Sobre els recursos d'ubicació

Incorporeu informació d'ubicació de botigues als anuncis configurant recursos d'ubicació. Amb els recursos d'ubicació, els anuncis poden mostrar informació com ara l'adreça de la botiga, un mapa fins a la seva ubicació o la distància aproximada de desplaçament per ajudar els usuaris a trobar les vostres botigues.

Per posar-ho més fàcil als usuaris, ara els recursos d'ubicació cobreixen dos casos d'ús:

• Antigues extensions d'ubicació: les utilitzen els anunciants que són propietaris directes de les ubicacions de les seves botigues.
  • Antigues extensions d'ubicació afiliada: les utilitzen anunciants, com ara fabricants i agregadors, que venen productes o serveis en botigues de les quals no són propietaris directes.

Aquest article proporciona informació general sobre els recursos d'ubicació i sobre com podeu crear-los i treure'ls. L'article també proporciona indicacions detallades sobre com es pot enllaçar un compte de Perfil d'empresa i sobre com es poden enllaçar recursos d'ubicació a un perfil d'empresa.

Tant si sou un anunciant que és propietari directe de les botigues com si sou un fabricant que ven productes a través de les principals cadenes de comerços al detall, podeu utilitzar els recursos d'ubicació per potenciar el rendiment dels vostres anuncis. A continuació teniu alguns exemples de com podeu utilitzar els recursos d'ubicació.

Anunciants que són propietaris directes de les ubicacions de les seves botigues

Si sou el propietari directe de les botigues, els anuncis amb recursos d'ubicació ajuden els usuaris a implicar-se amb la vostra empresa i visitar-la.

Exemple de la Xarxa de Cerca

La Clara té un forn de pa i vol atreure trànsit presencial al seu aparador. Afegeix un recurs d'ubicació a la campanya. Ara, quan les persones que són a prop del forn de pa cerquen al mòbil una de les paraules clau de la Clara ("millor forn de pa a prop" o "pa acabat de fer"), el seu recurs és apte per mostrar-se i pot proporcionar el següent als amants del pa:

• La distància que hi ha fins al forn i la ciutat on es troba (mòbil).
  • L'adreça postal de la ubicació (ordinador).
  • Un botó "Truca" clicable.
  • Accés amb un clic o un toc a una pàgina de detalls de la ubicació, que inclou informació com ara l'horari, el número de telèfon, fotos i les indicacions per arribar-hi.

Els recursos d'ubicació també poden funcionar amb campanyes de YouTube i Màxim rendiment.

Exemple de YouTube

Un comerç al detall gran de roba vol segmentar pel públic "Aficionats a la moda" a fi d'animar les persones que naveguin per Internet a visitar la botiga i fer-hi compres. Per complir aquest objectiu, el gestor de comptes de la botiga configura recursos d'ubicació als anuncis de YouTube. Això és el que passaria:

• Al costat de l'anunci de YouTube, el format del recurs d'ubicació mostra un "anunci d'intriga" amb la informació d'empresa.
  • Quan un usuari fa clic a la ubicació de l'anunci final o la toca, s'amplia a una pàgina d'ubicació en què es mostra més informació d'empresa, com ara l'adreça, el número de telèfon i l'horari de la botiga.
  • La botiga que es mostra a l'anunci final se selecciona en funció de la ubicació de l'usuari o d'una ubicació per la qual s'hagi interessat.

Anunciants que venen productes o serveis en botigues de les quals no són directament propietaris (fabricants i agregadors).

Si sou un fabricant que ven productes a través de grans cadenes de comerços al detall, podeu utilitzar els recursos d'ubicació per ajudar els usuaris a trobar botigues properes on es vengui el vostre producte.

