Om adressetillegg

Hvis du merker bedriften din eller noen av beliggenhetene dine som nedlagt eller midlertidig stengt i Google Min bedrift, blir ikke Google Ads-adressetilleggene for disse beliggenhetene vist til kunder. Du kan lese mer om hvordan du merker en beliggenhet som stengt i Google Min bedrift.

Med adressetillegg kan du gjøre det enklere for folk å finne beliggenhetene dine ved å ta med et kart, adressen din eller avstanden til bedriften din i annonsene dine. Brukerne kan så klikke eller trykke på utvidelsen for å se mer informasjon om den aktuelle beliggenheten på stedssiden din, der all relevant bedriftsinformasjonen er samlet. Du kan også ta med en ringeknapp eller et telefonnummer i adressetilleggene, slik at brukerne enkelt kan ringe deg.

I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over adressetillegg. Hvis du vil ha en veiledning for hvordan du konfigurerer adressetillegg i Google Ads-kontoen din, kan du lese artikkelen Bruk adressetillegg. Du kan når som helst fjerne adressetillegg. Hvis du vil finne ut hvordan du gjør det, kan du lese artikkelen Fjern adressetillegg.

Før du begynner

Hvis du vil gjøre det enklere for folk å finne produktene dine i kjeder og butikker, kan du lese om adressetillegg for samarbeidspartnere.

Bruksområder

Med adressetillegg kan du oppfordre folk til å besøke bedriften din. Her er et eksempel fra Søkenettverket. Kaia eier et bakeri og ønsker å tiltrekke folk i nærområdet til bakeriet sitt. Hun legger til et adressetillegg i kampanjen sin. Når folk i nærheten nå søker på mobilenheter etter et av søkeordene hennes («beste bakeri i nærheten» eller «ferskt brød»), vises utvidelsen hennes, og den inneholder gjerne følgende relevante informasjon:

• avstanden til bakeriet og hvilken by det ligger i (på mobilenheter)
  • gateadressen til bakeriet (på datamaskiner)
  • en ringeknapp som er klikkbar
  • en link til en detaljside for bakeriet (som kan klikkes eller trykkes på) med informasjon som åpningstider, telefonnummer, bilder og veibeskrivelse

Du kan også bruke adressetillegg i kampanjer i Displaynettverket. Med adressetillegg i bannerkampanjer får du en helhetlig, samkjørt løsning for nettannonser og butikksalg, og dette kan bidra til å øke antallet besøkende i de fysiske butikkene dine. Her er et eksempel fra Displaynettverket. En stor klesforhandler vil målrette annonsene sine mot «Motefølgere»-målgruppen for å oppfordre folk som surfer på nettet, til å komme innom og handle i forhandlerens fysiske butikk. For å nå dette målet konfigurerer butikkens kontoadministrator adressetillegg i bannerannonser. Når brukere ser disse annonsene, kan de titte nærmere på bedriftsbilder, åpningstider og butikkens beliggenhet på kartet. De kan deretter klikke på «Veibeskrivelse» for å navigere til butikken.

Finn ut hvordan du kan opprette adressetillegg i bannerannonser.

Her vises adressetilleggene

Med adressetillegg kan du vise bedriftsinformasjon i forskjellige formater – på mobilenheter og datamaskiner – i Søkenettverket, Displaynettverket og på Google Maps.

Googles søkenettverk: I Googles søkenettverk kan annonser med adressetillegg vises som standard tekstannonser med adressen og telefonnummeret til bedriften din. På mobiltelefoner kan det vises en klikkbar ringeknapp i stedet for telefonnummeret til bedriften.

Iskremspesialisten i Asker – Hjemmelaget softis
Annonse www.example.com
Pistasie og rom-rosin i tappekranen. Nybakte kjeks.

Vaniljesvingen 100, 1373 Asker
  • Googles søkenettsteder, som Google Maps: Adressetillegg kan vises ved siden av, over eller under søkeresultatene på Google Maps, også i Maps-appen.
  • Google Displaynettverk: Adressetillegg kan vises i apper og på nettsteder i Displaynettverket når folk befinner seg i – eller har vist interesse for – lokalområdet ditt.
  • YouTube-videoannonser: Adressetilleggene dine kan vises på TrueView in-stream- og bumperannonser på YouTube når folk befinner seg i eller har vist interesse for lokalområdet ditt.

Vi begynner å vise adressetillegg i videoannonsene dine. Dette innebærer at videoannonsene inneholder informasjon om bedriftsbeliggenhetene dine, med mindre du aktivt velger dette bort.