Om måling af geografisk effektivitet

Du kan opleve, at din virksomhed klarer sig godt i bestemte dele af verden. For eksempel sælger en virksomhed, der laver snestøvler, nok mere til personer, der bor på høje bjerge, end personer, der bor på solrige strande. Effektivitetsdataene på din Google Ads-konto kan hjælpe dig med at identificere disse geografiske områder, så du kan beslutte, hvor du skal lægge fokus i din annoncering og dit budget.

I denne artikel får du oplysninger om tre typer rapporter i Google Ads, der kan hjælpe dig med at forstå, hvordan dine annoncer klarer sig forskellige steder.

De fleste brugere administrerer nu deres konti via den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du stadig bruger den gamle AdWords-oplevelse, skal du vælge "forrige" nedenfor. Få flere oplysninger

Geografiske rapporter og rapporter om brugeres steder

Hvis du allerede har anvendt dine indstillinger for målretning efter sted, og dine kampagner har kørt i et stykke tid, kan du spore effektiviteten efter sted på fanen "Indstillinger" i sektionen Steder.

location reports

Du kan se data fra to forskellige typer rapporter om steder:

• Det, der udløste visning af din annonce (geografisk): Viser dine kunders fysiske placeringer eller steder, som de har vist interesse for.
  • Der, hvor dine brugere befandt sig (brugerplaceringer): Viser kun dine kunders fysiske placeringer, uanset hvilke steder de har vist interesse for.

Dine rapporter om steder giver dig mulighed for at se din annonceeffektivitet på det mest specifikke målretningsniveau. Hvis du målretter mod USA, kan du med andre ord se placeringsdata helt ned på postnummer-, universitets- eller lufthavnsniveau. Dette giver dig et mere detaljeret overblik over de placeringer, hvor dine kampagner er mest effektive.

Husk, at dine rapporter om steder kun kan vise data om de typer målretning efter sted, som du kan målrette mod inden for det pågældende land.

Få flere oplysninger om, hvordan vi bestemmer geografisk placering, når du viser dine annoncer, og hvordan du kan se dine rapporter om steder.

Sådan anvender du dine rapporter om steder

Du kan trække én rapport for det, der udløste visning af din annonce, og en anden rapport for de steder, dine brugere befandt sig. Derefter kan du overlejre dem for at få en idé om, hvor dine kunder befinder sig, selvom de har vist interesse for en anden placering end deres fysiske placering.

Eksempel

Du ejer en boghandel i København. Når du genererer en geografisk rapport (som omfatter data om fysisk sted og steder, der er vist interesse for), kan du se, at du har fået:
  • 70 annonceeksponeringer, der er målrettet mod København (personer i København eller personer, som befinder sig andre steder, men viser interesse for København)
  • 30 annonceeksponeringer, der er målrettet mod Aarhus (personer fra et hvilket som helst sted, der viser interesse for Aarhus)
Du genererer derefter en rapport om brugeres steder (som kun indeholder data om fysiske steder) og finder ud af, at kun 10 af dine 100 annonceeksponeringer er fra personer i København og de resterende 90 er fra personer i Aarhus.
Du kan hermed konkludere, at de fleste af de personer, der søger efter din virksomhed, fysisk befinder sig i Aarhus, så du beslutter dig for at øge dit annonceringsbudget her.

Rapporten Afstand

Hvis du allerede har tilføjet adresseudvidelser, kan du se effektivitetsdataene for dine annoncer med adresseudvidelser. Dine data organiseres efter afstanden er mellem det sted, hvor din annonce blev udløst, og din nærmeste virksomhedsadresse. Stedet, der udløser visning af din annonce, kan være din kundes fysiske placering eller det sted, vedkommende har vist interesse for. Rapporten Afstand viser statistik fra den 17. november 2013. Få flere oplysninger om, hvordan du kan få vist afstandsrapporter for dine kampagner på Søgenetværket og Shopping-kampagner.