Exemple de la Xarxa de Cerca

Aquí teniu un exemple de com els recursos d'ubicació us ajuden a atreure clients nous a la Xarxa de Cerca:

• Algú cerca un producte a Google.
  • Es mostra el vostre anunci amb el recurs d'ubicació.
  • L'usuari troba la botiga més propera on es ven el vostre producte, ja sigui a través d'una adreça o d'un mapa.
  • Al mòbil, l'usuari pot tocar la pantalla a fi d'obtenir indicacions per arribar a la botiga.
  • L'usuari va a la botiga i compra el producte.

Els recursos d'ubicació també poden funcionar amb campanyes de YouTube i de display.

Exemple de YouTube

Aquí teniu un exemple de com els recursos d'ubicació us ajuden a atreure clients nous a la Xarxa de Display o a YouTube:

• Algú que encaixa amb la vostra segmentació demogràfica navega per llocs web o aplicacions de la Xarxa de Display o mira vídeos a YouTube.
  • L'usuari és a prop de la zona on es ven el vostre producte o bé ha mostrat interès per aquesta zona.
  • L'anunci de display o de vídeo es mostra juntament amb el recurs d'ubicació, que mostra la distància, l'horari comercial i les ubicacions de les botigues.
  • L'usuari veu l'anunci, fa clic a "Indicacions" i va a la botiga on es ven el vostre producte.

On es mostren

Els recursos d'ubicació poden mostrar la informació d'empresa en diversos formats, en dispositius mòbils i en ordinadors, a la Xarxa de Cerca, a la Xarxa de Display, a YouTube i a Google Maps.

Xarxa de Cerca de Google: a la Xarxa de Cerca, els anuncis amb recursos d'ubicació es poden mostrar com a anuncis de text estàndard amb la ubicació i el número de telèfon. En mòbils, pot ser que es mostri un botó "Truca" clicable en comptes del número de telèfon.

A continuació teniu dos exemples: un per als anunciants amb ubicacions de botiga pròpies i l'altre per als fabricants amb ubicacions de botiga afiliada.

Anunciants que són propietaris directes de les ubicacions de les seves botigues

Gelateria d'Amherst - Gelats cremosos artesans
Anunci www.example.com
Amb cobertura de pistatxo i panses. Galetes acabades de fornejar.

100 Dardanelles Rd, Amherst MA (EUA)
This illustration shows the location extensions of your Google Search Ad.

Anunciants que venen productes o serveis en botigues de les quals no són directament propietaris (fabricants i agregadors).

This animation shows the affiliate store location extension of your Google Search Ad.

• Llocs web de cerca de Google, com ara Google Maps: les ubicacions es poden mostrar al costat, a sobre o a sota dels resultats de cerca a Google Maps (inclosa l'aplicació Maps).
  • Xarxa de partners de cerca: les ubicacions es poden mostrar en llocs i aplicacions de la Xarxa de partners de cerca quan les persones són a prop de la vostra zona o hi han mostrat interès.
  • Xarxa de Display de Google: les ubicacions es poden mostrar en llocs web i aplicacions de la Xarxa de Display quan les persones són a prop de la vostra zona o hi han mostrat interès.
    Nota: a l'inventari de display, els recursos d'ubicació només estan disponibles mitjançant les campanyes locals o Màxim rendiment que tenen objectius de botiga.
  • Anuncis de vídeo de YouTube: les ubicacions es poden mostrar en anuncis TrueView in-stream i en anuncis bumper de YouTube quan les persones són a prop de la vostra zona o hi han mostrat interès.
    Les ubicacions es començaran a mostrar als anuncis de vídeo, de manera que aquests anuncis inclouran informació sobre les ubicacions de l'empresa llevat que desactiveu expressament aquesta opció.

Com es poden crear recursos d'ubicació

Només podeu triar un tipus de recurs d'ubicació en un compte. Després de seleccionar el tipus de recurs d'ubicació, se us demanarà que enllaceu una font de dades d'ubicació corresponent al vostre compte.

