Om adresstillägg

Med adresstillägg kan du hjälpa människor att hitta till ditt företag genom att visa dina annonser tillsammans med adress, karta eller avståndsinformation. Användarna kan klicka eller trycka på tillägget för att se din platssida med den viktigaste företagsinformationen. Adresstillägg kan även innehålla ett telefonnummer eller en knapp så att människor enkelt kan ringa till ditt företag.

I den här artikeln ger vi en översikt över adresstillägg. Anvisningar om hur du skapar adresstillägg i ditt Google Ads-konto finns i Använda adresstillägg. Du kan ta bort adresstillägg när som helst. Läs om hur det går till i Ta bort adresstillägg.

Innan du börjar

Om du tillverkar produkter och vill hjälpa kunderna att hitta dem hos kedjor och butiker kan du läsa Om affiliate-adresstillägg.

När de kan användas

Adresstillägg uppmuntrar människor att besöka ditt företag. Exempel i Söknätverket: Klara vill få fler besökare till sitt bageri. Hon lägger därför till ett adresstillägg i sin kampanj. När personer i närheten söker på mobilen med något av hennes sökord (”bästa bageriet i närheten” eller ”färskt bröd”) visas hennes tillägg och brödfantaster får

• ort och avstånd till hennes plats (mobila enheter)
  • gatuadress (datorer)
  • en knapp för att ringa
  • en länk till hennes platssida med exempelvis öppettider, telefonnummer, foton och vägbeskrivning.

Adresstillägg kan också visas i kampanjer i Display-nätverket. Med adresstillägg i Display-nätverket kan marknadsförare koppla samman onlineannonser och offlineförsäljning genom att uppmuntra fler kunder att besöka fysiska butiker. Exempel i Display-nätverket: En stor klädkedja vill nå målgruppen ”fashionistas” och få personer som besöker webbplatsen att komma in i butiken och handla. För att uppnå detta mål lägger butikens kontoansvariga till adresstillägg i displayannonser. När människor ser annonserna kan de titta på företagets foton, öppettider och adress på kartan och sedan klicka på Vägbeskrivning för att hitta till butiken.

Läs mer om hur du skapar adresstillägg i displayannonser.

Var de visas

Med adresstillägg kan din företagsinformation visas i olika format – på mobila enheter och datorer – i Söknätverket, Display-nätverket och på Google Maps.

Googles Söknätverk: I Söknätverket kan annonser med adresstillägg visas som standardtextannonser med företagets adress och telefonnummer. På mobila enheter kan det visas en klickbar knapp för att ringa i stället för telefonnumret.

Södertulls glassbutik – Hemlagad mjukglass
Annons www.example.com
Just nu – Pistasch och Brown Butter Raisins. Nybakade cookies.

Sveavägen 92, Umeå
  • Googles sökwebbplatser, som Google Maps: Adresstillägg kan visas bredvid, ovanför eller nedanför sökresultaten på Google Maps, inklusive i Maps-appen.
  • Googles Display-nätverk: Adresstillägg kan visas på webbplatser och i appar i Display-nätverket när människor befinner sig i närheten av eller har visat intresse för ditt lokalområde.
  • YouTubes videoannonser: Adresstillägg kan visas i YouTube TrueView-instream-annonser och bumperannonser när människor befinner sig i närheten av eller har visat intresse för ditt lokalområde.

Dina adresstillägg kommer att börja visas i videoannonser. Det innebär att videoannonserna innehåller information om dina företagsadresser om du inte uttryckligen väljer bort detta.