Uw advertentie in het Display Netwerk weergeven op YouTube

Wilt u profiteren van honderden miljoenen advertentieweergaven op YouTube? Wij kunnen u helpen! In dit artikel wordt uitgelegd hoe u plaatsingen kunt gebruiken om uw advertenties in het Display Netwerk te targeten op specifieke YouTube-video's, -kanalen of heel YouTube. U kunt ook voorkomen dat uw advertenties bij bepaalde videocontent worden weergegeven.

Tip

Als u interesse heeft in het gebruik van videoadvertentie-indelingen die specifiek zijn ontwikkeld om kijkers op YouTube en in het bredere Display Netwerk te bereiken, kunt u meer informatie bekijken over het maken van een videocampagne.

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

YouTube targeten met zelfgekozen plaatsingen

Ga als volgt te werk om YouTube als zelfgekozen plaatsing toe te voegen aan een campagne in het Display Netwerk:

1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik boven aan op het tabblad Campagnes. Campaigns tab
  3. Ga naar het tabblad Display Netwerk en klik boven de grafiek op + Targeting.
  4. Selecteer een advertentiegroep.
  5. Klik op het dropdown-menu 'Targeting toevoegen' en selecteer 'Plaatsingen'.
  6. Typ youtube.com in het tekstvak. Klik op Zoeken en vervolgens op de dubbele pijlen » om deze plaatsing toe te voegen.
    • Als u een specifieke YouTube-video of specifiek kanaal wilt toevoegen, klikt u op + Meerdere plaatsingen onder aan het vak en geeft u de URL van de video of het kanaal op. Klik op Toevoegen.
  7. Klik op Sluiten en vervolgens op Opslaan.

Bepaalde videocontent uitsluiten van een op YouTube getargete campagne

U kunt uitsluitingen voor YouTube-video's en -kanalen gebruiken om meer controle te houden over waar en wanneer uw advertenties worden weergegeven door niet alleen uitsluiting van kanaalpagina's maar ook van afzonderlijke video's in te schakelen.

U kunt ook gebruikmaken van opties voor sitecategorieën om advertenties van bepaalde contenttypen uit te sluiten, zoals gevoelige onderwerpen of content voor volwassenen. Meer informatie over het gebruik van opties voor sitecategorieën.

Tips

• We raden u aan deze uitsluitingen reactief te gebruiken. Dit is handig als u probeert een campagne te optimaliseren door bepaalde video- of kanaalinhoud uit te sluiten waarmee u weinig conversies genereert. U kunt deze functie ook gebruiken om ervoor te zorgen dat uw advertenties worden weergegeven bij inhoud die aansluit op uw merk.
  • Deze functie is beschikbaar in alle landen waar adverteerders advertenties kunnen weergeven op YouTube. U moet uw campagnes echter per land instellen.
Uitsluitingen toevoegen aan een nieuwe campagne
  1. Log in op uw AdWords-account op https://adwords.google.nl.
  2. Klik boven aan op het tabblad Campagnes. Campaigns tab
  3. Ga naar het tabblad Display Netwerk en klik boven de grafiek op + Targeting.
  4. Klik op het dropdown-menu 'Advertentiegroepuitsluitingen toevoegen' of 'Campagne-uitsluitingen toevoegen' en selecteer 'Plaatsingen'.
  5. Typ een plaatsing in het tekstvak. Geef slechts één plaatsing per regel op. Per campagne kunt u maximaal 10.000 plaatsingen uitsluiten.
    • Video: Geef de URL op of gebruik de notatie www.youtube.com/video/[VIDEO-ID]. Bijvoorbeeld: www.youtube.com/video/12345abcdefgHIJ, waarbij 12345abcdefgHIJ de video-ID is. U kunt de ID van de video vinden door de URL van de daadwerkelijke video te bekijken wanneer u deze afspeelt op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=12345abcdefgHIJ. (De video-ID is de lange alfanumerieke code in de URL van de weergavepagina na 'v='.)
    • Kanaalpagina's: geef de URL van het kanaal op. Bijvoorbeeld: www.youtube.com/user/Gebruikersnaam.
  6. Klik op Sluiten en vervolgens op Opslaan.
Uitsluitingen toevoegen aan een bestaande campagne terwijl u een URL-rapport voor uw campagne bekijkt
  1. Klik op het tabblad Campagnes en selecteer in het navigatiemenu de specifieke campagne waarvan u YouTube-plaatsingen wilt uitsluiten.
  2. Ga naar het tabblad Display Netwerk en selecteer het tabblad Plaatsingen boven de grafiek om de prestaties van deze plaatsingen voor uw campagne te bekijken.
  3. Klik op Details weergeven en vervolgens op Alle.
  4. Geef aan welke plaatsingen (URL's) u wilt uitsluiten.
    • Video's: deze worden weergegeven als www.youtube.com/video/[VIDEO-ID].
    • Kanaalpagina's: deze worden weergegeven als www.youtube.com/user/[Gebruikersnaam].
  5. Selecteer de relevante plaatsingen die u wilt uitsluiten en klik boven de tabel op Plaatsingen uitsluiten.