Tipus de recurs d'ubicació Font de dades d'ubicació
Sou el propietari directe de les ubicacions Perfil d'empresa a Google o cadenes de botigues
Les ubicacions no són vostres, però venen els vostres productes o serveis Cadenes de botigues (ja siguin comerços al detall generals o concessionaris d'automòbils) o grups d'ubicacions globals (per exemple, farmàcies de França).

Independentment de l'opció que trieu, les ubicacions que afegiu són aptes per mostrar-se amb qualsevol anunci de cerca, de display o de vídeo del vostre compte, sempre que s'hagin aprovat mitjançant el procés de verificació d'integritat.

Si marqueu la vostra empresa o alguna de les vostres ubicacions com a tancada temporalment o permanentment a Perfil d'empresa, els recursos d'ubicació de Google Ads d'aquestes ubicacions no es mostraran als clients a l'anunci final. Consulteu més informació sobre com podeu marcar una ubicació com a tancada a Perfil d'empresa.

Si voleu assignar ubicacions a campanyes o grups d'anuncis determinats, configureu grups d'ubicacions quan creeu recursos d'ubicació.

Configuració opcional

Podeu optar per activar l'informe de trucades (opció recomanada). Haureu d'activar els informes al nivell de compte per veure el de les trucades procedents dels recursos d'ubicació. Informació sobre com es pot gestionar l'informe de trucades de les campanyes.

Verificar un número de telèfon

Els números de telèfon amb recursos d'ubicació es verifiquen per confirmar que representin l'empresa promocionada. Obteniu més informació sobre la verificació d'un número de telèfon per als recursos de trucada i d'ubicació.

Instruccions

Afegir recursos d'ubicació

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Feu clic al botó de més i, tot seguit, a + Recursos d'ubicació.
  5. Per afegir ubicacions de cadena directament al vostre compte a Google Ads o enllaçar un perfil d'empresa, seguiu els passos que s'indiquen a continuació.

Utilitzar ubicacions de cadena a Google Ads

Recordatori: les ubicacions de cadena s'actualitzen automàticament quan les botigues obren, es traslladen o tanquen, mentre que les actualitzacions de les ubicacions al Gestor de perfils d'empresa poden tardar fins a un dia a reflectir-se al compte de Google Ads.

1. Quan configureu recursos d'ubicació, tindreu l'opció de seleccionar una o diverses cadenes. Feu clic a Tria ubicacions seleccionades per veure botigues de cadena seleccionades prèviament que es consideren adequades per al país associat al vostre compte.
  2. Seguiu les indicacions per afegir les ubicacions de cadena concretes on es venen els vostres productes.
  3. Feu clic a Desa.

Podeu personalitzar encara més les ubicacions al nivell de campanya o de grup d'anuncis. Podeu optar per afegir totes les ubicacions del nivell de compte, utilitzar només un subconjunt d'aquestes ubicacions mitjançant grups d'ubicacions o bé triar l'opció "Cap cadena de venda al detall afiliada" perquè el recurs no es mostri en campanyes o grups d'anuncis concrets.

Cercar un perfil d'empresa i fer-hi un enllaç

Com a alternativa a les cadenes o bé si les vostres ubicacions de cadena no estan disponibles a la llista de Google, podeu enllaçar el compte de Google Ads a un perfil d'empresa i mostrar les ubicacions del perfil d'empresa com a recursos d'ubicació a Google Ads. Per utilitzar aquesta opció, cal que tingueu accés al Gestor de perfils d'empresa en què s'enumeren les ubicacions.

Nota: en crear recursos d'ubicació (anteriorment, extensions d'ubicació) mitjançant Perfil d'empresa, permeteu que Google Ads utilitzi les dades del vostre perfil d'empresa per donar format als anuncis de les campanyes del vostre compte de Google Ads. Les dades són, entre d'altres, l'adreça postal, el número de telèfon, l'horari i les fotos i vídeos del comerciant.

Obteniu més informació sobre com podeu desactivar l'opció de permetre que els anuncis locals utilitzin les vostres fotos de comerciant.