Sådan anvender du rapporten Afstand

Hvis du ejer en fysisk butik og allerede viser adresseudvidelser, er du sikkert interesseret i at vide, hvor effektive dine annoncer er, når dine potentielle kunder befinder sig henholdsvis tæt på eller langt fra din butik. I rapporten Afstand kan du se kampagnens effektivitet inden for en bestemt radius omkring din virksomhed (fra 0,7 til 65 kilometer).

Eksempel

Du henter rapporten Afstand for din boghandel, og du kan se, at dine annoncer har en højere konverteringsrate fra personer, der befinder sig inden for otte kilometer fra din butik. Ved at bruge radiusmålretning og budjusteringer efter sted kan du øge dine bud for kunder, der befinder sig inden for otte kilomenter fra din butik, da de viser mere interesse for dine annoncer.

Kolonner og værdier for geografisk effektivitet

Når du får vist geografiske data i din statistiktabel, kan du muligvis også se følgende kolonner og detaljer:

Mest specifikke sted

Kolonnen Mest specifikke placering indeholder de mest detaljerede oplysninger, vi har om den placering, der blev brugt til at vise dine annoncer. Dette sted kan enten være din kundes fysiske placering eller et sted, som kunden har vist interesse for. Det mest specifikke sted varierer efter land og afhænger af, hvilket niveau af geografisk målretning der er tilgængeligt.

Hvis der kun er regional målretning tilgængelig i et land, vises kun data, der afspejler dette, i de geografiske rapporter – dvs. at der ikke vises data, som er mere specifikke end de regioner, der kan målrettes mod i det pågældende land. I USA er det mest specifikke sted, som kan være tilgængeligt, på postnummerniveau.

Statistikker for det mest specifikke sted er ikke tilgængelige før den 15. november 2011, hvilket vises med "–" i rapporten.

Ikke angivne områder

Du ser muligvis data fra områder, der vises som "Ikke angivet" i din rapport. Der kan være flere årsager til, at det ikke er muligt at angive det område, hvor dine annoncer er blevet vist:

• IP-adresse eller søgeforespørgsel: Vi kan ikke angive placeringen fra IP-adressen, og søgeforespørgslen angav ikke interesse i en af de genkendte placeringer.
  • Flere byer/områder i Google Maps: Søgningen blev foretaget på Google Maps inden for et stort geografisk område, der omfattede flere byer eller områder.

Variation i geografiske rapporteringsværdier

De geografiske data i din AdWords-statistiktabel kan variere noget i forhold til de andre data på din konto eller kilder som tredjepartssporing eller weblogfiler. Klik på afsnittet nedenfor for at se nogle af de mulige årsager.

Årsager til dataafvigelser
  • Kampagne- eller faktureringsoversigt: Effektivitetsdata kan afvige en smule fra dataene i din kampagneoversigt eller faktureringsoversigt, fordi der kan være forskel i den måde, dataene indsamles på. Brug rapporterne på fanen Faktureringsoversigt for at se data om fakturering og kampagneomkostninger.
  • IP-adresser: IP-adresser omfordeles jævnligt, og AdWords opdaterer løbende sine IP-data for at afspejle disse ændringer. Leverandører af tredjepartssporing opdaterer muligvis deres IP-data efter en anden tidsplan.
  • Ugyldige klik: AdWords bortfiltrerer ugyldige klik, så antallet af klik pr. geografisk område kan afvige fra det, der vises af andre datakilder.
  • Interesseområde: AdWords opfanger muligvis placeringer, som en kunde er interesseret i, som andre datakilder ikke kan registrere.
  • Andre trafikkilder: Udbydere af tredjepartssporing tæller muligvis alle trafikkilder til dit website med og ikke blot AdWords-trafik. Lad os f.eks. sige, at AdWords genererer 50 besøg til dit website, men dit website har 100 besøg i alt fra alle kilder. AdWords-rapporten er kun baseret på de 50 klik fra AdWords-trafik.