Om måling af geografisk effektivitet

Du kan opleve, at din virksomhed klarer sig godt i bestemte dele af verden. For eksempel sælger en virksomhed, der laver snestøvler, nok mere til personer, der bor i bjergområder, end personer, der bor ved stranden. Effektivitetsdataene på din Google Ads-konto kan hjælpe dig med at identificere disse geografiske områder, så du kan beslutte, hvor du skal lægge fokus i din annoncering og dit budget.

I denne artikel kan du læse om de forskellige rapporter i Google Ads, der kan give dig en forståelse af, hvordan dine annoncer klarer sig på forskellige lokationer.

Lokationsrapporter

Hvis du allerede har anvendt dine indstillinger for lokationsmålretning, og dine kampagner har kørt i et stykke tid, kan du spore effektiviteten efter lokation i rapporten "Lokationer".

Du kan se data for to forskellige typer stedvisninger. De Lokationer, der rapporteres her, samles på tværs af brugere:

• Visningen "Målrettede lokationer": Viser din effektivitet efter de lokationer, du har målrettet mod.
  • Visningen "Matchede lokationer": Her vises din effektivitet ud fra de lokationer, hvor dine annoncer er blevet vist. Disse lokationer kan være brugernes fysiske lokationer eller interessante lokationer.

Bemærk! Visningerne "Målrettede lokationer" og "Matchede lokationer" er også tilgængelige i værktøjet til rapportredigering.

Dine rapporter om lokationer giver dig mulighed for at se din annonceeffektivitet på det mest specifikke niveau, der er tilgængeligt til målretning. Hvis du målretter mod USA, kan du med andre ord se lokationsdata helt ned på postnummer-, universitets-, lufthavns- eller kongresdistriktsniveau. Dette giver dig et mere detaljeret overblik over de placeringer, hvor dine kampagner er mest effektive. Husk, at dine rapporter om steder kun kan vise data om stedmåltyper i det land, du målretter mod.

Få flere oplysninger om, hvordan du kan se dine rapporter om steder.

Rapporten Afstand

Hvis du allerede har tilføjet lokationsaktiver, kan du se effektivitetsdata for dine annoncer med lokationsaktiver. Dine data organiseres efter afstanden er mellem det sted, hvor din annonce blev udløst, og din nærmeste virksomhedsadresse. Det sted, hvor din annonce blev udløst, kan enten være din potentielle kundes fysiske placering eller et sted, som kunden har vist interesse for via søgninger eller indhold, som vedkommende har set. Få flere oplysninger om, hvordan du kan få vist afstandsrapporter for dine kampagner på Søgenetværket og Shopping-kampagner.

Lad os sige, at du har en fysisk butik, og du kan se på din afstandsrapport, at dine annoncer har en højere konverteringsrate blandt personer, der bor højst otte kilometer fra din virksomhedsadresse. Ved at bruge radiusmålretning og budjustering for sted kan du øge dine bud for kunder, der befinder sig inden for en radius på otte kilometer.

Kolonner og værdier for geografisk effektivitet

Når du får vist geografiske data i din statistiktabel, kan du muligvis også se følgende kolonner og detaljer:

Mest specifikke lokation

Kolonnen "Mest specifikke sted" viser de mest detaljerede oplysninger, vi har, om det sted, der blev brugt til at vise dine annoncer. Denne lokation kan enten være din potentielle kundes fysiske lokation eller en lokation, som vedkommende har vist interesse for. Det mest specifikke sted varierer efter land og afhænger af, hvilket niveau af geografisk målretning der er tilgængeligt.

Ikke angivne områder

Du ser muligvis data fra områder, der vises som "Ikke angivet" i din rapport. Der kan være flere årsager til, at det ikke er muligt at angive det område, hvor dine annoncer er blevet vist:

• IP-adresse eller søgeforespørgsel: Vi kan ikke angive placeringen fra IP-adressen, og søgeforespørgslen angav ikke interesse i en af de genkendte placeringer.
  • Flere byer/regioner i Google Maps: Søgningen blev udført på Google Maps inden for et stort geografisk område, der omfattede flere byer eller regioner.

Variation i geografiske rapporteringstal

De geografiske data i din Google Ads-statistiktabel kan variere noget i forhold til de andre data på din konto eller kilder som tredjepartssporing eller weblogfiler. Her er nogle mulige årsager til, at dataene kan variere:

• Kampagne- eller faktureringsoversigt: Effektivitetsdata kan afvige en smule fra dataene i din kampagneoversigt eller faktureringsoversigt, fordi der kan være forskelle i den måde, som dataene indsamles på. Brug rapporterne under Fakturering Faktureringsikon i forbindelse med fakturerings- og kampagneudgifter.
  • IP-adresser: IP-adresser omfordeles jævnligt, og Google Ads opdaterer løbende sine IP-data for at afspejle disse ændringer. Leverandører af tredjepartssporing opdaterer muligvis deres IP-data efter en anden tidsplan.
  • Ugyldige klik: Google Ads bortfiltrerer ugyldige klik, så antallet af klik pr. geografisk område kan afvige fra det, der vises af andre datakilder.
  • Lokation af interesse: Google Ads kan opfange lokationer, som en potentiel kunde har vist interesse for, og som andre datakilder muligvis ikke kan registrere.
  • Andre trafikkilder: Udbydere af tredjepartssporing tæller muligvis alle trafikkilder til dit website med og ikke blot Google Ads-trafik. Lad os f.eks. sige, at Google Ads genererer 50 besøg til dit website, men dit website har 100 besøg i alt fra alle kilder. Google Ads-rapporten er kun baseret på de 50 klik fra Google Ads-trafik.
Bemærk! Metrics, der er angivet under landeniveau, svarer muligvis ikke til de samlede værdier for kampagner. Det skyldes, at nogle eksponeringer kun matches på landeniveau og ikke inkluderes i mindre geografiske områder.