Comproveu si el vostre negoci ja té un perfil d'empresa; molts ja en tenen. Com que la verificació d'un perfil d'empresa tarda un cert temps, no en configureu cap de nou si el vostre negoci ja en té un.

Si el vostre negoci encara no utilitza Perfil d'empresa, comenceu per crear un compte. Per obtenir instruccions, consulteu l'article Començar a utilitzar Perfil d'empresa.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Enllaçar a un perfil d'empresa que gestioneu

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Feu clic al botó de més i trieu Recurs d'ubicació.
  5. Trieu Selecciona un compte del Gestor de perfils d'empresa. Seleccioneu un compte al menú desplegable.
  6. Feu clic a Continua.
  7. Indiqueu el nom de l'empresa o, si és necessari, filtres d'etiquetes. Feu clic a Finalitza.

Enllaçar a un perfil d'empresa mitjançant una adreça electrònica

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Feu clic al botó de més i trieu Recurs d'ubicació.
  5. Seleccioneu Sol·liciteu accés a un altre compte del Gestor de perfils d'empresa. Introduïu l'adreça electrònica del compte.
  6. Feu clic a Continua. S'enviarà una sol·licitud a l'adreça electrònica del perfil d'empresa. Un cop aprovada la sol·licitud, les ubicacions d'aquest compte seran aptes per mostrar-se com a recursos d'ubicació amb els vostres anuncis.

Enllaçar a un perfil d'empresa qualsevol

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Feu clic al botó de més i trieu Recurs d'ubicació.
  5. El domini es mostrarà automàticament. Si no es mostra, introduïu-ne un per descobrir possibles perfils d'empresa.
  6. Seleccioneu Països fent clic a la icona de llapis Opció de configuració d'edició (icona de llapis). Feu clic a Desa.
  7. A la llista que es mostra a sota, cerqueu el perfil d'empresa que s'ajusti més a la vostra empresa. Feu clic a Selecciona.
  8. Confirmeu que el perfil d'empresa correcte es mostri a la previsualització i feu clic a Continua.

La vostra sol·licitud s'enviarà a l'adreça electrònica del perfil d'empresa que hàgiu seleccionat. Un cop aprovada la sol·licitud, les ubicacions d'aquest compte seran aptes per mostrar-se com a recursos d'ubicació amb els vostres anuncis.

Editar ubicacions o etiquetes d'ubicació a Perfil d'empresa

1. Identifiqueu la persona que gestiona Perfil d'empresa per al vostre negoci i demaneu-li que hi afegeixi la vostra adreça electrònica de Google Ads com a propietari o gestor. Podeu enviar-li les instruccions de Perfil d'empresa per afegir i treure propietaris i gestors de grups d'ubicacions.
  2. Després que el gestor de Perfil d'empresa us hi convidi, s'enviarà una invitació a l'adreça electrònica associada al vostre compte de Google Ads. Accepteu-la.
  3. Un cop hàgiu acceptat la invitació a Perfil d'empresa, inicieu la sessió al vostre perfil d'empresa per fer les modificacions necessàries a les adreces. Per obtenir indicacions, consulteu l'article Editar un perfil d'empresa a Google.

Quan tingueu la gestió d'un perfil d'empresa, podreu fer un enllaç a Google Ads seguint les instruccions indicades a la secció anterior "Cercar un perfil d'empresa que gestioneu i fer-hi un enllaç".

