Om tillägg

Med tillägg kan du visa extra information tillsammans med dina annonser och ge människor fler anledningar att välja ditt företag. Tilläggen kan öka klickfrekvensen för en annons med flera procentenheter. Samtalsknappar, platsinformation, länkar till specifika delar av din webbplats och ytterligare text är några exempel på tilläggsformat.

I den här artikeln ger vi en allmän översikt över tillägg. Om du vill veta mer om hur de olika typerna av tillägg fungerar och hur du väljer lämpliga tillägg kan du läsa Välja vilka tillägg du vill använda.

Boost your ad with extensions in Google Ads

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på ikonen Inställningar Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned på videospelaren, välj Undertexter och sedan ditt språk.

Så fungerar de

För att du ska få bästa möjliga resultat av dina textannonser väljer Google Ads vilka tillägg som ska visas i samband med varje enskild sökning på Google. Därför rekommenderar vi att du använder alla tillägg som är relevanta för dina verksamhetsmål.

Tilläggen infogar mer innehåll i dina annonser och gör dem därigenom mer synliga och framträdande på sökresultatsidan. Det brukar resultera i att annonserna blir mer lönsamma. Tilläggen leder ofta till att dina annonser får fler klick och ger människor fler och interaktiva sätt att nå dig, till exempel i form av kartor eller via telefonsamtal.

Det finns två typer av tillägg: manuella och automatiska. Manuella tillägg kräver en del inställningar, medan automatiska tillägg läggs till automatiskt när Google Ads förutser att de kan förbättra ditt annonsresultat. Automatiska tillägg kräver inga inställningar och visas därför inte bland alternativen när du skapar manuella tillägg. Läs mer om automatiska tillägg

När tilläggen visas

Att du lägger till ett tillägg är ingen garanti för att det alltid kommer att visas tillsammans med din annons. Tilläggen visas med annonsen när

• tillägget (eller kombinationen av tillägg) beräknas förbättra annonsresultatet Ta reda på när dina tillägg visas och mät resultatet av annonstillägg.
  • annonsens position och annonsrankning är tillräckligt hög för att tilläggen ska visas. För att tilläggen ska visas kräver Google Ads en lägsta annonsrankning (där dina tillägg räknas in).

Anvisningar om hur du lägger till och redigerar tillägg finns i Öka sannolikheten för att tilläggen visas. Information om hur du raderar manuella och automatiska tillägg finns i Ta bort tillägg.

Kostnad

Det kostar inget att lägga till tillägg i dina kampanjer. Klick på din annons, inräknat tillägget, debiteras som vanligt. Klick på säljaromdömen är kostnadsfria. Du debiteras för ett klick när någon ringer dig via ett samtalstillägg eller laddar ned din app via ett apptillägg. Google Ads tar betalt för högst två klick per exponering på varje annons och dess tillägg. Läs mer om tillägg och faktisk kostnad per klick