet zo lang geleden is toegevoegd of in de afgelopen zeven dagen niet veel klikken heeft ontvangen.

Als u onlangs een campagne, zoekwoord, advertentiegroep of productgroep heeft toegevoegd, moet u iets langer wachten voordat de simulatoren schattingen kunnen geven. Genereert uw campagne, zoekwoord, advertentiegroep of productgroep slechts weinig vertoningen, dan kunt u uw biedingen verhogen om ervoor te zorgen dat uw advertenties vaker worden weergegeven.

• De campagne maakt gebruik van een gedeeld budget
    De Campagne Bod Simulator is niet beschikbaar als uw campagne gebruikmaakt van gedeelde budgetten.

• Dagbudget van de campagne

• Als uw campagne in de afgelopen zeven dagen het dagbudget ten minste één keer (bijna) heeft bereikt, kunnen de bodsimulatoren mogelijk geen biedingen geven.

• Biedoptie voor campagne

De simulatoren werken niet met campagnes in het zoeknetwerk en display-campagnes die gebruikmaken van de biedstrategieën Handmatige CPC, Verbeterde kosten per klik en Doel-CPA.

• Campagne-experimenten

De simulatoren werken niet met campagnes waarop experimenten worden uitgevoerd of recent zijn uitgevoerd (in de afgelopen acht dagen). Meer informatie

• Productgroepen in Shopping-campagnes die het kenmerk 'Artikel-ID' gebruiken

De Bodsimulator is niet beschikbaar voor productgroepen met het kenmerk 'Artikel-ID'.

Ontbrekende kolommen in de bodsimulator

Hier volgen enkele redenen waarom de volgende kolommen mogelijk ontbreken in een bodsimulator:

• Klikken en kosten

De kolommen voor klikken en kosten worden alleen weergegeven als u in de afgelopen week een minimale drempelwaarde van klikken heeft ontvangen.

• Vertoningen boven aan de pagina

Deze kolom wordt alleen weergegeven als u bij alle gesimuleerde biedingen naar schatting ten minste één vertoning bovenaan de pagina ontvangt. Deze kolom wordt alleen weergegeven voor het zoeknetwerk.

• Conversies en conversiewaarde

De kolommen 'Conversies' en 'Totale conv.waarde' worden alleen weergegeven als:

• u gebruikmaakt van Conversies bijhouden van Google Ads,
    • u in de afgelopen week de minimale drempelwaarde voor het aantal conversies heeft bereikt.
  • Extra budget per dag vereist

Deze kolom wordt alleen weergegeven in de Bodsimulator doel-CPA.

Tip: Bodsimulatoren versus de Zoekwoordplanner en de Display Planner

• Bodsimulatoren maken een schatting van de prestaties van uw advertenties op basis van gedetailleerde gegevens die specifiek zijn voor uw campagne, met inbegrip van uw kwaliteitsscore en zoekwoorden.
  • De Zoekwoordplanner en Display Planner maken een schatting van de prestaties van uw advertenties op basis van uw adverteerdersgegevens. Ze bieden informatie over algemene verkeerspatronen van alle Google Ads-adverteerders.