Desactivar les fotos de comerciant en anuncis locals

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
Després d'enllaçar un recurs d'ubicació a una fitxa de Perfil d'empresa, els anuncis locals poden utilitzar automàticament les vostres fotos de comerciant per millorar el rendiment de la campanya. En alguns casos, és possible que vulgueu tenir més control sobre l'ús de les fotos. Si no voleu que els anuncis locals utilitzin fotos de comerciant i alhora conservar els recursos d'ubicació, seguiu els passos que s'indiquen a continuació per desactivar aquesta opció.
Nota: si desactiveu l'opció de fer servir fotos de comerciant als anuncis locals, Google conservarà els recursos d'ubicació originals al vostre compte, de manera que els anuncis locals es podran continuar publicant, encara que no de manera òptima, sense fotos de comerciant. Les fotos de comerciant no s'utilitzaran a menys que les pengeu manualment a Google Ads. Es continuaran utilitzant als resultats de la cerca orgànica de Google.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Al menú desplegable "Visualització de taula", seleccioneu Associació.
  5. Feu clic al menú de tres punts 3 dot icon que hi ha a la dreta i, tot seguit, seleccioneu Recursos automatitzats del nivell de compte.
  6. Feu clic al menú de tres punts 3 dot icon que hi ha a la dreta i, tot seguit, seleccioneu Configuració avançada.
  7. Desplegueu l'entrada "Ubicacions automàtiques".
  8. Desmarqueu la casella de selecció "Permet que Google Ads utilitzi fotos de comerciants" per desactivar aquesta opció.

Configurar recursos d'ubicació del nivell de campanya i de grup d'anuncis

Abans de seguir els passos que s'indiquen a continuació, assegureu-vos d'haver configurat els recursos d'ubicació al nivell de compte.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Feu clic al botó de més i trieu Recurs d'ubicació.
  5. Podeu seleccionar una campanya per afegir-la. Si voleu afegir un grup d'anuncis, al menú desplegable, feu clic a "Afegeix a" i, tot seguit, seleccioneu les campanyes o grups d'anuncis als quals vulgueu afegir els recursos d'ubicació.
  6. Podeu configurar recursos d'ubicació del nivell de campanya o de grup d'anuncis seleccionant una de les quatre opcions del menú "Mostra el meu anunci amb".
    • Totes les ubicacions sincronitzades: utilitzeu tots els recursos d'ubicació sincronitzats al nivell de compte.
    • Grups d'ubicacions: seleccioneu individualment les ubicacions que voleu utilitzar a la campanya o al grup d'anuncis. Es poden seleccionar fins a 20 ubicacions.
    • Cap recurs d'ubicació: desactiveu els recursos d'ubicació a la campanya o al grup d'anuncis. Si trieu aquesta opció, els recursos d'ubicació de la campanya o del grup d'anuncis seleccionats no es difondran.
  7. Feu clic a Desa. Podeu trobar les opcions de configuració dels recursos d'ubicació del nivell de campanya o grup d'anuncis a la visualització "Associacions" de la pàgina Recursos.

Treure els recursos d'ubicació

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Com es poden desactivar els recursos d'ubicació al nivell de campanya o de grup d'anuncis

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Feu clic al botó de més i, tot seguit, seleccioneu Recurs d'ubicació al menú desplegable.
  5. Trieu si voleu treure el recurs d'ubicació al nivell de campanya o de grup d'anuncis mitjançant el menú desplegable.
  6. Feu clic a la icona de llapis Edita i, tot seguit, marqueu les caselles de les campanyes o grups d'anuncis concrets dels quals vulgueu treure el recurs d'ubicació.
  7. Seleccioneu Cap recurs d'ubicació.
  8. Feu clic a Desa.

Com es poden treure els recursos d'ubicació de tot el compte

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Podreu veure una taula amb tots els vostres recursos. Seleccioneu Associacions (heretades) al menú desplegable "Visualització de taula".
  5. Seleccioneu Ubicació a la llista que hi ha a sobre de la barra d'eines de la taula.
  6. Marqueu la casella situada al costat del recurs d'ubicació del nivell de compte.
  7. A la barra blava que hi ha a la part superior, feu clic a Treu.

Important: si traieu els recursos d'ubicació del compte, no podreu utilitzar les ubicacions de l'empresa per a la segmentació ni per a les ofertes, ni podreu fer un seguiment de les conversions de visita a la botiga. Per tant, us recomanem que no els tragueu.