Om måling af geografisk effektivitet

Du kan opleve, at din virksomhed klarer sig godt i bestemte dele af verden. For eksempel sælger en virksomhed, der laver snestøvler, nok mere til personer, der i bjergområder, end personer, der bor ved stranden. Effektivitetsdataene på din Google Ads-konto kan hjælpe dig med at identificere disse geografiske områder, så du kan beslutte, hvor du skal lægge fokus i din annoncering og dit budget.

I denne artikel får du oplysninger om tre typer rapporter i Google Ads, der kan hjælpe dig med at forstå, hvordan dine annoncer klarer sig forskellige steder.

De fleste brugere administrerer nu deres konti via den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du stadig bruger den forrige AdWords-oplevelse, skal du vælge Forrige nedenfor. Få flere oplysninger

Geografiske rapporter og rapporter om brugeres steder

Hvis du allerede har anvendt dine indstillinger for målretning efter sted, og dine kampagner har kørt i et stykke tid, kan du spore effektiviteten efter sted på siden "Steder".

Du kan se data fra to forskellige typer rapporter om steder:

• Geografisk: Viser, hvor dine potentielle kunder fysisk befinder sig, eller steder, som de har vist interesse for.
  • Brugers steder: Viser kun, hvor dine potentielle kunder fysisk befinder sig, uanset hvilke steder de har vist interesse for.

Dine rapporter om steder giver dig mulighed for at se din annonceeffektivitet på det mest specifikke niveau, der er tilgængeligt til målretning. Hvis du målretter mod USA, kan du med andre ord se steddata helt ned på postnummer-, universitets-, lufthavns- eller kongresdistriktsniveau. Dette giver dig et mere detaljeret overblik over de placeringer, hvor dine kampagner er mest effektive. Husk, at dine rapporter om steder kun kan vise data om stedmåltyper i det land, du målretter mod.

Få flere oplysninger om, hvordan vi bestemmer geografisk placering i forbindelse med visning af dine annoncer, og hvordan du kan se dine rapporter om steder.

Sådan anvender du dine rapporter om steder

Du kan generere en geografisk rapport og en rapport om brugeres steder og derefter overlejre dem for at få en ide om, hvor dine kunder befinder sig – også hvis de havde vist interessere for sted, der ligger et andet sted end deres fysiske placering.

Eksempel

Du ejer en boghandel i København. Når du genererer en geografisk rapport (som omfatter data om fysisk sted og steder, der er vist interesse for), kan du se, at du har fået:
  • 70 annonceeksponeringer, der er målrettet mod København (personer i København eller personer, som befinder sig andre steder, men viser interesse for København).
  • 30 annonceeksponeringer, der er målrettet mod Aarhus (personer fra et hvilket som helst sted, der viser interesse for Aarhus).
Du genererer derefter en rapport om brugeres steder (som kun indeholder fysiske steddata) og finder ud af, at kun 10 af dine 100 annonceeksponeringer er fra personer i København, og de resterende 90 er fra personer i Aarhus.

Du kan hermed konkludere, at de fleste af de personer, der søger efter din virksomhed, fysisk befinder sig i Aarhus, så du beslutter dig for at øge dit annonceringsbudget her.

Rapporten Afstand

Hvis du allerede har tilføjet adresseudvidelser, kan du se effektivitetsdataene for dine annoncer med adresseudvidelser. Dine data organiseres efter afstanden er mellem det sted, hvor din annonce blev udløst, og din nærmeste virksomhedsadresse. Det sted, hvor din annonce blev udløst, kan enten være din potentielle kundes fysiske placering eller et sted, som kunden har vist interesse for via søgninger eller indhold, som vedkommende har set. Få flere oplysninger om, hvordan du kan få vist afstandsrapporter for dine kampagner på Søgenetværket og Shopping-kampagner.

Lad os sige, at du har en fysisk butik, og du kan se på din afstandsrapport, at dine annoncer har en højere konverteringsrate blandt personer, der bor højst otte kilometer fra din virksomhedsadresse. Ved at bruge radiusmålretning og budjustering for sted kan du øge dine bud for kunder, der befinder sig inden for en radius på otte kilometer.

Kolonner og værdier for geografisk effektivitet

Når du får vist geografiske data i din statistiktabel, kan du muligvis også se følgende kolonner og detaljer:

Mest specifikke sted

Kolonnen "Mest specifikke sted" viser de mest detaljerede oplysninger, vi har, om det sted, der blev brugt til at vise dine annoncer. Dette sted kan enten være din potentielle kundes fysiske placering eller et sted, som kunden har vist interesse for. Det mest specifikke sted varierer efter land og afhænger af, hvilket niveau af geografisk målretning der er tilgængeligt.

Ikke angivne områder

Du ser muligvis data fra områder, der vises som "Ikke angivet" i din rapport. Der kan være flere årsager til, at det ikke er muligt at angive det område, hvor dine annoncer er blevet vist:

• IP-adresse eller søgeforespørgsel: Vi kan ikke angive placeringen fra IP-adressen, og søgeforespørgslen angav ikke interesse i en af de genkendte placeringer.
  • Flere byer/regioner i Google Maps: Søgningen blev udført på Google Maps inden for et stort geografisk område, der omfattede flere byer eller regioner.

Variation i geografiske rapporteringstal

De geografiske data i din Google Ads-statistiktabel kan variere noget i forhold til de andre data på din konto eller kilder som tredjepartssporing eller weblogfiler. Her er nogle mulige årsager til, at dataene kan variere:

• Kampagne- eller faktureringsoversigt: Effektivitetsdata kan afvige en smule fra dataene i din kampagneoversigt eller faktureringsoversigt, fordi der kan være forskelle i den måde, som dataene indsamles på. Brug rapporterne på siden "Fakturering og betalinger" for at se data om fakturering og kampagneomkostninger.
  • IP-adresser: IP-adresser omfordeles jævnligt, og Google Ads opdaterer løbende sine IP-data for at afspejle disse ændringer. Leverandører af tredjepartssporing opdaterer muligvis deres IP-data efter en anden tidsplan.
  • Ugyldige klik: Google Ads bortfiltrerer ugyldige klik, så antallet af klik pr. geografisk område kan afvige fra det, der vises af andre datakilder.
  • Sted af interesse: Google Ads kan opfange steder, som en potentiel kunde er interesseret i. Andre datakilder kan muligvis ikke opfange disse oplysninger.
  • Andre trafikkilder: Udbydere af tredjepartssporing tæller muligvis alle trafikkilder til dit website med og ikke blot Google Ads-trafik. Lad os f.eks. sige, at Google Ads genererer 50 besøg til dit website, men dit website har 100 besøg i alt fra alle kilder. Google Ads-rapporten er kun baseret på de 50 klik fra Google Ads-trafik.